«علی مطهری» نماینده مردم تهران با انتشار نامهای در کانال اطلاعرسانی خود به سخنان آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان واکنش نشان داد.
آیت الله جنتی چهارشنبه گذشته در نطق پیش از دستور خود درباره طرح اصلاح قانون انتخابات که از سوی عدهای از نمایندگان مجلس دهم طراحی شده است، گفت: «در حالی که مدتها و پیش از برگزاری انتخابات اخیر، درباره اصلاح قانون انتخابات فریاد زدیم و مطالبه کردیم، اما مجلس محترم هیچ توجهی به این امر نکرد و حالا و در روزهای پایانی خود تازه به فکر اصلاح قانون انتخابات آنهم با این کیفیت افتاده است.»
جنتی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاستهای کلی انتخابات را امری ضروی و واجب میداند که باید با کار دقیق و کارشناسی به دور از هیجانات انجام شود، یادآور شد: «بنده حتی پیش از انتخابات در مذاکرهای که با رئیس محترم مجلس داشتم به ایشان گفتم که باید اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاستهای کلی انتخابات باشد، اما متاسفانه طرح اخیر نه تنها هیچ نسبتی با سیاستهای کلی انتخابات ندارد بلکه با هدف بی خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است.»
دبیر شورای نگهبان ابراز امیدواری کرد که مجلس یازدهم با هماهنگی متولیان امر انتخابات همچون وزارت کشور و شورای نگهبان، در فضایی معقول اقدام به اصلاح قانون انتخابات کند.
در ادامه، علی مطهری در نامه روز شنبه خطاب به آیت الله جنتی نوشت: در صحبت اخیرتان مطالبی درباره طرح مجلس در خصوص اصلاح قانون انتخابات گفتهاید که قابل تأمل و حاکی از نگاه از بالا به پایین به مجلس است. گویی نه این است که شورای نگهبان صرفاً باید مصوبه مجلس را از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی بررسی و اظهارنظر کند، بلکه نیت خوانی میکنید که این طرح با هدف بی خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: به شما و آقای (عباسعلی) کدخدایی -که از همان ابتدا از این طرح ابراز نگرانی کرد- حق می دهم که نگران باشید، چرا که سالها مطلق العنان تحت عنوان مبهم «نظارت استصوابی» هر کاری که خواسته اید کرده اید و اکنون بناست این نظارت بر اساس معیارهای مشخص انجام شود.
مطهری در پاسخ به اظهارات آیت الله جنتی که گفته بود مجلس توجهی به اصلاح قانون انتخابات نکرد و حالا در روزهای پایانی خود به فکر اصلاح قانون انتخابات افتاده است، یادآور شد: اولاً مجلس طرح مفصلی در اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه کرد و شما رد کردید. ثانیاً چه فرقی می کند مجلس طرحی را در روزهای پایانی ارائه کند یا در روزهای آغازین و یا در وسط دوره، شما وظیفه دارید منصفانه درباره آن اظهارنظر کنید.
وی درباره این گفته دبیر شورای نگهبان مبنی بر اینکه باید اصلاح قانون انتخابات ناظر به سیاستهای کلی انتخابات باشد، اظهار داشت: اتفاقاً این طرح ناظر به همین سیاستها از جمله حفظ حقوق نامزدها در بررسی صلاحیتها و پاسخگو بودن شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود است تا شورای نگهبان که خود را ناظر و عالم به همه اعمال و نیات و معیار عقاید و اظهار نظرهای نامزدها می داند پایین بیاید.
مطهری درباره بخش دیگری از سخنان آیت الله جنتی مبنی بر اینکه اصلاح قانون انتخابات باید با کار دقیق و کارشناسی به دور از هیجانات انجام شود، تاکید کرد: اینها را مجلسیها بهتر میدانند و عمل می کنند. پاسخ دهید چه کردهاید که هم اصولگرا و هم اصلاحطلب، هم ردصلاحیت شده و هم رد صلاحیت نشده در جریان بررسی این طرح در مجلس فریادش بلند بود. نمایندگان به دستور قرآن عمل کردند که خداوند فریاد به بدگویی را دوست ندارد مگر از سوی کسی که مظلوم واقع شده باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: جالب است که در آخر، مکنون قلبی خود را بروز داده اید و آن اینکه گفته اید امیدوارم مجلس یازدهم اقدام به اصلاح قانون انتخابات کند، یعنی از پیش مصوبه اخیر مجلس دهم را رد کرده اید و تمایل خود برای اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس خودساخته را اعلام کرده اید. در این صورت تکلیف شرط عدالت در اعضای شورای نگهبان چه می شود؟
مطهری یادآور شد: بی اختیار به یاد تشرهای امام خمینی (ره) به شورای نگهبان افتادم که چگونه جنابعالی و امثال جنابعالی را از جایگاه خدایی پایین میآورد و به حقوق مردم توجه می داد. این تفکر را که همه مراحل انتخاب را شما باید انجام دهید، از سر خود بیرون کنید، بخشی از انتخاب را هم به عهده مردم بگذارید. فرضا دو نفر فاسد وارد مجلس شوند بهتر از آن است که دهها اصلح از ورود به مجلس باز بمانند. امیدوارم در روش خود تجدید نظر کنید.
نظر شما