روابط عمومی استانداری کرمانشاه روز جمعه به نقل از فریبرز نجفی مهر اعلام کرد: براساس تفاهم نامه ای که میان وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و سازمان امور اجتماعی کشور منعقد شده قرار است در ۱۰ استان منتخب از جمله کرمانشاه، شبکه ای راه اندازی شود که بر پایه آن خدمات مربوط به سلامت روانی و مراقبت های اجتماعی به صورت عادلانه برای عموم شهروندان در دسترس باشد و شرایطی فراهم شود که با مداخلات به موقع، روند شیوع اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی کاهش یابد.
وی افزود: صاحب نظران حوزه سلامت روان همواره از شیوع افسارگسیخته برخی اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در سطح جامعه اظهار نگرانی کرده اند و حتی وزیر بهداشت نیز سال گذشته زنگ خطر را در حوزه سلامت روان به صدا درآورد.
نجفی مهر ادامه داد: متاسفانه طرح های مختلف و کارهای صورت گرفته در این حوزه به دلیل پراکندگی و عدم هم افزایی و انسجام مناسب میان بخش های مختلف نتوانسته اند اثرگذاری مشخصی داشته باشند و به همین دلیل اکثر آنها تا مرحله غربالگری روانی افراد در جامعه بخوبی پیش رفته اند اما پس از آن، رها شده و ناقص مانده اند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «کاج» در جامعه کار و تولید، از این دسته طرح های ناتمام بوده اند که با صرف هزینه های فراوان و زحمات بسیار اجرایی شده اند اما به دلیل نبود انسجام بین بخشی، غیر از شناسایی افراد درگیر و بیماریابی ها، قادر نبوده اند آنگونه که انتظار می رفت به اهداف واقعی خود دست پیدا کنند.
وی یادآوری کرد: الگوی «سامان» قرار است که این رسیدگی ها را شبکه ای کرده و مکانیزم مشخصی را تعریف کند تا افراد غربال شده به پزشکان و متخصصان ارجاع شوند و مداخلات درمانی و تخصصی بر روی آنها صورت گیرد.
نجفی مهر در پایان گفت: الگوی سامان به عنوان پایلوت در یکی از محلات پرجمعیت حاشیه شهر کرمانشاه اجرایی خواهد شد و افراد شناسایی شده در سطح جامعه چه به صورت عمومی و چه از طریق طرح کاج و طرح نماد که درگیر اختلالات روانی هستند، از طریق متخصصان مورد معالجه قرار گیرند تا منجر به بیماری های حاد نشود.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.