غلام حیدر زورقی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از آغاز خرید گندم مازاد بر مصرف گندم کاران جنوب سیستان و بلوچستان تاکنون بیشاز هفت هزار و ۹۵۵تن گندم به دولت تحویل دادهاند.
وی ارزش گندم تحویلی به دولت را بیشاز ۱۹۸میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از نیمه دوم فروردین امسال تاکنون کار برداشت گندم در سطح ۹هزار هکتار از گندمزارهای شهرستانهای ایرانشهر ،بمپور، راسک، دلگان، سیب و سوران و سراوان به اتمام رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده امسال سه هزار و ۵۰۰ تن گندم بذری و آماده سازی برای کشت در سال زراعی بعدی را از کشاورزان استان خریداری کنیم.
وی نرخ تضمینی خرید گندم را به ازای هر کیلوگرم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام و پیش بینی کرد: کشاورزان این استان بیشاز ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را به دولت تحویل دهند.
زورقی افزود: با هدف حمایت و تشویق کشاورزان به منظور تامین بذر موردنیاز برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان ۸۵۷ تن بذر از ۶ استان وارد و در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت.
وی گفت: پارسال ۳۲هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص داشت.
رییس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کشاورزان این استان پارسال ۱۷هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را تحویل سیلوهای گندم دادهاند.
وی عمده ارقام کشت شده گندم در سیستان و بلوچستان را شامل ارقام افق، نارین و چمران ۲ عنوان کرد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکباتدارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
نظر شما