رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در ابتدای این جلسه، بیان داشت: ۲۶ واحد صنعتی قم به دلیل مسائل اقتصادی و مشکلات تولید به تملک بانکهای استان درآمدهاند.
"محمود سیجانی" گفت: یکی از سیاستهای مهم استان در سال جهش تولید بازگرداندن این ۲۶ واحد تملیکی به مدار تولید و اشتغال است.
محورهای جهش تولید در قم
وی با اشاره به محورهای اصلی جهش تولید درسال ۹۹ اظهار داشت: شناسایی واحدهای نیمه تعطیل صنعتی و واحدهای فعال با کمتر از ظرفیت واقعی از محورهای جهش تولید دراستان قم است.
سیجانی خاطرنشان کرد:همچنین شناسایی واحدهای غیرقابل احیا، جلوگیری از تملکهای جدید بانکی و تکمیل پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد از محورهای دیگر جهش تولید درقم است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم ابراز داشت: درسال جهش تولید منابع مالی بانکهای خصوصی و دولتی باید درمسیر رونق تولید هدایت شوند.
وی ادامه داد: بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی و هدایت نقدینگیهای جاری بهسوی اشتغال هم از برنامههای مهم قم در سال جهش تولید است.
تفاوت پروژههای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید
رییس سازمان برنامه و بودجه قم نیز در ادامه عنوان کرد: پروژههای جهش تولید به طرحهایی اطلاق میشود که منجر به تولید و اشتغال مستقیم شود درحالیکه پروژههای اقتصاد مقاومتی میتواند مسائل زیربنایی را نیز شامل شود.
"محمود نوربخش" یادآور شد: منبع مالی پروژههای اقتصاد مقاومتی از اعتبارات استانی است اما منابع طرحهای جهش تولید از طریق اعتبارات ملی تامین میشود.
وی اضافه کرد: پروژههای اقتصاد مقاومتی طرحهایی هستند که در یک بازده زمانی چندساله به بهرهبرداری میرسد اما طرحهای جهش تولید باید در طول مدت یک سال به مرحله اشتغال و بهرهبرداری برسد.
وی گفت: پروژههای جهش تولید باید تا بیست و هفتم اردیبهشتماه اولویتبندی شده و به تهران ارسال شود تا از یارانه ۳ درصد بخش تولید بهرهمند شوند.
نوربخش ابراز کرد: درصورتیکه پروژههای جهش تولید از تسهیلات ملی برخوردار شود امکان استفاده از منابع استانی برای آنها ممکن نخواهد بود.
مشکلات زیرساختی شهرکهای صنعتی قم ادامه داد
مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری استانداری قم نیز در ادامه، اظهار داشت: شهرکهای صنعتی قم از کمبود زیرساختهای سرمایهگذاری رنج میبرند.
"سید رضا علیزاده طباطبایی" ادامه داد: برای حل مشکل سرمایهگذاری و معضل واحدهای صنعتی کنونی باید زیرساختهای برق، آب و گاز به میزان کافی تا درب این شهرکها منتقل شود.
وی عنوان کرد: ظرفیت بلااستفاده منابع انرژی در واحدهای راکد صنعتی به واحدهای جدید اختصاص پیدا خواهد یافت.
وی اظهار داشت: برای رونق تولید و اشتغال در قم باید از رکود منابع انرژی در واحدهای غیرفعال و یا مازاد بر مصرف واحدهای فعال استفاده شود.
مصرف ۴۵ درصد از منابع بانکی قم در مدار تولید
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای قم نیز بیان کرد: ۷ هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان سهم کل منابع بانکی قم در پرداخت تسهیلات به دو بخش تولید و خدمات در سال گذشته بوده است.
"محمدرضا خانی" بیان داشت: سال ۹۸، ۳ هزار و ۵۰۷ میلیارد تومان پرداختی سیستم بانکی قم به بخش تولید نسبت به سال ۹۷ رشد داشته است.
وی بیان داشت: ۴۵ درصد از منابع بانکی قم در سال ۹۸ در مسیر تولید مصرفشده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای قم تصریح کرد: ۲ هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان از منابع بانکی قم در سال ۹۸ در بخش خدمات هزینه شده که معادل ۴۳ درصد کل منابع است.
وی ابراز کرد: سال ۹۸ درمجموع بانکهای تخصصی قم ۲۳۱ درصد و بانکهای تجاری نیز به ۶۷ درصد از تعهدات خود در مسیر رونق تولید عمل کردهاند.
خانی یادآور شد: نسبت منابع به مصارف بانکی قم در سال گذشته به ۸۵ درصد رسیده که بالاتر از میانگین کشوری است.
افزایش ۳۰ درصدی سپردهگذاری در قم
وی خاطرنشان کرد: سال ۹۸، نرخ سپردهگذاری و پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی قم ۳۰ درصد در مقایسه با سال ۹۷ رشد یافته است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای قم خاطرنشان کرد: اختیارات شبکه بانکی قم در مقایسه با سال ۹۶ به دو برابر افزایشیافته است.
وی بیان داشت: سال ۹۸ درمجموع ۳ هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان در بخش رونق تولید و پرداختهای مستقیم به بخش تولید استان پرداختشده است.
وی با اشاره به تسهیلات پرداختی استان در بخش قرضالحسنه گفت: هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان معادل ۲۴ درصد اعتبارات بانکی قم در این بخش پرداختشده است.
خانی افزود: رسالت ابلاغی قم در بخش رونق تولید پرداخت هزار و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بوده که این اعتبارات پرداختشده است.
وی ادامه داد: طبق مصوبه جدید بانک مرکزی کشور، بانکهای خصوصی تا دو سال آینده باید ۵۰ درصد از منابع اعتباری خود را در استانهایی که در آن مشغول فعالیت هستند، مصرف کنند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای قم اظهار داشت: سال گذشته ۱۳۲ میلیارد تومان از جرایم دیرکرد تولید بخشیده شده است.
وی بیان داشت: ۱۶ بانک و یک صندوق اعتباری با ۲۱۶ شعبه عضو کمیسیون هماهنگی بانکی قم هستند.
در پایان این جلسه از چند شرکت و واحد موفق و نمونه استان در رعایت فاصلهگذاری هوشمند بنا بر تشخیص و معرفی بازرسان دانشگاه علوم پزشکی قم با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
حجم سرمایهگذاری انجامشده برای واحدهای صنعتی و معدنی موجود استان بیش از ۴۹ هزار و۵۶۲ میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایهگذاری صورت گرفته در ۲هزار و ۲۱۷ واحد صنعتی و صنایع معدنی برای ۵۶ هزار و ۱۲۳ تن فرصت اشتغال ایجادشده است.
نظر شما