به گزارش خبرنگار ایرنا، مسئول نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم در این آیین با اشاره به اهمیت گفتوگوی ادیان در سطح جهانی اظهار داشت: گفتوگوی میان ادیان در میان نسل جوان در دنیا به یک مقوله جدی تبدیل شده، اما در کشور ما این فرهنگ هنوز به درستی نهادینه نشدهاست.
حجتالاسلام یحیی جهانگیری افزود: دومین دوره گفتوگوی بینالادیان به زودی برای طلاب از کشورهای آمریکای لاتین و جهان عرب توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ارتباطات مؤثر و فعال در عرصه بینالمللی یکی از اهداف اصلی گفتوگوی ادیان است.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود به کتاب «مسیحیان و روزگار جدید» اشاره کرد و گفت: این کتاب به طور ویژه به ظرفیت ژئوپولیتیک ایران در برابر گروههای افراطی اسلامی و تاریخچه گفتوگوی ادیان در ایران پرداخته است که از نقاط برجسته آن به شمار میرود.
ضرورت راه اندازی رشته گفت وگوی ادیان در ایران
مدیر گروه اسلام، مسیحیت ارتدکس و پروتستان مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در ادامه با اشاره به اهمیت پشتوانه علمی در گفتوگوی بینالادیان اظهار کرد: گفتوگوی بین ادیان تنها زمانی به اهداف اصلی خود میرسد که بر پایه تحقیقات و مطالعات علمی و توسط مراکز آکادمیک معتبر پشتیبانی شود.
زهرا رشیدبیگی تصریح کرد: راهاندازی انجمن گفتوگوی ادیان در دانشگاه ادیان و مذاهب میتواند به تربیت کنشگران حرفهای و متخصص در این حوزه کمک کند و بستری مناسب برای توسعه این موضوع فراهم آورد.
وی همچنین با تأکید بر لزوم تقویت رویکرد عملی در کنار مباحث نظری افزود: در حوزه ادیان، علاوه بر پژوهشهای نظری و تئوریک، نیازمند فعالیتها و پژوهشهای میدانی هستیم که متکی بر مبانی اجتماعی و فرهنگی باشد. این فعالیتها میتوانند به شناخت بهتر و عمیقتر واقعیتهای دینی و فرهنگی جامعه کمک کنند.
رشیدبیگی گفت: از دانشگاه ادیان و مذاهب انتظار داریم که برای دستیابی به اهداف خود، رشته تخصصی گفتوگوی ادیان را در این دانشگاه و همچنین در حوزههای علمیه راهاندازی کند تا زمینههای علمی و پژوهشی بیشتری برای این مقوله فراهم گردد.
گفت وگوی ادیان سبب افزایش روحیه مدارا در جامعه می شود
عضو هیأت علمی دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب، در ادامه با اشاره به اهمیت گسترش گفتوگوی بینالادیان، گفت: با شکلگیری انجمن گفتوگوی ادیان در دانشگاه ادیان و مذاهب، امید میرود که این گفت و گو از سطح نهادهای رسمی به توده مردم منتقل شده و گستره آن به عموم جامعه برسد.
محمد مفتاح افزود: ترویج گفتوگوی ادیان همواره یکی از دغدغههای اصلی دانشگاه ادیان و مذاهب بودهاست. در راستای این هدف، اخیراً در مقطع دکتری رشته الهیات مسیحیت در این دانشگاه راهاندازی شده است تا فضای علمی و پژوهشی لازم برای مطالعه و تبادل نظر در این زمینه فراهم آید.
وی با تأکید بر اهمیت آگاهی بیشتر از دیگر ادیان اظهار کرد: هرچه دانش ما نسبت به دیگر ادیان گستردهتر شود، توان جامعه در تحمل و مدارا با پیروان ادیان مختلف نیز افزایش مییابد، که این خود به همزیستی مسالمتآمیز و تفاهم فرهنگی کمک میکند.
این استاد دانشگاه در ادامه به بررسی ویژگیهای کتاب «مسیحیان و روزگار جدید» اثر حجتالاسلام محمد مسجد جامعی پرداخت و گفت: یکی از ویژگیهای برجسته این کتاب، رویکرد میدانی آن است. کتاب به طور ویژه به تحلیل و بررسی خصوصیات ژئوپولتیک مسیحیان در دنیای معاصر پرداخته و این ابعاد را به شکلی علمی و کاربردی مطرح میکند.
گفتنی است کتاب مسیحیان و روزگار جدید که در دیماه سال ۱۳۹۶ به قلم حجت الاسلام و المسلمین محمد مسجد جامعی به چاپ رسید، مجموعهای ارزشمند از مقالات و مصاحبههای نویسنده است که به بررسی شرایط مسیحیان و روابط داخلی و خارجی آنان بهویژه تعاملات میان مسیحیت و تشیع میپردازد.
کتاب حاضر شامل مجموعهای از مقالات و مصاحبههایی است که طی سالیان اخیر و به مناسبتهای مختلف نگارش یافتهاند. هرچند شرایط زمانی و اقتضائات خاص هر موضوع در نگارش مطالب تأثیرگذار بوده، اما محتوای آنها همچنان معتبر و گویا است. کتاب از ۶ فصل تشکیل شده و هر فصل به بررسی جنبهای از مسیحیت و روابط آن با فرهنگها و ادیان دیگر، بهویژه اسلام، میپردازد.
نظر شما