دکتر اسماعیل قادری فر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درخصوص فعالیت شرکت های دانش بنیان در ستاد مدیریت مقابله با کرونا در کشور افزود: استفاده خوبی در حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان از ظرفیت شرکت های دانش بنیان ها انجام می شود، به طوری که درحوزه پیشگیری بویژه در زمینه تولید انواع مواد ضد عفونی کننده و ماسک های سه لایه و ان ۹۵ این امر در دستور کار شرکت های دانش بنیان قرار گرفته است.
وی افزود: این شرکت ها امروز تولید انواع گان ها و شیلد هایی که کادر درمان نیاز دارند به تعداد بالا تولید می کنند و به سهولت در دسترس کادر درمان و مردم قرار می دهند.
وی خاطرنشان کرد: به همت شرکت های دانش بنیان حتی ایران مثل سایر کشورهای پیشرفته و مدعی در خصوص مقابله با ویروس کرونا مشکل خاصی برای تامین مایحتاج درحوزه پیشگیری ندارد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه تشخیص نیز تولید انواع کیت های پزشکی تشخیص سریع وسایرکیت های تشخیصی کرونا و نیز تولید انواع دوربین های حرارتی توسط شرکت های دانش بنیان، با دریافت مجوزهای مربوط از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درحال تولید انبوه است و کیت های تولیدی تحت حمایت های بالینی در حال استفاده است.
قادری فر افزود: در زمینه مقابله با ویروس کرونا حتی از فضای مجازی برای تشخیص نیز استفاده شده است به طوری که بر اساس فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی این کار صورت می گیرد، شرکت های دانش بنیان امروز خوش درخشیدند و به خوبی در خدمت ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا تلاش جدی می کنند.
وی با بیان این که در حوزه درمان نیز چند کار اساسی و پایه ای توسط شرکت های دانش بنیان درحال انجام است، گفت: تولید انبوه انواع دستگاه ونتیلاتور یا دستگاه های تنفس مصنوعی با بالاترین استانداردهای جهانی است که امروز شاهد آن هستیم این شرکت ها توانسته اند حداقل تولید ظرفیت ۳۰ دستگاه در روز و ماهیانه ۹۰۰ دستگاه برای بیمارانی که در بخش های آی سیو بستری می شوند را تولید کنند و در این حوزه از ظرفیت دانش بنیان ها به خوبی استفاده شود.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: حتی شیوه های درمانی جدید مثل پلاسما درمانی یا بحث تولید واکسن و داروهای مورد نیاز که آنها در مرحله تحقیقات و کارآزمایی های بالینی هستند، همانطور که هنوز دنیا نتوانسته یک دارو یا یک راهکار مشخص برای درمان کرونا تولید کند، محققان کشور ما نیز همراه و همپای دانش روزجهانی در فعالیت هستند که امیدواریم بتوانیم در حوزه درمان بر پایه دارو یا واکسن یا حوزه پلاسما درمانی که کارکارآزمایی بالینی آن در بیمارستان مسیح دانشوری توسط محققان جوان ایرانی شروع شده بتوانیم گام برداریم.
قادری فر یادآورشد: جامعه علم و فناوری کشور به عنوان یکی از بخش های زیر مجموعه ای نظام جمهوری اسلامی ایران در خدمت مردم و ستاد ملی مقابله با کرونا است تا پاسخ به نگام به نیاز مردم بدهد و بتوانیم از این مرحله سربلند بیرون بیاییم.
وی در موضوع مقابله با کرونا ابراز امیدواری کرد با تدابیر مسوولان و کادر درمان کشور و توجه مردم به مقوله تردد غیر ضرور و پایبندی به فاصله اجتماعی بتوانیم این زنجیره رو قطع کنیم، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری سعی کرده با هدایت، ساماندهی و حمایت از شرکت های دانش بنیان در سه حوزه گام های مهم و جدی و اثر گذار بردارد.
وی یکی از حوزه های مهم را پیشگیری دانست و اظهارداشت: ظرفیت شرکت های تولید کننده ماسک های نانویی در ماه های گذشته به چندین برابر بیشتر از ظرفیت خود رسیده است، تولید انواع مواد ضد عفونی کننده استاندارد تا ۵ برابرافزایش یافته است.
وی گفت: شور خاصی در ایام پرخطر در بین شرکت های دانش بنیان برای تولید اقلام پیشگیری و ضد عفونی کننده ایجاد شده است.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام دیگر شرکت های دانش بنیان که در این روزها به خوبی گام برداشتند را حوزه تشخیص ذکر کرد و گفت: شاید روزهای نخستین مشکل تامین کیت برای تشخیصی بیماری کرونا در بین بیماران مقداری مشکل ساز بود و ما مجبور به واردات بودیم اما به همت شرکت های دانش بنیان ایرانی کیت های تشخیصی در داخل کشور ساخته شده و استانداردهای لازم را اخذ کرده است.
قادری فر افزود: ۳۰ شرکت دانش بنیان در حوزه تشخیصی برای تولید کیت های تشخیصی پروپوزال و طرح های اولیه خود را به ستاد زیست فناوری که متولی این کار در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری است، ارایه دادند از بین آنها با ۴ پروپوزال به تفاهم رسیدیم و کمتر از ۱۰ روز این شرکت ها توانستند نمونه اولیه را تولید کنند وبا همت جدی که دروزارت بهداشت بود این شرکت ها توانستند تاییدیه های لازم را اخذ کنند والان کیت ایرانی درحال تولید است وبه مراکز آزمایشگاهی ما تحویل داده می شود.
وی همچنین در خصوص حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان افزود: حمایت هایی که معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان درخصوص مقابله با کرونا فعال هستند یکی اینکه اگرشرکتی دراین خصوص کار اولی باشد حتما در تامین منابع مالی مورد نیاز، اعطای تسهیلات ارزان قیمت و کمک های بلاعوض حضورجدی دارد.
وی یادآور شد: بنابراین شرکت های دانش بنیان اگر ایده یا طرح و کارجدی دراین حوزه انجام داده اند یا مد نظر دارند سریعا پروپوزال و طرح های خود را ارسال کنند و ما نیز طرح ها را در حداکثر زمان مد نظر کارشناسی اولیه با همکاری در وزارت بهداشت قرار خواهیم داد اگر به این جمع بندی برسیم که آن ایده و طرح در ا ین برهه حساس و حیاتی برای مردم مورد استفاده است حتما چتر حمایتی خود را خواهیم گستراند وحتی بروکراسی لازم برای حمایت مالی از طرح ها ی فناورانه نوآوری و یک خط ویژه با سازمان غذا و دارو برای اخذ مجوز لازم دیده شده و انجام خواهد شد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان حتی در حوزه تشخیص انواع دوربین های حرارتی برای تشخیص افراد مبتلا درجوامع پر جمعیت نیز فعال بوده و تولید کرده اند، درحوزه فناوری اطلاعات حتی ما برای اینکه بتوانیم بحث شبکه سازی و اطلاع رسانی بهنگام در جوامع کوچکی که امکان آن وجود دارد شرکت ها فعال شده اند، اپلیکیشن ها و سامانه هایی که در تلفن های همراه برای این منظور طراحی شده و نصب می شوند همه از شرکتهای دانش بنیان در حوزه فناری اطلاعات است.
قادری فر گفت: با توجه به فعالیت شرکت های دانش بنیان، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری هیچ محدودیتی برای حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیانی که ایده های راهبردی و عملیاتی برای مقابله با این ویروس را دارند، وجود ندارد و از آنها حمایت خواهد کرد.
نظر شما