۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۰۳
کد خبرنگار: 2110
کد خبر: 83788015
T T
۱۲ نفر

برچسب‌ها

برداشت توت فرنگی در سروآباد آغاز شد

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۰۳
کد خبر: 83788015
برداشت توت فرنگی در سروآباد آغاز شد

سنندج - ایرنا - کار برداشت توت فرنگی که به طلای سرخ مشهور است از سطح ۹۰ هکتار از مزارع شهرستان سروآباد آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال بیش از یک هزار تن محصول تولید شود.

با آمدن فصل بهار و اردیبهشت ماه، توت فرنگی یا همان طلای سرخ کار برداشت و مصرف آن آغاز و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، این میوه خوشمزه یکی از معدود میوه هایی است که طرفداران زیادی دارد و در ابتدای سال به بازار بهاری رونق دوچندان می‌بخشد.

با توجه به کم هزینه بودن تولید این محصول و افزایش تقاضای بازار برای خرید آن، افزایش سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی برای تولید این محصول ارزش افزوده خوبی برای تولیدکنندگان آن به همراه دارد و همین امر سبب شده که در سال های اخیر میزان کشت این محصول چندین برابر افزایش یابد.


خواستگاه اصلی تولید توت فرنگی شهرستان سروآباد است

مدیر جهاد کشاورزی سروآباد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منطقه سروآباد به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و زمین های حاصلخیز مکان مناسبی برای تولید انواع محصولات کشاورزی است که یکی از آنها توت فرنگی است.

محمد رحیمی افزود: سروآباد خواستگاه اصلی تولید توت فرنگی و قطب تولید این محصول در استان کردستان به شمار می رود و هر ساله شاهد افزایش تولید این محصول در شهرستان هستیم.

وی تاکید کرد: بدلیل شرایط آب و هوایی مساعد اولین شهرستان استان کردستان است که کار برداشت توت فرنگی در آن آغاز شده و با توجه به چند اقلیم بودن شرایط آب و هوایی در روستاهایی که توت فرنگی در آن کشت می شود، برداشت آن تا اواخر تیر ماه ادامه خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه امسال ۹۰ هکتار از مزارع و باغات سروآباد زیر کشت توت فرنگی است، گفت: متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار ۱۲ تن برآورد شده و پیش بینی می شود امسال بیش از یک هزار تن توت فرنگی تولید و روانه بازار مصرف شود.

مدیر جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: رنج زمانی مناسب در شروع و اتمام برداشت توت فرنگی با توجه به وضعیت توپوگرافی ویژه شهرستان سروآباد در سطح استان کردستان بی نظیر بوده و منجر به تولید محصول با کیفیت و ارائه آن در بازارهای فروش با میانگین قیمت بالا و مناسب خواهد شد.

وی یادآور شد: کاشت، تولید و برداشت توت فرنگی در شهرستان سروآباد برای بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغالزایی کرده که با افزایش تولید این محصول در سال های آینده شاهد اشتغالزایی بیشتری در این بخش خواهیم بود.

رحیمی ادامه داد: مهمترین ارقام توت فرنگی تولید شده در شهرستان شامل محلی، پاروس، کوین الیزا، دیامنت و سیلوا است که بیشتر به صورت تازه خوری در بازارهای شهرستان و شهرهای همجوار به فروش می‌رسد.

وی افزود: روند توسعه باغات توت فرنگی در شهرستان از چند سال گذشته براساس ایجاد باغات تجاری با تکیه بر روش های اصول باغبانی و کشاورزی جدید و مدرن است لذا بر این اساس شناسایی افراد جویای کار و علاقمند به باغداری و تولید محصولات کشاورزی و زراعی مدنظر مدیریت جهاد کشاورزی بوده و همین امر باعث شده در سال های اخیر سطوحی با شرایط ایده آل احداث شود.

مدیر جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: کشت و تولید توت فرنگی با ضریب بالا در ایجاد اشتغال به عنوان محصولی شاخص در سطح استان کردستان و شهرستان دارای اهمیت ویژه ای است.

