به گزارش خبرگزاری رویترز، دو کشور اقتصادهای تعطیل شده شان پس از اعمال قرنطینه برای مهار کرونا را به طور محتاطانههای دوباره فعال میکنند.
استرالیا و نیوزیلند برای بیش از یک ماه مرزهایشان به روی همه مسافران بدون حق شهروندی را بستند و مسافران بازگشته از سفرهای فرامرزی را در قرنطینه اجباری قرار دادند.
آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید – ۱۹ در هر دو کشور یک درصد است که بسیار کمتر از آمار کشورهای دیگر است.
«اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا به خبرنگاران گفت که سفر در سراسر دریای تاسمان بین همسایگان، اولین مسیر بینالمللی خواهد بود که از سرگرفته میشود و احتمالا در حدود زمانی ازسرگیری سفرهای هوایی داخلی، به طور جدی انجام میشود.
دریای تاسمان بخشی از آبهای اقیانوس آرام جنوبی است که بین کرانههای جنوب شرقی استرالیا، شرق جزیره تاسمانی و غرب سواحل نیوزیلند واقع است.
وی افزود: زمانی که شاهد سفر استرالیاییها از ملبورن به کنز هستیم، تقریبا در همان زمان انتظار دارم که مساوات برقرار شود و بتوانیم از ملبورن به اوکلند یا کرایستچرچ (در کشور نیوزیلند) پرواز کنیم.
«جاسیندا آردرن» نخست وزیر نیوزیلند نیز که روز سه شنبه به عنوان اولین رهبر جهانی درمدت بیش از ۶۰ سال، از طریق ویدئو کنفرانس در نشست کابینه استرالیا شرکت کرد، گفت که این اقدام برای عملی شدن، اندکی زمان میبرد.
وی افزود: هیچ یک از ما نمیخواهیم موارد جدیدی از کووید – ۱۹ بین کشورهایمان رد و بدل شود.
موارد ابتلا به کووید – ۱۹ در استرالیا حدود ۶ هزار و ۸۰۰ نفر و تعداد فوت شدگان در این کشور ۹۶ نفر اعلام شده است. نیوزیلند نیز یک هزار و ۱۳۷ مورد ابتلا به کرونا و ۲۰ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است.
مقررات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی در نیوزیلند و در برخی ایالت ها و قلمروهای استرالیا اندکی کاهش یافته، اما محدودیتها در زمینه تجمعات گروهی و سفرهای غیرضروری همچنان به قوت خود باقی است.
نیوزیلند روز سه شنبه برای دومین روز پیاپی هیچ مورد جدیدی از ابتلا به کرونا را گزارش نکرده و نخست وزیر این کشور وعده داده است این عامل بیماریزا را در این کشور ۵ میلیون نفری به طور کامل ریشه کن کند.
فعالیت مجدد سفرهای هوایی بین استرالیا و نیوزیلند برای دو کشور سودآور است، زیرا محدودیتهای اعمال شده به اقتصاد دو کشور زیان بالایی وارد کرده است.
ارقام جدید از اداره آمار استرالیا حاکی است که این کشور احتمالا از اواسط ماه مارس تا اواسط ماه آوریل (اواخر اسفند ۹۸ تا اواخر فروردین ۹۹)، حدود یک میلیون شغل را از دست داده است.
کانبرا در عین حال از تدابیر حمایتی اقتصادی به ارزش ۲۰۶ میلیارد دلار یا حدود ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی خبر داده، زیرا محدودیتهای اعمال شده در جریان بحران کرونا، استرالیا را به ورطه اولین رکود خود در طول ۳۰ سال کشانده است.
بانک مرکزی استرالیا پیش بینی کرده است که دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان (استرالیا)، متحمل بزرگترین انقباض اقتصادیاش در نیمه نخست سال جاری شود و شاهد دو رقمی شدن نرخ بیکاری باشد. با این حال، بانک مرکزی استرالیا ابراز امیدواری کرده است که این وضعیت با مهار کرونا، رو به بهبودی گذارد.
به گفته «جاش فرایدنبرگ» وزیر خزانه داری استرالیا، تاثیرات اقتصادی کرونا میتوانست بسیار بدتر باشد، اگر این کشور از روش اروپا و اعمال کنترلهای سختتر بر تمامی خدمات غیرضروری تبعیت میکرد.
وی افزود: اگر این محدودیتها بیشتر میشد و همانند اروپا قرنطینه ۸ هفتهای اعمال میشد، آن وقت تاثیر اقتصادی منفی بر تولید ناخالص داخلی میتوانست دوبرابر شود و به ۲۴ درصد رسد.
نظر شما