۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۲۷
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83782449
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

«پنهانکاری» اتهام جدید آمریکا به چین

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۲۷
کد خبر: 83782449
«پنهانکاری» اتهام جدید آمریکا به چین

تهران- ایرنا- همزمان با اوج گیری شیوع کرونا در جهان، برخی مقامات کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس، چین را به پنهان‌کاری و عدم صداقت درباره کرونا (کووید-۱۹) متهم می کنند و ادعا می کنند پکن از بحران به‌ وجود آمده شانه خالی می‌کند اما این کشورها و مقامات تا کنون نتوانسته اند برای این اظهارات خود مستنداتی ارایه کنند جز تکرار سخنان تکراری.

به گزارش ایرنا مقامات آمریکایی که پیش از این تلاش داشتند چین را «منشا ویروس کرونا» معرفی کنند این بار پا را از این فراتر نهاده و با طرح اتهاماتی جدید به دنبال متهم کردن این کشور به پنهانکاری در خصوص کرونا هستند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا چند روز پیش گفته بود پکن باید در هشدار دادن به جهان به دنبال شیوع کرونا در این کشور، «سرعت عمل» به خرج می داد او حتی علاوه بر چین،  اتهاماتی را متوجه سازمان بهداشت جهانی کرد و گفت: «سوء مدیریت و پنهان‌کاری» سازمان بهداشت جهانی و هشدار دیر هنگام این سازمان در خصوص شیوع کرونا سبب جان‌ باختن هزاران نفر شده است.

ترامپ گفت که به دولت خود دستور داده تا بودجه این سازمان را تعلیق کند زیرا سازمان بهداشت جهانی نتوانسته وظیفه‌ خود را انجام دهد و بعد از دهه‌ها باید پاسخگو باشد و به اصلاحات درون سازمانی دست بزند.

وزیر خارجه آمریکا و از منتقدان اصلی چین هم ادعا کرده است این کشور از روزهای نخست درباره ویروس کرونا مخفی کاری کرده است و همچنان در زمینه برخورد با این ویروس بدرستی اطلاع رسانی نمی کند ادعایی که مقامات پکن همواره آن را رد کرده اند.

مقامات آمریکا پیشتر نیز در الفاظی غیر انسانی و نژادپرستانه،  از ویروس کرونا به عنوان «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» نام برده بودند موضوعی که باعث خشم چین و حتی برخی مقامات جهان شد.

در ادامه اتهامات ثابت نشده آمریکا به چین در زمینه منشا کرونا، فاکس نیوز از رسانه های آمریکا دو روز پیش به نقل از یک منبع ادعا کرد که دولت آمریکا به این موضوع تردید دارد که «کووید ۱۹» به علت کوتاهی تدابیر ایمنی پژوهشگاه ویروس شناسی ووهان به بیرون سرایت کرده است،  دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هم در پاسخ به سوال خبرنگار فاکس نیوز گفت: دولت آمریکا در حال پیگیری این موضوع است.


همراهی بریتانیا و فرانسه با آمریکا 

علاوه بر آمریکا، مقامات بریتانیا از جمله «دومینیک راب» وزیر خارجه بریتانیا هم در کنفرانسی خبری با تکرار اتهامات امریکا علیه چین گفت که "سوال های سختی" درباره چگونگی شروع این بحران هست که باید مطرح شود.

«جان سورز» رییس پیشین سرویس جاسوسی برون مرزی انگلیس (ام. آی. ۶) هم در اظهارنظری همسو با مقام‌های آمریکایی، چین را به پنهان‌کاری و عدم صداقت درباره کرونا (کووید-۱۹) متهم کرد و مدعی شد پکن در ماه‌های دسامبر و ژانویه، اطلاعات واقعی درباره کرونا را پنهان کرده و از روی عمد اجازه داده تا این ویروس همه‌گیر شود.

وی افزود: آمریکایی ها عمیقاً از آنچه تصور می‌کنند توسط چین تحمیل شده عصبانی هستند و اینک راهی جز همکاری با پکن برای خروج از این بحران نداریم.  

