محمد زنگنه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تفاهمنامه بین صندوق کارآفرینی امید با استانداری خراسان جنوبی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شرکت برق منطقهای و بسیج سازندگی استان منعقد شده است.
وی اظهار داشت: با امضای این تفاهمنامه بیش از ۳۸ میلیارد تومان اعتبار به طور مشترک توسط دستگاههای اجرایی مذکور و صندوق کارآفرینی امید استان تامین میشود.
مدیر شعب صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی تصریح کرد: بر اساس تفاهمنامه صندوق با استانداری ۱۵ میلیارد تومان برای حمایت و توسعه مباحث گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی منعقد شده است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس تفاهمنامهای که با بسیج سازندگی با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان امضا شد قرار است اعتبار به ۵۰ صندوق خرد زنان روستایی در سطح استان تا سقف هر صندوق ۲۵۰ میلیون تومان حمایت شوند.
زنگنه میزان انعقاد قرارداد با اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی را ۱۰ میلیار تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون پنج میلیارد تومان پرداخت شده است و مابقی بهزودی پرداخت خواهد شد.
وی به انعقاد تفاهمنامه چهارجانبه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کمیته امداد و بهزیستی تحت عنوان «جهاد روشنایی» اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود در قالب این طرح ۲۰۰ تا ۳۰۰ نیروگاهها کوچک مقیاس در مناطق روستایی استان ایجاد شود.
مدیر شعب صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی افزود: برای ایجاد این نیروگاههای کوچک مقیاس پنج کیلوواتی هشت تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: در خصوص مفاد تفاهمنامهای منعقد شده با دستگاههای اجرایی برای هر کدام از شهرستانهای استان سهمیهای در نظر گرفته شده است.
زنگنه گفت: با هماهنگی فرمانداری شهرستانها به عنوان مثال در هر شهرستان یک روستا برای حمایت و توسعه صنایع دستی مورد حمایت قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: تاکنون برخی روستاها از جمله خور شهرستان خوسف و سه قلعه شهرستان سرایان در زمینه تراش سنگهای قیمتی، گارجگان و گیو خوسف برای پنبه مله، دستگرد، حاجی آباد، سرچاه تازیان بیرجند در زمینه حولهبافی، روستاهای تجک و اندریک قاینات در زمینه جاجیمبافی، زیرکوه در زمینه ایجاد گلخانههای کوچک و صیفیجات به صندوق معرفی شده است.