امیر اسلامی، شنبه افزود: طول این قنات، یک هزار و ۳۵۳ متر است و هم اینک دبی آب در این مکان از ۱۶ به ۳۵ لیتر بر ثانیه افزایش یافته است.
وی ادامه داد: بدنه و کف این قنات به مرور زمان سخت و سنگی شده بود و برای نخستین بار در استان فارس، حجمی معادل ۸۰ متر مکعب رسوب شکنی در یک قنات صورت گرفت.
اسلامی، با اشاره به اینکه مرمت و بازسازی این قنات، هفت کیلومتر بیشتر از برنامه پیشبینی شده بود، اظهار داشت: هزینه عملیات مرمت این قنات از محل اعتبارات طرح کمکهای فنی و اعتبار ملی تامین شده است.
وی به رقم اعتبار هزینه شده برای انجام این مرمت اشارهای نکرد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: پیش از مرمت این قنات، ۵۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی روستای قادرآباد ششده از طریق این قنات آبیاری میشد اما در حال حاضر ۱۰۰ هکتار از این اراضی از آب قنات سیراب می شود و ۳۰ خانوار نیز از این طریق روزگار میگذرانند.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
بارندگیها، آب را در ۵۰ قنات خشکیده فارس جاری کرد
اسلامی همچنین بیان کرد: در سال ۹۸ نیز ۱۲۴ رشته قنات به طول ۵۸ کیلومتر و با اعتباری افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال در استان فارس مرمت و بازسازی شد که افزایش آبدهی یک هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه را به دنبال داشته است.
اسلامی با بیان اینکه در سال ۹۹ مرمت ۷۴ رشته قنات به طول تقریبی ۳۰ کیلومتر در استان فارس در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: از محل اعتبارات استانی سیل، ۷۰ میلیارد ریال به این امر اختصاص داده شده است و این مرمت موجب افزایش آبدهی ۳۰۰ لیتر بر ثانیه این تعداد قنات خواهد شد.
وی ادامه داد: ۵۰ قنات خشکیده استان فارس نیز پس از بارندگیهای بهاره، از نو فعال و آب در آنان جاری شده است.
نظر شما