رسانههای پاکستانی روز چهارشنبه گزارش خود را از وضعیت پسا-محدودیتها در شهرهای مختلف اختصاص داده و نوشتند،کاهش میزان فاصله گذاری اجتماعی نتیجه عکس داشته و کشور در شیب تند گسترش ویروس کووید-۱۹ قرار گرفته است.
طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از دوهزار و ۵۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در شهرهای مختلف پاکستان شناسایی شد و باعث شد تا این کشور تنها یک هفته پس از لغو محدودیتها، رکورد بیشترین موارد ابتلا به ویروس کرونا در یک روز را به ثبت برساند.
مطبوعات پاکستان با ابراز نگرانی از عدم تغییر در منحنی شیوع کرونا، گزارش دادند: برعکس آنچه که تصور میشد، بازارها مملو از افراد شده و چیزی به نام احتیاط دیده نمیشود.
هشدار جدی دولت به مردم مبنی بر اعمال مجدد محدودیت ها
اعضای کابینه دولت پاکستان در واکنش به تخلفات صورت گرفته پس از مجوز بازگشایی مراکز خرید و ازسرگیری فعالیتهای تجاری در مناطق مختلف این کشور، تهدید کردند که در صورت عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی توسط مردم، محدودیتهای کرونایی دوباره اعمال میشود.
گزارش منابع خبری از شهر «کراچی» مرکز ایالت سِند در جنوب پاکستان که بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را ثبت کرده است، نیز حاکی از نگرانی دولت ایالتی نسبت به بیاعتنایی مردم به طرح فاصله گذاری اجتماعی است. مقامات ایالت سِند نیز اعمال مجدد محدودیتهای سختتر در صورت عدم پایبندی به اصول و مقررات اعلام شده از سوی دولت، را در دستور کار قرار دادند.
پاکستان همچنان پذیرای مسافران بازگشتی آلوده به کرونا است
در همین حال منابع رسمی در پاکستان اعلام کردند که طی ۱۰ روز اخیر ابتلای ۳۷۹ تبعه بازگشتی این کشور از خارج به ویروس کرونا شناسایی شد. در طول این مدت چهارهزار و ۳۴۴ شهروند پاکستانی مقیم کشورهای مختلف با پروازهای اختصاصی به کشور بازگشتند که از میان آنان ۳۷۹ به کرونا مبتلا بودند.
آمار رسمی در پاکستان نشان میدهد که دولت این کشور طی ۲۶ روز با استفاده از ۴۳ پرواز هفت هزار و ۷۵۶ نفر از اتباع خود را بازگردانده است که طی این مدت نیز ۶۸۲ مسافر بازگشتی به ویروس کرونا آلوده بودند.
منابع خبری گزارش دادند: صدها نفر از مسافران بازگشتی به پاکستان با خود کرونا آورده و بیشترین این افراد مقیم کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات بودند.
پس از تایید ابتلای صدها نفر از اتباع پاکستانی بازگشتی از امارات متحده عربی به ویروس کرونا، دولت اسلامآباد مراتب نگرانی شدید خود نسبت به آلودگی شهروندان پاکستانی به ویروس کووید-۱۹ را به ابوظبی ابلاغ کرد.
براساس این گزارش، مقامات پاکستان در خصوص میزان بالای شیوع بیماری کرونا میان کارگران پاکستانی بازگردانده شده از کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان و امارات به شدت نگران بوده و معتقد است که شرایط نامناسبت و زندگی کارگران در اماکن پرازدحام در این کشورها موجب گسترش بیشتر این ویروس میان اتباع پاکستانی شده است.
کووید-۱۹ یا همان ویروس کرونا هفتم اسفند سال گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر کراچی اعلام شد و هم اکنون ۳۳ هزار و ۶۳۸ نفر به این ویروس مبتلا هستند. ۷۳۷ بیمار کرونایی نیز در شهرهای مختلف پاکستان جان باختهاند.
آمار تارنمای وزارت بهداشت پاکستان نشان میدهد که ۷۹ درصد عامل شیوع کرونا در این روزها را انتقال آن از یک فرد به فرد دیگر و ۲۱ درصد دیگر را آلودگی اتباع پاکستانی که از خارج برگشته بودند، تشکیل میدهد.
نظر شما