«ویلیام هیگ» وزیر امور خارجه پیشین انگلیس هم در سخنانی در اندیشکده پالیسی اکسچینج، سیاست غرب در قبال چین را «ناسازگار و ناکارآمد» توصیف اما تصریح کرد که اروپا برخلاف آمریکا که راهبرد مستقلی را در پیش گرفته، به تعامل با پکن تمایل دارد.

وی افزود: بحران کووید-۱۹ نمونه‌ای است که نشان می‌دهد نباید به چین وابسته بود در حالی که نمی‌توان همکاری با این کشور را قطع کرد. هیگ همچنین این ادعا را مطرح کرد که چین ضمن لاپوشانی حقیقت کرونا، تلاش می‌کند تا سایر طرف‌ها از جمله آمریکا را مقصر این بحران نشان دهد.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه هم در گفت و گو با روزنامه فایننشال تایمز، مدیریت چین در برخورد با شیوع ویروس کرونا را زیر سوال برده و گفته "اتفاقاتی افتاده که ما از آن بی خبریم. بنابر این زودباوری است اگر بگوییم چین مدیریتی بهتر از سایرین با این بحران داشته.

پیشتر سفیر آمریکا در انگلیس نیز ادعا کرده بود پنهان‌کاری و دروغگویی چین باعث شد کووید-۱۹ به یک تهدید جهانی تبدیل شود.

این دیپلمات آمریکایی در یادداشتی برای نشریه تایمز نوشته بود چین نخست تلاش کرد خبرهای مربوط به گسترش این ویروس را پنهان کند سپس با ارائه گزینشی اطلاعات در مقابل مقام های بهداشتی، در سطح بین المللی مانع تراشی کرد اگر چین در زمان مقتضی اقدام درست را انجام می داد، افراد بیشتری در این کشور و جهان از تأثیر منفی جدی این بیماری نجات می یافتند.



احضار سفرای چین در چند کشور جهان

همزمان با بالا گرفتن تنش ها میان چین و آمریکا در ارتباط با موضوع کرونا، برخی از کشورها نیز در چند روز گذشته تعدادی از سفرای چین را هر کدام به دلایلی احضار کرده اند وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد در اعتراض به اظهارنظرهای جنجالی سفارت پکن در پاریس، سفیر این کشور را فراخوانده است.  

سفارت چین در پاریس به تازگی گزارشی تحت عنوان "بازگرداندن حقایق تحریف شده، مشاهدات یک دیپلمات چینی مستقر در پاریس" منتشر کرد که مورد انتقاد ناظران فرانسوی قرار گرفته است.

در آفریقا نیز وزارت خارجه غنا اعلام کرد که به خاطر رفتارهای غیر انسانی با شهروندان آفریقایی در برخی از شهرهای چین از جمله گوانجو در جنوب این کشور، سفیر چین فراخوانده شده است.  

"شرلی آیرورک بوتووی" وزیر خارجه غنا در بیانیه‌ای اعلام کرد سفیر چین را برای اعلام ابراز ناامیدی فراخوانده و خواستار اقدام برای رسیدگی به "رفتار غیر انسانی" شده است.  

وی افزود: من متاسفم و شدیداً این رفتارهای بد اخلاقی و تبعیض نژادی را محکوم می‌کنم.  

وزیر خارجه غنا گفت که وی "شی تینگ وانگ" سفیر چین را احضار کرده تا ناامیدی خود را به ثبت برسانم و از دولت وی بخواهم که فوراً به اوضاع رسیدگی کند.  

وزارت امور خارجه قزاقستان نیز سفیر جمهوری خلق چین را برای اعتراض به انتشار مقاله ای در یک وبسایت چینی که حاکمیت ملی و تمامیت ارضی قزاقستان را زیر سوال برده و مدعی شده بود قزاقستان علاقمند است بخشی از چین شود، احضار کرد.


واکنش چین به اتهامات غرب

اما چین نه تنها هیچکدام از این اتهامات را قبول ندارد بلکه آنها را هم رد می کند. پکن معتقد است چین بیش از هر کشور دیگری برای مهار کرونا در جهان تلاش کرده است و از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نورزیده است و بیشترین هزینه ها را متقل شده است.

جائو لی‌جیان سخنگوی وزارت خارجه چین در این زمینه اظهار داشت: چین به مقامات آمریکا توصیه می کند به جای مقصر شمردن کشورهای دیگر، توجه خود را به مهار و پیشگیری شیوع ویروس کرونا در کشور خود متمرکز کنند.

