۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۲
کد خبرنگار: 2111
کد خبر: 83782594
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پهلوانی از دل خاک

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۲
کد خبر: 83782594
پهلوانی از دل خاک
عکس آرشیوی است

سنندج - ایرنا - جوانان و نوجوانان جامعه امروز در صورت شناسایی، حمایت و تشویق با شکوفایی استعدادها درونی، می‌توانند برای کشور و زادگاه خود افتخار آفرین باشند.

کشف و پرورش استعدادهای نهفته در میان نسل نوجوان و جوان، ابتدای امر باید توسط اعضای خانواده و بخصوص والدین مورد توجه قرار گیرد تا با معرفی و جهت دهی مناسب زیر نظر اهل فن و صاحبان سبک، زمینه رشد و نمو برای آنها ایجاد و آینده ورزشی و زندگی شان رنگ و بویی دیگر بگیرد.

شهرستان کهن دیار گروس از دیر باز به نام آورانی افتخار دارد که در همین خاک چشم به دنیا گشوده‌اند و با همه کمبودهای زمان خود، توانستند در بسیاری از زمینه های علمی و فرهنگی، صاحب نظر و مورد توجه قرار گیرند.

چهره‌هایی همچون فاضل‌خان گروسی شاعر و نویسنده، امیرنظام گروسی سیاستمدار، وزیر، دیپلمات، ادیب و خوشنویس، امیر معزز گروسی و علی‌رضا خان گروسی (از حکام منطقه گروس از جمله شخصیت های سرشناس شهر بیجار هستند که استعدادی گرانقدری که در همین آب و خاک رشد کرده و به معروفیت رسیدند.

از جمله شخصیت های معاصر نیز می‌توان به سید احمدرضا خضری استاد تمام گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی، مشاور رییس دانشگاه و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران،  محمدعلی کوشا استاد حوزه و دانشگاه، قرآن‌پژوه، عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، احسان هوشمند فعال ملی مذهبی و پژوهشگر، عباس کوشا فعال سیاسی، پژوهشگر، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی،  علی‌اصغر قهرمانی مقبل استادیار دانشگاه و پژوهشگر ادبیات و صمدعلی لکی‌زاده دیپلمات و سفیر سابق ایران در لهستان نام برد.

بازیگران و هنرمندانی همچون فرهاد اصلانی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون،  سعید آقاخانی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون،  احمد رمضان‌زاده نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون، محمود دینی بازیگر سینما و تلویزیون و ورزشکارانی همانند بیت‌الله عباس‌پور قهرمان بدن‌سازی ایران و جهان و اسحاق سبحانی فوتبالیست در کهن دیار گروس چشم به جهان گشودند و توانستند نام و آوزاه بیجار را در کشور زنده نگهدارند.

همچنین شهیدان سرفراز و نام آوری چون کامران نجات اللهی اولین شهید دانشگاهی، محمدباقر رحمانی فرمانده سپاه بیجار، غلامرضا نریمان هنرمند عکاس، سردار سید منصور بیاتیان، مجید قربان خانی مدافع حرم و همین اواخر اصغر پاشاپور یار و همراه شهید قاسم سلیمانی از جمله نام آوران شهید این دیار پر افتخار هستند.  

این روزها با رشد فرهنگ عمومی و توجه مردم و مسوولین به استعدادهای کودکان و نوجوانان، زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای نهفته و بکر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است امّا همچنان کمبودهایی در این خصوص احساس می‌شود.

در سال‌های اخیر با برگزاری کمپ ورزشی تیم‌های ورزشی در این شهرستان، فرزندان بیجار گروس، علاقه زیادی به ورزش نشان داده‌اند که با تشوق و حمایت والدین، توانسته اند مسیر زندگی خود را تغییری اساسی دهند.

بدون تمرین در مسابقات قوی ترین مردان کرج خوش درخشیدم

ورزشکار قهرمان مچ اندازی ساکن شهر توپ آغاچ از توابع شهرستان بیجار، با توجه به کمبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز این رشته مهیج، با تعصب خاصی می خواهد افتخار آفرین و نام آور برای این دیار باشد.

علی راستگو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از ورزش در رشته مچ اندازی، علاقه زیادی به رشته کشتی داشتم و در مسابقات استانی هم مقام کسب کردم و با برگزاری مسابقات قوی ترین مردان ایران، با تشویق دوستانم، راهی تهران شدم و با مسوولین وقت آن مسابقه آشنا شدم.

وی اضافه کرد: با اتفاقاتی که برای این برنامه تلویزیونی افتاد، موفق به زورآزمایی نشدم و در حاشیه آن، با بزرگ مردان و قهرمانان، در حد تفریح مچ اندازی کردم که بسیار مورد توجه قرار گرفتم.

راستگو افزود: در مسابقات قوی ترین مردان که در کرج برگزار شد، بدون هیچ گونه تمرین و آمادگی قبلی و حتی مربی هم نداشتم، توانستم به راحتی در وزن ۱۰۵ کیلو مقام آور باشم.

