مصطفی سیامکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فرسایش خاک در این شهرستان با توجه به حوضه های آبخیزداری که غالبا در مناطق کوهستانی و در شیب های تند قرار دارد در اثر بارندگی ها افزایش خواهد یافت.
وی گفت: با تامین اعتبارات برای اجرای پروژه های مختلف آبخیزداری می توان جلو فرسایش خاک را گرفت و از ورود هزاران تن رسوب به آببندها بویژه سد بارزو ممانعت کرد.
سیامکی افزود: بارش های به موقع امسال باعث شده تا پوشش خوبی در مقایسه با سال های گذشته داشته باشیم و این امر موجب تامین علوفه دام در مناطق ییلاقی، جلوگیری از فرسایش خاک، تلطیف هوا، کاهش رواناب، نفوذ بیشتر آب باران به اراضی و تقویت سفره های آب زیرزمینی شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: اینک تولید علوفه در مراتع شیروان از ۹۰ کیلوگرم در هکتار به ۱۰۰ کیلوگرم رسیده است.
به گفته سیامکی این شهرستان دارای ۱۳۲ هزار راس دام مجاز از سطح مراتع ییلاقی جهت استفاده تامین علوفه و ۵ هزار و ۳۰۰ بهره بردار در مراتع می باشد که مساحت مراتع ممیزی شده شهرستان، ۲۳۰ هزار هکتار است.
این شهرستان دارای دو حوضه آبخیز شامل اترک با مساحت ۳۷۰ هزار هکتار و حوضه آبخیز مرزی گلیل وسرانی با مساحت حدود ۳۰ هزار هکتار است.
گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین های زراعی، باغ ها، جاده ها و محوطه های روستا و شهرها است.
نظر شما