مهدی قلعه نوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قبل از آغاز سال ۹۹ با شیوع ویروس کرونا در کشور فراخونی را منتشر کرد مبنی بر این که شرکت هایی که توان ساخت کیت های تشخیصی به روش های مختلف برای مقابله با ویروس کرونا را دارند، اعلام کنند.
وی افزود: با شیوع این ویروس شرکتهای دانش بنیانی که در زمینه تجهیزات پزشکی کار می کردند به دلیل ناشناخته بودن این ویروس شروع به فعالیت بر روی تشخیص آن کردند و با حمایت های مالی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کیت های مورد نیاز تولید و وارد بازار مصرف شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک سری از کیت ها قابلیت صادرات دارند اما با توجه به این که ظرفیت مصرف بالایی در کشور وجود دارد و هنوز وزارت بهداشت تعداد نیاز قطعی را اعلام نکرده است، این کیت ها فقط برای مصرف داخل تولید می شود در مقابل کیت های تشخیصی آنتی بادی که بیشتر برای تشخیص افراد در زمینه این که به این بیماری قبلا دچار شده اند یا خیر آمادگی صادرات وجود دارد.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: یکی از شرکت ها در این زمینه مجوز صادرات دریافت کرده است البته باید یک مقدار از این نوع کیت های تولیدی در داخل کشور دپو شود تا در صورت نیاز کشور با کمبود مواجه نشویم و مازاد این کیت ها می تواند صادرات شود.
قلعه نوی همچنین گفت: در حال حاضر ۱۰ کشور در نامه رسمی اعلام نیاز برای دریافت این کیت کرده اند که روند صادرات آن در حال انجام است، تاییدیه وزارت بهداشت در این خصوص دریافت شده و در حال انجام مراحل نهایی و آماده صادرات هستیم.
وی تاکید کرد همچنان تحریم های بین المللی علیه ایران پابرجاست، شرکت های ایرانی نیز احتیاط می کنند که با کمترین آسیب بتوانند فعالیت داشته باشند.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: درخواست هایی از کشورهای اروپایی، هند، عمان در این زمینه دریافت کردیم که کارهای مقدماتی آن در حال انجام است که در صورت تامین نیاز داخل این صادرات انجام می شود.
قلعه نوی یادآور شد : در صورت اجازه وزارت بهداشت ما آمادگی داریم ۱۰ درصد توان تولید شرکت های دانش بیان را در این زمینه صادر کنیم. ، این فرصتی است برای شرکت ها که بازار خود را توسعه دهند، ایران هم از لحاظ تولید محصولات برای مقابله با کرونا و نیز سلامت وضعیت مناسبی نسبت به خیلی از کشورها دارد اما سیستم سلامت کشور در این زمینه یک مقدار سختگیرانه و به نوعی می توان گفت خوب عمل می کند.
به گزارش ایرنا، یکی از شرکت دانش بنیان امروز قرار است نخستین محموله صادراتی خود شامل کیت های تشخیصی سلولوژی (آنتی بادی) را به کشور آلمان صادر کند.
تعریف پروژه مشترک کرونایی با دو کشور
وی در زمینه همکاری های بین المللی و فعالیت های علمی و فناوری برای مقابله با ویروس کرونا هم گفت: در حال با دو کشور در حال مذاکره هستیم، این بیماری ناشناخته است، دنیا در حال تحقیق در این زمینه است، ما نیز با کشورهای مختلف ومتخصصان ایرانی داخلی و مقیم خارج و حتی متخصصان خارجی اعلام آمادگی کرده ایم که هر کدام پروژه تحقیقاتی در این زمینه دارند و در این زمینه کار می کنند اعلام نمایند که کار مشترک انجام دهیم.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم وفناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری بیان کرد: الان با دو کشور به صورت رسمی فعالیت های تحقیقاتی خود را آغاز کرده ایم و درمرحله تعریف پروژه هستیم، به هر حال ما در این حوزه نیاز داریم که ببینیم دردنیا چه اتفاقاتی در این زمینه در حال انجام است، هر چند در دنیا دستاوردهای خود را در قالب مقاله اعلام می کنند اما منابع تحقیقاتی خود را اعلام نمی کنند.
ایجاد فرصت از شرایط بحرانی کرونا
قلعه نوی ادامه داد: حتی در خصوص صادرات دیگر اقلام مرتبط با مقابله با ویروس کرونا از قبیل ونتیلاتور، دستگاه های ضد عفونی کننده و تجهیزات ساخت ماسک آمادگی داریم، ما به هر حال به دلیل اینکه در شرایط تحریم زیر ساخت های خوبی را ایجاد کردیم، به همین خاطر در مواقع بحران عکس العمل های خوبی داریم، ما می توانیم سریع خود را بازسازی کنیم واز شرایط بحرانی فرصت ایجاد کنیم.
وی افزود: بیشتر نیاز کشور را ما تولید می کنیم و طبیعتا آمادگی صادرات را داریم، خیلی کشورهای دنیا از ما عقب تر هستند چون کشورها انتظار چنین اتفاقی را نداشتند به همین خاطر ما در خیلی از حوزه ها این آمادگی را داریم اما به دلیل احتیاط های منطقی وزارت بهداشت ما نیز با احتیاط حرکت می کنیم، هر وقت وزارت بهداشت اعلام کند در حوزه ای بخصوص در داخل کشور نیاز نداریم ما شروع به صادرات می کنیم.
نظر شما