نبود سردخانه و کمبود آب کشاورزی مهمترین مشکل باغداران سروآبادی است

یکی از باغداران نمونه سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ به همراه ۲ تن از دوستانم که دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی هستند کشت و تولید توت فرنگی را آغاز کردیم.

عبدالرحمان فاروقی افزود: یک هکتار باغ کشاورزی را به کشت توت فرنگی اختصاص دادیم و باتوجه به میانگین برداشت در هر هکتار امیدواریم بیش از ۱۵ تن توت فرنگی برداشت کنیم.

وی گفت: اجرای این طرح باعث ایجاد اشتغالزایی برای بیش از ۱۰۰ نفر در دوره زمانی کشت، برداشت و تولید شده و مهاجرت معکوس را بدنبال داشته است.

این باغدار نمونه به مشکلات توت فرنگی کاران اشاره کرد و یادآور شد: مهمترین مشکل باغداران و کشاورزان نبود سردخانه و نبود ماشین آلات مخصوص حمل میوه به بازار شهرستان و سایر شهرستان های استان است.

فاروقی تاکید کرد: انتظاری که از مسوولان داریم ایجاد و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، آسان کاری در پرداخت تسهیلات و در نظر گرفتن بازاری مناسب برای عرضه محصولات کشاورزی است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات عمده ما کمبود آب کشاورزی و عدم تخصیص آب از رودخانه است در حالیکه ما منطقه ای پرآب هستیم ولی متاسفانه اداره امور آب شهرستان اجازه برداشت آب از رودخانه ای که از کنار زمین های کشاورزی می گذرد را به ما نمی‌دهد.

فاروقی افزود: اگر مسوولان به مشکلات باغداران و کشاورزی رسیدگی کنند تولید محصولات زراعی و باغی در سال جهش تولید در این شهرستان افزایش پیدا کرده و باعث اشتغالزایی و مهاجرت معکوس به روستاها خواهیم بود.

وی گفت: نبود صنایع تبدیلی و سردخانه باعث شده که قیمت واقعی تولید محصولات کشاورزی به جیب دلالان رفته و عملا سودی عاید باغداران و تولیدکنندگان نشود و همین امر موجب دلسردی و ناامیدی باغداران و کشاورزان و در نتیجه کاهش تولید است.

متاسفانه در شهرستان سروآباد به دلیل نبود سردخانه و یا صنایع تبدیلی محصولات زراعی و باغی به قیمت های بسیار پایین به فروش می رسد و همین امر باعث کاهش تولید انواع محصولات زراعی و باغی شده است.

زمانی که محصولات باغی به ثمر نشسته و باغداران اقدام به برداشت می کنند همه تولیدکنندگان برای جلوگیری از خراب شدن محصولات خود به یکباره محصولات خود را به دلالان فروخته و یا وارد بازار فروش می کنند که نتیجه آن افزایش یک محصول باغی در بازار در یک بازه زمانی کوتاه چند روزه است و همین افزایش محصول در بازار و برابر نبودن تقاضا و عرضه باعث کاهش قیمت می شود در حالیکه اگر سردخانه ای در شهرستان بود باغداران و تولید کنندگان می توانستند محصولات خود را در آن نگهداری کرده و مانع از خراب شدن محصولات باغی شوند و در فرصت مناسب که عرضه و تقاضا برابر شود محصول خود را به قیمت بالاتری به فروش برسانند.

یادآوری این نکته ضروری است که کاهش درآمدهای نفتی در اثر تحریم های دشمنان می تواند تاثیرات منفی به همراه داشته باشد اما با افزایش تولید در بخش های کشاورزی و باغداری وابستگی کشور به درآمدهای نفتی را کاهش داده و در نتیجه زمینه رشد و توسعه پایدار را فراهم می‌کند به شرطی که مسوولان موانع تولید را برداشته و از تولیدکنندگان حمایت بیشتری کنند.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha