کاهش بی‌سابقه درآمد گیشه‌های آسیا در پی شیوع کرونا

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۶:۱۵
کد خبر: 83775503
کاهش بی‌سابقه درآمد گیشه‌های آسیا در پی شیوع کرونا

تهران- ایرنا- تعطیلی چن ماهه سینماها به دلیل شیوع کرونا، درآمد گیشه‌های منطقه آسیا و اقیانوسیه را تا ۸۸ درصد کاهش داد.

به گزارش هالیوود ریپورتر، نتایج یک گزارش جدید از کاهش ۸۸ درصدی درآمد گیشه‌های منطقه آسیا و اقیانوسیه در سه ماهه اول سال جاری میلادی حکایت دارد. براساس برآوردهای موسسه مالی اس و پی/ S&P، از ماه ژانویه تا ماه مارس (دی تا فروردین) درآمد گیشه‌های بلیت فروشی در این منطقه در مجموع تنها ۵۲۸ میلیون دلار بوده است.   

منطقه آسیا- اقیانوسیه یکی از منابع درآمدی مهم سینمای جهان است. کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی به ترتیب رتبه های دوم، سوم و چهارم فهرست بزرگترین بازارهای سینمایی جهان را در اختیار دارند. درآمد حاصل از گیشه‌های سینمایی استرالیا، زلاندنو و اندونزی را نیز در این منطقه نمی‌توان نادیده گرفت. اگرچه تاثیر کرونا بر بازارهای سینمایی هرکدام از این کشورها به نسبت سیاست‌های قرنطینه‌ای هر کدام متفاوت بوده الگوی کلی از افت و کاهش درآمد حکایت دارد.

گیشه‌های چین با کاهش ۹۷ درصدی فروش در مقایسه با سال گذشته، بزرگترین عامل این افت درآمدی به شمار می‌روند. چند سالن‌ سینما در این کشور در اواسط ماه مارس فعالیت را از سر گرفتند اما در مدت کوتاهی دوباره تعطیل شدند. از مهمترین فیلمهایی که آخرین بار در چین روی پرده سینماها رفتند می‌توان به قسمت نهم از جنگ ستارگان اشاره کرد که اکران آن به ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ برمی‌گردد.

کره جنوبی که از همان مراحل اولیه همه‌گیری کرونا تلاش‌ها برای مهار این بیماری را آغاز کرد، با خودداری از صدور دستور تعطیلی سینماها تصمیم در این باره را به عهده کمپانی‌های سینمایی گذاشت. گیشه‌های سینما در این کشور در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ با کاهشی ۶۵ درصدی در مقایسه با سال گذشته، تنها ۱۳۹.۵ میلیون دلار درآمد داشتند.

درآمد گیشه‌های ژاپن نیز با کاهش ۴۶ درصدی نسبت به سال گذشته، به علت بحران کرونا به ۱۹۰.۳ میلیون دلار سقوط کرد. در استرالیا نیز که سینماها در اواسط ماه مارس (اسفند ۹۸)‌تعطیل شدند، درآمد سینمایی با افتی ۳۱.۵ درصدی نسبت به سال قبل، به ۱۱۰.۳ میلیون دلار رسید.

این آمار و ارقام به سه ماهه اول سال جاری میلادی اشاره دارد که بحران کرونا هنوز به این اندازه جدی نشده بود. بنابراین انتظار می‌رود ضرر ناشی از بحران کرونا به گیشه‌های آسیا و جهان در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ از این هم بیشتر باشد.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha