«نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، تلاش دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور و برخی از جمهوریخواهان کنگره را "منحرف کردن" افکار عمومی از مشکلات قریبالوقوع ناشی از بحران شیوع کرونا و نجات اقتصاد ایالات متحده دانست.
وی گفت: بله، ما میخواهیم که منشأ این همهگیری را بدانیم، اما اجازه بدهید اول روی این مسأله تمرکز کنیم که چرا تست کرونا انجام نمیدهیم و چگونه باید به مردم کمک کنیم.
رییس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اقدام ترامپ برای تشویق مردم برای نادیده گرفتن دستورات قرنطینه را «نگرانکننده» دانست و در عین حال گفت که نمیتواند وقت خود را برای اظهارات ترامپ تلف کند.
پلوسی به اظهارات ترامپ درباره "تزریق مایع ضدعفونی به بدن مبتلایان"، "از بین رفتن کرونا به صورت معجزهآسا"، و "شایعه" بودن وجود کووید۱۹ اشاره کرد و گفت: من هم به معجزه و دعا کردن اعتقاد دارم و باید این کار را بکنیم، اما باید در کنار آن برای حل مشکلات تلاش کنیم.
دولت ترامپ در تازهترین اتهامزنی خود علیه چین، مدعی شده است که هکرهای مرتبط با پکن اقدام به سرقت اطلاعات مربوط به تولید واکسن کرونا و آمارهای مبتلایان را از مراکز علمی و پژوهشی این کشور سرقت کردهاند.
این در حالی است که پیشتر نیز ترامپ به همراه برخی دیگر از مقامهای دولتش، اتهامزنیهای گستردهای را علیه چین و سازمان جهانی بهداشت مطرح کردهاند.
ترامپ چین را متهم به تعلل در اعلام اطلاعات مربوط به انتشار کووید۱۹ کرد و درباره سازمان جهانی بهداشت هم مدعی شد که این سازمان با «پنهانکاری و سوء مدیریت» و هشدار دیر هنگام درخصوص شیوع کرونا سبب جان باختن هزاران نفر شده است.
ترامپ گفت که به دولت خود دستور داده تا بودجه این سازمان را تعلیق کند زیرا سازمان بهداشت جهانی نتوانسته وظیفه خود را انجام دهد و بعد از دههها باید پاسخگو باشد و به اصلاحات درون سازمانی دست بزند. این اقدام ترامپ با انتقادهای گسترده جهانی روبهرو شد.
مقامهای آمریکا پیشتر نیز در الفاظی غیرانسانی و نژادپرستانه، از ویروس کرونا به عنوان «ویروس چینی» یا «ویروس ووهان» نام برده بودند که سبب خشم چین و حتی برخی مقام های جهان شد.
اتهامافکنی واشنگتن علیه چین در حال همچنان ادامه دارد که آمریکا با بیش از یک میلیون و ۴۳۰ هزار مبتلا به کرونا، نزدیک به یک سوم از کل مبتلایان جهان را به خود اختصاص داده و بالاترین آمار را در این زمینه در میان کشورهای جهان دارد.
تاکنون بیش از ۸۵ هزار نفر در آمریکا جان خود را از دست دادهاند و این در حالی است که دولت ترامپ همه تلاش خود را برای ازسرگیری فعالیتهای اقتصادی و بازگشت به وضعیت عادی به کار گرفته است.
نظر شما