مصطفی سیامکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: اجرای این طرح ها همراه با کشت گونه های مرتعی "آگروپایرون" و "کوخیا" انجام شد و ۵۰۰ کیلوگرم بذر که با همکاری دامداران در فصل مناسب از مراتع منطقه حفاظت شده "گلیل" جمع آوری شده بود مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: بذرپاشی اراضی ملی شهرستان در سطح ۴۰۰ هکتار پیش بینی شده است و طبق برنامه اجرای این عملیات تا پایان آذرماه جاری باید به اتمام برسد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیروان اضافه کرد: این عملیات به منظور افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از تضعیف مراتع و تثبیت خاک، بهبود و احیای وضعیت مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل رواناب با مشارکت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و مردم این شهرستان انجام شد.
وی ادامه داد: عرصه مراتع به عنوان یکی از مهمترین منابع اقتصادی به شمار میرود، تأمین معیشت جمعیت قابل توجهی از کشاورزان و دامداران به طور مستقیم یا غیر مستقیم به آن وابسته است.
سیامکی بیان کرد: بذرپاشی و بذرکاری از روشهای اصلاحی در مراتع است و در این روش بذور گیاهان مرتعی در قبل از بارندگی در سطح خاک قرار میگیرد تا از نزولات آسمانی برای جوانه زدن استفاده شود.
وی تاکید کرد: عرصههای بذرپاشی شده باید از چرای دام مصون بمانند.
گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین های زراعی، باغ ها، جاده ها و محوطه های روستا و شهرها است.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما