۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۰۶
کد خبر: 83781835
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آتش در کمین مراتع کرمان است

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۰۶
کد خبر: 83781835
آتش در کمین مراتع کرمان است

کرمان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به بارش‌های اخیر و سرسبز بودن مراتع این استان طی سال جاری بیش از سال‌های گذشته گفت: در صورت رعایت نکردن افراد بعد از حضور در طبیعت، احتمال بروز آتش‌سوزی در مراتع زیاد است.

مرجان شاکری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بارش های فراوان طی سال گذشته و سال جاری در کرمان همانند بسیاری از نقاط کشور، موجب رویش قابل توجهی گیاه در مراتع این استان شده که در صورت رعایت نکردن در فصل گرم سال، احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ ها افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه گردشگران بعد از روشن کردن آتش در مراتع از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند تصریح کرد: حجم انبوه گیاهان خشک موجب گسترش وسیع آتش در مراتع می شود که خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند.

شاکری با اشاره به تکرار آتش سوزی در مراتع و محیط زیست طی سال گذشته و سال های قبل از آن در مراتع استان کرمان از گردشگران خواست بعد از پایان یافتن شیوع کرونا در صورت حضور در مراتع از روشن کردن آتش خوداری یا در صورت روشن کردن آتش از خاموش شدن کامل آن اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: گردشگران به محض مشاهده آتش سوزی در مراتع و محیط زیست سریع با شماره های ۱۵۰۴ و ۱۵۴۰ تماس حاصل کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به مخاطرات زیست محیطی از جمله پدیده گرد و غبار، خشکسالی، آلودگی آب و خاک و آتش سوزی تصریح کرد: دامن زدن به هر کدام از این مخاطرات می تواند برای محیط زیست به بحران تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر آتش سوزی مراتع در مناطق سخت گذر و کوهستانی اتفاق می افتد اظهار داشت: اطفا حریق در این مناطق بسیار دشوار است و زمان می برد. 
وی با بیان اینکه بهار امسال سرسبزترین بهاری است که حداقل در طول حداقل ۱۰ سال گذشته، کشور و استان کرمان آن را تجربه کرده است گفت: رعایت اصول ایمنی برای حضور در طبیعت امری مهم است.

سال گذشته ۹۰ درصد وقوع آتش سوزی های مراتع طبیعی در استان کرمان به دلیل عامل انسانی رخ داد.

آتش سوزی یکی از آشفتگی های رایج در اکوسیستم جنگلی است که به صورت طبیعی یا مصنوعی ایجاد شده و در هر دو حالت تاثیرات قابل توجهی را بر ساختمان و ترکیبات خاک، موجودات زنده خاکزی، چرخه آب و پوشش گیاهی جنگل برجای می گذارد.

آتش سوزی های شدید و کنترل نشده منجر به تغییر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک شده و با کاهش مواد آلی، چرخه عناصر غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

تغییر خاک تحت تاثیر آتش به دلیل حرارتی است که تولید می شود و برای تغییر در خصوصیات شیمیایی و در پی آن تغییرات فیزیکی و بیولوژیکی کافی است.

بارش نزولات آسمانی در ابتدای سال جاری هرچند مردم کرمان را با سختی هایی مواجه کرد و در برخی موارد خسارت‌هایی را به بار آورد اما از طرف دیگر منظره های زیبایی از گیاهان بهاری به محیط زیست این استان هدیه کرده است.

براساس آمارها سالانه به ‌طور میانگین حدود ۵ هزار هکتار از مراتع ایران دچار آتش‌ سوزی می‌شود که خسارت‌های جبران‌ ناپذیری به منابع طبیعی وارد می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha