نوربخش حاتمی روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: به منظور مقابله با موش مغان طعمه های لازم به اندازه کافی تهیه و در مراکز کشاورزی استان توزیع شده است.
وی افزود: کشاورزان و باغداران به منظور مقابله با این آفت باید به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کرده و طعمه موردنیاز خود را به صورت رایگان دریافت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: با توجه به مساعد بودن شرایط جوی برای طغیان موش مغان، لازم است تمامی کشاورزان با هماهنگی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مبارزه موثر و بموقع با آفت مذکور اقدام کنند.
حاتمی افزود: باوجود تاکیدات مکرر، کشاورزان پس از دریافت طعمه مسموم از مراکز جهاد کشاورزی بدون انجام لانه کوبی اقدام به طعمه گذاری کرده اند که این امر باعث پرت ۸۰ درصدی طعمه مسموم می شود.
وی گفت: موش مغان برای فرار از دشمنان طبیعی اقدام به تعبیه سوراخ های متعدد می کند، در حالی که سوراخ اصلی این موش تنها ۲ حفره است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اضافه کرد: باید قبل از طعمه گذاری، کشاورزان سوراخ های فعال را لانه کوبی و ۲۴ ساعت بعد سوراخ های فعال را طعمه گذاری کنند تا از هدررفت طعمه مسموم جلوگیری شود.
حاتمی ادامه داد: سال گذشته در سطح بیش از ۴۵ هزار هکتار از مزارع استان کرمانشاه به صورت رایگان با کمک کشاورزان علیه آفت موش مبارزه شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: سموم موردنیاز کشاورزان برای مقابله با علفهای هرز و آفتها به مقدار لازم تهیه شده است و هیج مشکلی در این زمینه احساس نمی شود.
موش مُغان جونده کوچکی به رنگ قهوهای، دم کوتاه و کاملاً پوشیده از مو است؛ این جونده بومی ایران، چین، سوریه، ترکیه، قزاقستان و اوکراین محسوب می شود و بیشتر در زمینهای سبز و چراگاهها و کشتزارها زندگی میکند.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۷۴هزار تن گوشت مرغ، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰ هزار تن شیر تولید میشود.