اصغر مکارم روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: دولت علاوه بر این میزان کمک مالی، ۲ دستگاه سونوگرافی برای مناطق محروم جنوب کرمان خریداری و ۳۰ تخت بستری جدید فرآهم کرد.
وی همچنین از راهاندازی ۳۰ کارگاه تولید ماسک در جنوب استان کرمان خبر داد و گفت: این کارگاهها با مشارکت خیران حوزه سلامت و مردم نوعدوست راه اندازی شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه در روزهای کرونایی بیش از ۲۰۰ هزار ماسک از وزارت بهداشت دریافت کردهایم، اظهار داشت: با کمک اتاق بازرگانی استان ۱۰۰ عدد ماسک دائمی خریداری کردیم که در بخش های کرونایی توزیع شدند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در حوزههای شهری و ۳۰ درصد در روستاها ثبت شده است، تصریح کرد: ۸۶ درصد مبتلایان بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن داشتهاند که این خطرناک است.
مکارم اظهار داشت: درواقع ۴۶ درصد مبتلایان به کرونا کارمند هستند که ۱۶ مورد آنها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بوده است.مکارم اظهار داشت: درواقع ۴۶ درصد مبتلایان به کرونا کارمند هستند که ۱۶ مورد آنها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی بوده است.
وی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دستها و استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ تاکید کرد و گفت: بر خلاف تصور بیشتر مردم، فصل گرما تاثیری بر چرخه انتقال این ویروس نداشته بلکه در مناطق گرم با توجه به استفاده از کولر گازی و سامانههای سرمایشی ماندگاری ویروس در منزل بیشتر شده از این رو باید در این زمینه بیشتر توجه شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نقش رسانهها را در اطلاعرسانی و فرهنگسازی در زمینه مقابله با ویروس کرونا مهم برشمرد و گفت: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی باید به یک فرهنگ تبدیل شود تا شاهد کاهش ابتلا به ویروس کرونا باشیم.
وی افزود: طی چند روز گذشته شاهد افزایش تعداد مبتلایان کرونا در منطقه جنوب کرمان بودهایم که این نشانه رعایت نکردن نکات بهداشتی است از این رو مردم به مسایل بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا توجه کنند.
وی از همکاری دولتمردان، ائمه جمعه، سپاه پاسداران، مجموعه قضایی و انتظامی و اقشار مختلف مردم قدردانی کرد و گفت: مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم ملی و جمعی است.
مکارم همچنین به طرحهای در حال اجرای دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اشاره کرد و گفت: ۶۰ طرح در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در حال اجرا بوده که از این تعداد، ۲۰ طرح آماده بهرهبرداری است.
وی از رایزنی با وزیر بهداشت برای افتتاح ویدئو کنفرانسی طرحهای دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خبر داد و گفت: امیدواریم بزودی این طرحها افتتاح شوند.
وی تصریح کرد: ساختمان ستادی دانشگاه علوم پزشکی، پلی کلینک شهرستان کهنوج، ساختمان پزشکان متخصص کهنوج ، ساختمان اداری شبکه فاریاب، مرکز درمان بستر رمشک و تعدادی مراکز جامع سلامت از جمله طرحهای شاخص قابل افتتاح دانشگاه علوم پزشکی جیرفت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به عملکرد این مجموعه هم اشاره کرد و گفت: در زمینه طرح ملی کنترل فشار خون شاهد عملکرد ۱۰۰ درصدی و انتخاب این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای برتر بودیم.
وی افزود: با توجه به اینکه جنوب کرمان یکی از مراکز مالاریا به شمار میرود ولی با تلاش شبانهروزی همکاران بهداشتی به لطف خدا تا کنون مورد مثبتی از مالاریا در منطقه جنوب کرمان اعلام نشده است.
مکارم همچنین به سیل اخیر شهرستان رودبار جنوب و زهکلوت اشاره کرد و گفت: با بسیج مجموعه علوم پزشکی شاهد هیچ بیماری واگیرداری در این منطقه نبودیم و این موفقیت، نتیجه تلاش جهادی مجموعه علوم پزشکی جیرفت بود.
وی از راهاندازی دفتر نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی در تهران خبر داد و گفت: این دفتر که در دولت تدبیر و امید فعال شده نقش مهمی در جذب منابع و تجهیزات داشته است.
شهرستان جیرفت با ۳۱۶ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعهگنج، فاریاب و رودبار جنوب را تحت پوشش دارد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.