او گفت: اخیرا مقامات آمریکا پی در پی سخنان غیرواقعی منتشر می کنند و در این باره چین حقایق را به تفصیل شرح داده و از هر جهت دروغ آمریکا را آشکار و شکست داده است. تلاش‌ها برای مقصر شمردن کشورهای دیگر و شانه خالی کردن از زیر بار مسوولیت برای مبارزه آمریکا با شیوع ویروس کرونا در داخل کشور خود مفید نیست و به شدت بر همکاری چین و آمریکا در مبارزه با بیماری همه گیر تاثیر می گذارد و به روابط دو کشور نیز آسیب می رساند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین همچنین در واکنش به اتهام آمریکا مبنی بر اینکه ممکن است «کووید ۱۹ به علت کوتاهی تدابیر ایمنی پژوهشگاه ویروس شناسی ووهان به بیرون سرایت کرده باشد» هشدار داد مقامات سازمان بهداشت جهانی بارها تاکید کرده اند که هیچ شواهدی درباره تولید کووید ۱۹ در آزمایشگاه وجود ندارد.

جائو گفت: علاوه بر این، بسیاری از متخصصان پزشکی جهان خروج کووید ۱۹ از آزمایشگاه را بی پایه و اساس خوانده اند.

سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: موضع پکن درباره منشاء و مسیر انتقال ویروس کرونا روشن است ما همیشه این موضوع را یک مساله علمی دانسته و اعتقاد داریم تحقیقات آن را باید به پژوهشگران و متخصصان واگذار کنیم.

چین در تازه ترین واکنش ها به این موضوع، بر خلاف ادعاهای آمریکا مبنی بر «مخفی کاری در خصوص کرونا»، اعلام کرد با سازمان بهداشت جهانی برای یافتن منشاء ویروس کرونا همکاری می کند.

 

سخنان پمپئو درباره منشاء آزمایشگاهی کرونا «جنون‌آمیز» است

شبکه تلویزیون دولتی «سی. سی. تی. وی» چین نیز سخنان مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا مبنی بر اینکه ویروس کرونا منشاء آزمایشگاهی دارد و در چین ساخته شده است را «اظهاراتی جنون‌آمیز» توصیف کرد.

وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود که «شواهد بیشمار» نشان می دهد که منشاء ویروس کرونا آزمایشگاهی در چین است. بیان دوباره این ادعا در حالی که سازمان جهانی بهداشت و متخصصان حوزه سلامت پیشتر این ادعا را رد کرده بودند، به شایعات در این زمینه دامن زده است.


دفاع سازمان جهانی بهداشت از تلاش های چین

"مایک رایان" از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که گفته بود منشاء ویروس کرونا آزمایشگاهی در چین بوده است اظهار داشت: هیچ اطلاعاتی از آمریکا که نشان دهد ادعای مطرح شده واقعیت دارد دریافت نکرده است.

کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بارها گفته اند که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه این ویروس در یک آزمایش ساخته شود دیده نشده است آنها همچنین تاکید کرده اند که چین تعامل و همکاری خوبی با سازمان دارد.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در واکنش به این ادعاها با رد انتقادات ترامپ در مورد چین محوری این سازمان گفت: ما به هر ملتی نزدیک هستیم.  

تدروس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت خطاب به ترامپ گفت: لطفا این ویروس را سیاسی نکنید این ویروس از اختلافات شما در سطح ملی سوءاستفاده می کند اگر می خواهید مورد سوءاستفاده قرار بگیرید و اگر می خواهید مرگ و میر بیشتری داشته باشید، آن را انجام دهید.

ترامپ با انتقاد از سازمان جهانی بهداشت ادعا کرده بود که این سازمان ویروس را کوچک شمرده و تهدید کرده بود که بودجه سازمان را کاهش می دهد

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم دست ساز بودن کرونا را رد کرد

جامعه‌اطلاعاتی آمریکا که همه نهادهای اطلاعاتی - امنیتی آمریکا را مدیریت می‌کند، اعلام کرده ویروس کرونا دست‌ساز بشر نیست یا با اصلاح ژنتیکی پدید نیامده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha