عبدالهادی فقهی زاده در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دانشگاه فرهنگیان به خبرنگار معارف ایرنا گفت: معاونت قرآن و عترت در این تفاهم نامه به عنوان یک همکار تلاش می کند تا زمینههایی را برای درخشش فعالیتهای قرآنی و پرورش مربیان قرآن کریم در دانشگاه فرهنگیان و مراکز متعدد بسیار این دانشگاه فراهم کند. در واقع دانشگاه فرهنگیان نقش مجری را به عهده دارد و معاونت قرآن نقش همکار را ایفاد می کند و وظیفه ما تمهید مقدمات برای انجام این کار بزرگ است.
وی افزود: این همکاری در حوزه های متعدد علمی آموزشی و به صورت خاص در حوزه های فرهنگی میباشد که جنبههای پژوهشی و مطالعاتی نیز دارد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این تفاهم نامه به عنوان اولین تفاهم نامه ای یاد کرد که در دوره جدید معاونت قرآن و عترت با دانشگاهی از دانشگاه های کشور منعقد شده است.
فقهی زاده اضافه کرد: ما به معنای خاص با یکی از فرهنگی ترین دانشگاه های کشور تفاهم نامه امضا کرده ایم که اهتمام جدی هم در برنامهها، ساختار دانشگاه و متون درسی دارد و هم شخصیت های برجسته فرهنگی در آن حضور دارند.
دورهای ارزشمند برای ترویج فعالیت های قرآنی شکل میگیرد
همچنین رئیس دانشگاه فرهنگیان از تفاهم نامه امضا شده با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان آغاز دوره ای ارزشمند برای ترویج فعالیتهای قرآنی در میان معلمان یاد کرد.
حسین خنیفر گفت: این تفاهمنامه فتح باب بسیار ارزشمندی میان یکی از کانون های مهم ترویج قرآنی با دانشگاه فرهنگیان است و معتقدم یکی از بزرگترین گام هایی است که توسط معاونت فرهنگی این دانشگاه برداشته شد و امیدواریم بتوانیم نسل پرورشدهنده نسل های آینده یعنی معلمان و مروجان قرآن کریم باشد.
وی افزود: دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه حاکمیتی، ماموریت گرا و یک دانشگاه آمایشی در سطح کشور است که با ۹۸ مرکز و پردیس به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی فعالیت میکند. این دانشگاه خودگردان نیست و در کار تربیت نسل جوان معلم، به عنوان تربیت کننده نسل های فردا تلاش می کند.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: مسائل قرآنی یکی از دغدغههای مهمی است که رهبر معظم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به آن اهمیت می دهد و ما در همین راستا به ویژه در دو سال گذشته به همراه معاونت فرهنگی دانشگاه نسبت به مسائل قرآنی پیگیرهای فراوانی داریم.
وی افزود: هدف ما از انعقاد این تفاهم نامه علاوه بر استفاده از ظرفیت ها و خلاقیت های پنهانی که در هر دو طرف است، بهره برداری از ظرفیت های یکدیگر و انجام فعالیتهای مشترک است. در واقع تلفیق زمینه های فراهم شده از سوی دانشگاه فرهنگیان و ظرفیت های موجود در معاونت قرآن یک نتیجه خداپسندانه خواهد داشت.
خنیفر اضافه کرد: با توجه به این که دانشگاه فرهنگیان با ۹ سال سابقه فعالیت، به عنوان یک دانشگاه نوپا شناخته می شود و بیشتر رشته های این دانشگاه را دوره کارشناسی تشکیل می دهد و فقط ۱۰ رشته کارشناسی ارشد داریم، تلاش داریم تا در آینده پایان نامه های دانشجویان را به ویژه در رشته های الهیات و آموزش به سمت قرآن سوق دهیم.
تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه فرهنگیان و معاونت قرآن و عترت
روز گذشته تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه فرهنگیان و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضای خنیفر و عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. بر اساس این تفاهم نامه زمینه های همکاری برای مشارکت طرفین در برنامه ریزی مربوط به برگزاری دوره های آموزشی و فرهنگی در حوزه قرآن و عترت ویژه دانشجویان دانشگاه در رشته های مختلف قرآنی ایجاد خواهد شد.
ایجاد امکان استفاده از امکانات طرفین برای اجرای برنامه ها و فعالیت های قرآنی مشترک در سطح پردیس ها و مراکز دانشگاه با رعایت قوانین و مقررات، همکاری در ارائه اطلاعات و آمار فعالیت های قرآنی و اطلاعات پایه دانشگاه به معاونت قرآن و عترت به منظور استفاده در سامانه جامع قرآنی کشور و برنامه ریزی برای مشارکت جدی استادان، دانشجویان و کارکنان در برنامه های قرآنی از دیگر زمینه های همکاری در این تفاهم نامه ذکر شده است.
همکاری در برگزاری کارگاه های تخصصی، جشنواره ها، نمایشگاه ها و همایش های مشترک و آزمون های سراسری قرآن و عترت و همچنین بهره گیری از اساتید و متخصصان دانشگاه در تهیه و تولید ویژه نامه های علمی و انجام مطالعات کاربردی قرآن و عترت در حوزه فعالیت های تبلیغی و ترویجی از دیگر موارد ذکر شده این تفاهم نامه است.
بر اساس این تفاهم نامه که طی دو سال اجرا خواهد شد، همکاری در توسعه کتابخانه های دانشگاه و تجهیز آن به منابع قرآنی و روایی و نیز همکاری مشترک به منظور آموزش مربیان قرآن و به روزرسانی و ارتقای سطح دانش قرآنی دانشجویان و فعالان قرآنی و شناسایی و پرورش استعدادهای قرآنی در دانشگاه طی دو سال صورت خواهد گرفت.
مدت اجرای این تفاهم نامه دو سال است و امضای آن هیچگونه تعهد مالی برای طرفین ایجاد نمی کند و اجرایی شدن بندهای آن منوط به انعقاد قراردادهای جداگانه است.
نظر شما