محمد رضارجبی مقدم روز چهارشبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ترکمنستان به عنوان صادر کننده منابع نفت و گاز نیازمند صادرات این اقلام و فرآوردههای آن و ارتباط با شرکای تجاری اروپایی است و منطقه آزاد سرخس با دارا بودن زیرساختهای لازم به محل سوآپ و تبادل این منابع تبدیل میشود.
وی ادامه داد: تامین نیاز انرژی سایر کشورهای آسیای مرکزی و صادرات تولیدات آنها در بخش محصولات و مشتقات نفتی و مواد معدنی نظیر گوگرد نیز با راهاندازی شرکتهایی که خدمات فنی و تخصصی حوزه انرژی در سرخس ارائه دهند میتواند نقش منطقه آزاد سرخس را پررنگ تر نماید.
وی گفت: هم اکنون ارزانترین گوگرد جهان در منطقه آسیای مرکزی تولید میشود که نیازمند فرآوری برای صادرات است لذا در برنامه های آتی تا هفته دولت ۲ واحد فرآوری این ماده معدنی در این منطقه آزاد راهاندازی خواهد شد.
رجبی مقدم ایجاد منطقه آزاد تجاری سرخس را در راستای اهداف کلان مناطق آزاد کشور یعنی توسعه صادرات دانست و افزود: هم اکنون سرخس با بهرهگیری از زیرساختهای مناسب برای ترانزیت و صادرات کالا دارای تراز مثبت صادراتی در تبادل تجاری با آسیای مرکزی است لذا به سرنوشت برخی مناطق آزاد که به محل واردات کالا تبدیل شدهاند گرفتار نخواهد شد.
وی ادامه داد: از طرفی سرخس تنها منطقه آزاد تجاری در کشور است که زیرساختهای آن توسط بخش غیردولتی یعنی آستان قدس رضوی ایجاد شده است که این شاخصه نیز در راستای اهداف مناطق آزاد تجاری است.
وی گفت: حدود ۲۰ سال است که همه زیرساختهای خدماتی از جمله آب، برق، انرژی و حمل و نقل مانند راه آهن، جاده و فرودگاه در این منطقه آزاد توسط بخش غیر دولتی تامین شده و پس از ۲۳ سال مطالبه مردم سرخس برای تبدیل این منطقه ویژه تجاری به منطقه آزاد محقق شده است.
براساس نظر کارشناسان یکی از ابزارهای لازم برای توسعه صادرات و ایجاد اشتغال در کشور کاهش موانع قانونی است که این امر از طریق تاسیس مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی میسر است.
در این راستا و به منظور رفع موانع رشد و توسعه و ایجاد رونق اقتصادی، لایحه منطقه آزاد سرخس و دوغارون که در دهم شهریور ماه سال گذشته در هیات وزیران به تصویب رسیده بود هفته جاری در مجلس نیز به تصویب رسید.
نظر شما