جمعی از مردم گلستان در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزودند: زمین هایی که برای اجرای طرح ها در برخی از مناطق استان به ویژه جنوب واگذار می شود، جزو زمین های مرغوب کشاورزی است.
این عده معتقدند: گلستان با داشتن زمین های مرغوب کشاورزی جزو استان های برتر تولید محصولات زراعی و باغی کشور محسوب می شود و لازم است دستگاههای مرتبط بیش از گذشته در حفظ کاربری آن ها اهتمام کنند.
یکی از شهروندان مینودشت در این ارتباط گفت: در این شهرستان که اراضی آن برای تولید محصولات کشاورزی بسیار مرغوب است، قطعه زمینی در بهترین نقطه برای ساخت هتل، تغییری کاربری گرفت.
علی شیردل به خبرنگار ایرنا افزود: در تغییر کاربری زمین های کشاورزی باید به تاکید رهبر معظم انقلاب توجه و عمل نموده و اختصاص زمین های مرغوب کشاورزی را برای اجرای طرح ها حذف کرد.
وی بیان کرد: از مسوولان دستگاه های مرتبط انتظار می رود که به زمین های کشاورزی استان بیشتر نظارت کرده و به راحتی با تغییر کاربری آن ها موافقت نکنند.
ساخت هتل مورد نظر این شهروند مینودشتی در مسیر گذر زائران مشهد و گردشگران شمال از مینودشت -گالیکش در سال ۹۵ در زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار آغاز شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی گلستان در خصوص واگذاری زمین برای اجرای طرح کشاورزی و غیرکشاورزی در استان گفت: واگذاری زمین در اجرای های اولویت دار طبق کمیسیون ماده ۲۱ با موافقت کارشناسی دستگاههای مرتبط از جمله استانداری، جهادکشاورزی، اقتصاد و دارایی، امور اراضی و منابع طبیعی و آبخیزداری انجام می شود.
حسن خسروی در گفتگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: واگذاری زمین برای اجرای طرح ها در استان به راحتی ممکن نبوده و اولویت آن اجرای طرح های توسعه ای است.
وی با اشاره به این که حفظ زمین کشاورزی استان در اولویت قرار دارد گفت: اگر زمین کشاورزی برای اجرای طر ح ها، تغییر کاربری داده شود حتما بالا بودن ارزش افزوده و میزان اشتغال آن بیش از تولید محصولات کشاورزی است.
وی اضافه کرد: زمین های کشاورزی که برای اجرای طرح های توسعه ای استان واگذار می شود، به طور عمده زمین های کم بازده، دیمزار و تک کشت است.
وی با اشاره به این که اجرای طرح های توسعه استان به ترتیب در بخش های گردشگری، کشاورزی و صنعتی است، گفت: جانمایی واگذاری زمین برای ساخت هتل مینودشت در زمین دیمزار، تک کشت و اجرای آن به خاطر نیاز شدید منطقه به زیر ساخت گردشگری بود.
خسروی اضافه کرد: جانمایی زمین برای اجرای طرح های گردشگری استان طبق اولویت بندی بوده و نمی توان ایجاد زیرساخت و نقش آن ها را در توسعه اقتصادی استان نادیده گرفت.
وی بر نظارت اجرای طرح های توسعه ای استان تاکید کرد و گفت: اگر سرمایه گذار به تعهد ۳۵ ماه در اجرای طرح عمل نکند، زمین واگذار شده پس گرفته می شود.
وی ادامه داد: سال قبل حدود ۴۰۰ هکتار زمین واگذار شده برای اجرای طرح های توسعه ای در استان از سرمایه گذاران طرف قرارداد، براساس حکم دیوان عدالت اداری به نفع این مدیریت پس گرفته شد که آماده واگذاری به سرمایه گذاران جدید است.
گلستان دارای یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت است که قرار گرفتن بین دو قطب زیارتی مشهد و گردشگری شمال، وجود گمرک اینچه برون گنبدکاووس و محل ترانزیت کالا کشورهای آسیای میانه و جنوب کشور، فعالیت فرودگاه بین المللی گرگان، دسترسی به راه آهن و ارتباط تجاری با کشورهای آسیایی میانه و چین، وجود جاذبه های دریایی، مذهبی، قومیتی، تاریخی و طبیعی، امکان سرمایه گذاری در این استان را برای افزایش ارزش افزوده و ایجاد فرصت های شغلی در حوزه های گردشگری، کشاورزی و صنعتی دوچندان کرده است.
نظر شما