او که متولد سال ۶۹ است و از فیزیک بدنی قوی برخودار است، می‌گوید: حجم بدن و قدرت بازویی که دارم، به صورت ارثی است و برادر کوچکم بدون هیچ گونه ورزشی، از عضلات قوی و چارچوب محکم برخوردار است.

این ورزشکار جوان یادآور شد: در مسابقات قوی ترین مردان ایران، به ورزش مچ اندازی تشویق و با برگزاری چند مسابقه دوستانه مچ اندازی با قهرمانان قوی ترین مردان ایران، به ورزش مچ اندازی علاقه‌مند شدم و حدود پنج سال است که در مسابقات استانی، کشوری و خارجی شرکت می‌کنم.

راستگو گفت: از سال ۹۳ در مسابقات رسمی مچ اندازی کشور که در شهر ارومیه، هر ۶ ماه یکبار برگزار می‌شودمقام اول چپ و راست کشوری را تا امروز، در وزن ۱۰۰ کیلو به نام شهرستان بیجار کسب کرده‌ام.

وی اضافه کرد: در مسابقه بین المللی شاهین دژ قهرمان شدم، درمسابقات اورال نایب قهرمان شدم، با شکست حریف‌هایی از کشور جمهوری آذربایجان سنگین وزن قهرمان مسابقات اروپا شدم، در مسابقات آسیایی قرقیزستان نایب قهرمانی و فقط به قهرمان جهان از قزاقستان به علت خستگی بازو باختم و در مسابقات جایزه بزرگ در کشور همواره مقام اول را کسب کرده‌ام.

نیازمند حمایت هستم

این ورزشکار که راه و منش پهلوانی را در پی گرفته است، می گوید: دعوت نامه های متعددی برای حضور در مسابقات جهانی دریافت کرده ام که از جمله آنها، مسابقات آسیای بود که در فروردین ماه امسال قرار بود در کشور قزاقستان برگزار شود امّا به علت شیوع بیماری کرونا به زمان دیگری موکول شد.

وی افزود: قزاقستان پایتخت ورزش مچ اندازی جهان است و هر ساله قهرمانان بزرگی در این کشور گرد هم می آیند و در یک مسابقه جذاب و هیجانی، به مچ اندازی می پردازند که متأسفانه در صورت برگزاری آن در ماه های آینده با توجه به سفر حدود ۱۵۰ میلیون ریالی،  توان مالی برای پرداخت آن ندارم.

راستگو می گوید: انتظار حمایت دارم، من یک کارگر ساده شهرداری توپ آغاچ و متأهل هستم، تامین هزینه ۱۵۰ میلیون ریالی برای شرکت در این مسابقه از توان مالی من خارج است اما در صورت حمایت مسوولین و مردم قول میدهم مقام آور و نام آور کهن دیار گروس در دنیا باشم.

به زادگاهم تعصب دارم

راستگو که تجربه شکست حریفان سنگین وزن جهان را در کارنامه خود دارد اظهارداشت: در حال حاضر پیشنهاد مچ اندازی زیر پرچم جمهوری آذربایجان را دارم و حتی از استان خراسان رضویی هم پیشنهاد دارم، من زاده این دیار هستم و هیچگاه غیرتم اجازه این کار را نخواهد داد.

او می گوید: در چنین ورزش‌هایی می‌توان درآمد زیادی را به نام سایر شهرها و کشورها کسب کرد، به طور مثال یکی از شهرهای همجوار بیجار، به ازای کسب مقام از هر دست، یک سکه تمام بهار آزادی پیشنهاد داده است.

این ورزشکار جوان بیجاری که حدود ۱۰۰ مدال طلای کشوری و آسیایی را به گردن آویخته است تاکید کرد: فارغ التحصیل کارشناسی تربیت بدنی هستم و با توجه به استقبال همشهریانم از ورزش مچ اندازی، یک باشگاه کوچک با کمترین تجهیزات و لوازم مستهلک، راه اندازی کرده‌ام.

راستگو با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان شهر توپ آغاچ به ورزش مچ اندازی روی آورده اند گفت: در حال حاضر حدود ۳۵ تا ۴۰ نفر از علاقه‌مندان که از توان جسمی و ظرفیت بالایی برخودار هستند، بصورت مرتب در تمرین های مچ اندازی حضور دارند.

وی افزود: از نظر ژنتیکی ساکنین شهر توپ آغاج و روستاهای اطراف، از قدرت جسمی بالایی برخوردار هستند که سند آن کسب مقام های استانی و کشور در رشته مچ اندازی توسط همشهریانم  است و همچنین برای اولین بار سال گذشته، تیم مچ اندازی بیجار در مسابقات استانی مقام اول را کسب کرد.

