رسانه‌ها تصویری غیرواقعی از کرمانشاه منعکس نکنند

کرمانشاه- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه با بیان اینکه کلانشهر کرمانشاه از نظر میزان وقوع جرایم در رتبه دوازدهم کشور است، از فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی خواست که اجازه ندهند یک تصویر غیرواقعی و ناامن از کرمانشاه نشان داده شود.

شهرام کرمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس آمارهای قوه قضاییه و نیروی انتظامی کشور رتبه کرمانشاه به عنوان نهمین کلانشهر کشور در «وقوع جرایم» همواره بیشتر از نهم و با توجه به جمعیت آن، بهتر از میانگین کشوری بوده است؛ مثلا اکنون در رتبه دوازدهم کشور است اما متاسفانه احساس امنیت در کرمانشاه کمتر از این میزان است.

او مثال زد که «در استانی در مرکز کشور، آمار ضرب و جرح از کرمانشاه بیشتر است اما تصویری که از آن ایجاد شده، یک تصویر معتدل است در حالی که کرمانشاه به اشتباه چنین نشان داده شده که مدام شاهد درگیری و زد و خورد است.»

کرمی یکی از دلایل ایجاد تصویر نادرست از فضای کرمانشاه را اشتباه برخی فعالان فضای مجازی و رسانه‌ای در بازنشر تصاویر و فیلم های خشونت آمیز است: گاهی اوقات انتشار کلیپ یک نزاع در یک مکان عمومی سبب ایجاد رعب و وحشت شهروندان و تصویری غیردقیق به سایر هموطنان می شود.

دادستان کرمانشاه با تاکید بر اینکه هرگونه نزاع و درگیری بویژه نزاع در اماکن عمومی محکوم است و با مسببان آن برخورد قاطع صورت می گیرد، در عین حال گفت: وظیفه ما به عنوان یک شهروند کرمانشاهی بازنشر تصاویر و فیلم نزاع و درگیری در شبکه های اجتماعی نیست چنانکه گفته می شود «اشاعه فحشا در حکم فحشا است».

اشتباه بزرگ منتشرکننده فیلم نزاع بیمارستان طالقانی

کرمی یادآور شد: در ایام تعطیلات نوروز یک درگیری قبیح در بیمارستان طالقانی اتفاق افتاد و دستگاه قضایی هم پیگیر آن شد و عوامل آن را دستگیر کرد اما فردی که فیلم درگیری را تهیه و در شبکه های اجتماعی منتشر کرد، بی شک مسوولیت بیشتری از نزاع کنندگان دارد و باید پاسخگوی اقدام اشتباه خود باشد زیرا کار او باعث دیدن شدن گسترده نزاع و ایجاد یک تصویر بد و ناامن از فضای کرمانشاه در یک مقیاس بزرگ شد.

او گفت: دستگاه قضایی با ناامن کنندگان جامعه بشدت برخورد می کند اما باید بدانیم که مشابه درگیری و نزاع مورد اشاره در بسیاری از شهرهای کشور اتفاق افتاده و خواهد افتاد کما اینکه ممکن است دوباره در کرمانشاه هم رخ دهد زیرا در جامعه ای که چند صدهزار یا چند میلیون نفر کنار هم زندگی می کنند، احتمال وقوع اختلاف و درگیری وجود دارد اما همه شهروندان کرمانشاهی باید از حریم فرهنگی، اجتماعی و حیثیتی شهر خود دفاع کنند.

دادستان کرمانشاه مردم، مسوولان و رسانه ها را سه ضلع امنیت توصیف و عنوان کرد: اگر مردم و مدیران با یکدیگر همکاری کنند و رسانه ها هم نقاط قوت و ضعف را در کنار یکدیگر ببینند، بی شک وضعیت بهتری را خواهیم داشت.

شهر کرمانشاه بیش از یک میلیون نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده است.

اخبار مرتبط