به گزارش ایرنا "لی کهچیانگ" روز پنجشنبه در نشست کمیته دایمی شورای دولتی در پکن افزود: کشورش همچنین باید تجدید نظر در لیست منفی دسترسی به سرمایه گذاری خارجی را تسریع بخشد و سرمایه گذاری های خارجی در چین را مورد تشویق قرار دهد.
او تصریح کرد: چین باید اصول اقتصادی را تثبیت کند، به بهینه سازی فضای کسب و کار ادامه دهد و هرچه زودتر لیست منفی دسترسی به بازار را مورد بازنگری قرار دهد تا موانع دسترسی به بازار برای شرکت های خصوصی به ویژه موسسات متوسط و کوچک به بازار از میان برداشته شده و سرمایهگذاری موثر اجتماعی گسترش یابد.
اظهارات این مقام ارشد چین در حالی است که رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۶.۸ درصد کاهش یافته است این عدد، از پیشبینیهای قبلی نیز کمتر است و به معنای از دست رفتن ۶۹۳ میلیارد یوآن برابر با ۹۸ میلیارد دلار از اقتصاد این کشور است.
اگرچه رکود و انقباض اقتصادی قابل پیشبینی بود اما باز هم این یک اتفاق تاریخی برای چین است. چین از سال ۱۹۹۲ شروع به انتشار آمار رشد اقتصادی سه ماهه کرد و حالا آماری که چند روز گذشته منتشر شد، بدترین وضعیت اقتصاد این کشور را از آن زمان نشان میدهد.
همچنین این نخستینبار است که از سال ۱۹۷۶ تا کنون، چین از وضعیت انقباض اقتصادی گزارش میدهد در آن سال به یک دهه رنج اقتصادی و اجتماعی پایان داد و اقتصاد چین ۱.۶ درصد رشد کرد.
هر سه موتور رشد اقتصادی چین- هزینههای مصرفکننده، صادرات و داراییهای سرمایهگذاری- هر سه به دلیل قرنطینه در ماه ژانویه و فوریه خاموش شدهاند هزینههای خردهفروشی در سه ماهه اول امسال ۱۹ درصد و میزان صادرات نیز ۱۳ درصد کاهش یافته است میزان دارایی سرمایهگذاری پایدار نیز ۱۶ درصد کم شده است.
نظر شما