این وزرشکار مچ اندازی اظهار داشت: در مسابقات کشوری که در شهرهای طبس، شیراز، گرگان، مشهد و ارومیه با هزینه شخصی، حمایت شهرداری و شورای شهر و مدیر کل ورزش و جوانان استان شرکت کرده‌ام.

در حد توان از ورزش و ورزشکاران شهر توپ آغاج حمایت می‌کنیم

شهردار شهر توپ آغاج هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در شهر توپ آغاج ۲ سالن ورزشی وجود دارد که یکی از آنها توسط اداره ورزش و جوانان و دیگری توسط سپاه پاسداران احداث شده است.

حمیدرضا معصوم خانی گفت: در حال حاضر سالن ورزشی اداره ورزش و جوانان قابل استفاده است و سالن ورزشی سپاه بعد از حدود پنج سال از احداث آن، امکانات آب و برق ندارد و قابل استفاده نیست.

وی افزود: آب و هوا و موقعیت شهر توپ آغاج، ظرفیت مناسبی برای ورزش های سخت و رزمی است که در صورت حمایت های معنوی و مادی، می‌توانند مقام های قابل توجه ایی را برای شهرستان کسب نمایند.

معصوم خانی با اشاره به اینکه سرانه ورزشی شهر توپ آغاج فاصله زیادی با جمعیت نوجوانان و جوانان دارد یادآور شد: شورای شهر و شهرداری شهر بیش از حد توان از ورزشکاران و ایجاد ظرفیت های ورزشی حمایت کرده اند و هر چند مدت یکبار، علاقه مندان به شنا را در یک سانس اختصاصی به بیجار اعزام می‌شوند.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به موفقیت های آقای علی راستگو در رشته ورزشی مچ اندازی، نوجوانان و جوانان شهر در این رشته اشتغال دارند و تعدادی هم در رشته فوتسال ورزش می‌کنند.

شهردار شهر توپ آغاج با اشاره به اینکه جمعیت یک هزار و هفتصد نفری این دیار نیازمند توجه و حمایت مسوولین است گفت: مردمان این دیار به شغل کشاورزی و دامداری اشتغال دارند که گندم شهر توپ آغاج از کیفیت بالایی برخوردار است.

معصوم خانی یادآور شد: تقویت ظرفیت‌های ورزشی و فرهنگی در این شهر می‌تواند از مهاجرت جوانان به حاشیه شهرهای همجوار پیش گیری نماید، یکی از زمینه‌هایی که می تواند تاثیر مثبتی در این پیشگیری داشته باشد، توجه به ورزش است.

اعتباری برای کمک مستقیم نداریم

رییس اداره ورزش و جوانان بیجار هم در این گفت و گو اظهار داشت: این اداره اعتبار و بودجه مستقل برای کمک یا حمایت موردی از یک ورزشکار در اختیار ندارد و حمایت های مالی از طریق اداره کل ورزش و جوانان به حساب هیأت ورزشی واریز می گردد.

افشین فرخیان یادآور شد: در خصوص مطالبه آقای علی راستگو، ورزشکار مچ اندازی شهرستان بیجار، از طریق مدیر کل ورزش و جوانان استان در حال پیگیری هستیم و قول مساعدت برای تأمین بخشی از هزینه سفر ایشان را دریافت کرده‌ایم.

وی افزود: در راستای حمایت از ورزشکاران بیجاری و با توجه به سطح درآمد متوسط و ضعیف مردمان گروس، در ۲ سال اخیر هزینه اجاره بهای سالن های ورزشی شهرستان را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌ایم که شاهد حضور بیشتر جوانان و نوجوانان در این سالن ها است.

رییس اداره ورزش و جوانان بیجارگفت: یکی دیگر از اقدامات و تلاش‌هایی که در ۲ سال اخیر با حمایت نماینده شهرستان و مسوولین به بهره برداری رسید، احیای دوباره استخر ۱۷ شهریور بود که مدت ۹ سال تخریب و قابل استفاده نبود.

او تاکید کرد: در حال حاضر در شهر بیجار هشت سالن ورزشی و در پنج شهر دیگر هم یک سالن ورزشی آماده به کار برای استفاده جوانان و نوجوانان علاقه مند و ورزشکار فعال هستند که بطور متوسط روزانه ۱۵ سانس ورزشی ارائه می‌شود.

فرخیان افزود: توجه و اهمیت به هیأت ورزشی می تواند محل مناسبی برای حمایت ها و انعکاس مطالبات و مشکلات ورزشکاران باشد، نمی توان به صورت تک به تک برای هر ورزشکاری نیازسنجی کرد، کمیته های ورزشی و بخصوص هیأت ورزشی باید مورد توجه ورزشکاران قرار گیرد.

وی با اشاره به رشته رزشی مچ اندازی گفت: رشته ورزشی مچ اندازی زیر مجموعه بدن سازی است و در شهر بیجار حدود هشت باشگاه بدن سازی توسط بخش خصوصی و تحت نظارت این اداره فعالیت دارند.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلیومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha