شیوع کرونا، ماه رمضان، ایلراهها، فرهنگ پیادهمحور، پول ملی، مبارزه با فساد، فرسودگی ماشین آلات خطوط تولیدی و قیمت اقلام، از جمله موضوعاتی بود که هفته گذشته نشریات استان سمنان به آنها پرداختند.
هفتهنامه کویر امروز
« هفته نامه کویر امروز » استان سمنان یکی از نشریه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان به موضوعی با عنوان « ویروس کرونا میتواند دولت را زمینگیر کند » با قلم حسن سبحانی پرداخت.
در این مطلب آمده است: بودجه دولت در کشور ما، صرفنظر از اینکه کدام دولت بر سر کار بوده است همواره از زیاده برآورد در درآمدها و کم گویی در هزینهها، در رنج بوده و این شکاف درآمد- هزینه در گذر زمان عمیق و برای کشور پرمساله شده است.
لیکن در سال جاری، دردسرساز مطرح شده ، مقوله نامترقبه مورد دخالت قرار نگرفته ویروس کرونا همه در برآوردهای بودجهای ، مزید بر علت شده و میتواند چالش مشکلات بودجه عمومی دولت برای سال ۱۳۹۶ را نفس گیر تر و یا احتمالا دولت را زمین گیر نماید.
از این روی مواجهه احتمالا موفق دولت در این ارتباط مشروط بر آنکه سیستمی باشد نیازمند لحاظ ظرایفی است.
بدون تردید میزان هزینه بخشهای حمایتی دولت به ضرورت استمرار حمایت از اشخاصی که درآمدهای اندک مکتسبه روزانه خود را به علت تعطیلی موقت ناشی از شیوع ویروس از دست داده اند، باید افزایش یابد و دولت و ملت در این ارتباط مسئولیت هایی دارند.
اولی باید در شناسایی ابعاد مشکلات و انواع و پراکندگی آن، داده های خود را تکمیل و زنجیره تنوع حمایت های خود را هدفمند نماید و دومی باید از محل مالیات و فروش نفت این حمایت های لازم را پشتیبانی مالی نماید.
دولت نباید با تصمیمات مالی غیربودجه ای خویش در سایر ابعاد غیرحمایتی، به گونه ای عمل و وانمود نماید که گویی هیچ اتفاقی برای کشور و بودجه آن واقع نشده است. به عبارت دیگر امروز (و البته هیچ زمانی ) وقت دمیدن بر آتش تقاضاها نیست. جامعه باید با همه وجود متوجه شود که خرج دولت از دخل آن بسیار زیادتر است و به همین دلیل از دولت بخواهد بساط هزینه ای خود را به گونه ای تجدید امور نماید که با خرج هایش موازنه شود. جامعه باید هر تصمیم مالی دولت در این ایام را، نه از منظر نفع خصوصی که از حیث منافع ملی ارزیابی نماید.
روزنامه بیان مردم
روزنامه « بیان مردم » نشریه استان سمنان است که در هفته گذشته موضوعهایی چون فرهنگ پیادهمحور، پول ملی، مبارزه با فساد، فرسودگی ماشین آلات و قیمت اقلام را مورد اشاره قرار داد.
از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « نخریم، ارزان میشود؟ » نوشته مهین ملکزاده است.
در این مطلب آمده است: پیشنهاد بود یا راه حل، فرقی نمیکند، هر دو نسخه ای بودند منسوخ شده و امتحان پس داده؛نمی دانم چه مرض ناشناخته ای است که مردم ما دچارش شده اند و برای داشتن هر چیزی که گران تر میشود تا این حد حریص تر میشوند. فرهنگ مصرف غلط یا بی اعتمادی به شرایط موجود جامعه و نامطمئن بودن از فردایی که نیامده شاید بارزترین و بدیهی ترین دلیل رفتار مردم در اوضاع و احوال نامتعارف و نامساعد جامعه باشد.
وقتی دولت ها در شرایط بحرانی و حتی شرایط عادی نتوانند با ثبات و تدبیر لازم عمل کنند، پیامدهای آن بی ثباتی ها به طور مستقیم متوجه جامعه میشود و آشفتگی در احوال و اقوال آحاد مردم نمودی عینی پیدا میکند و متعاقبا این تشنج فکری و رفتاری آثار روانی ناخوشایندی هم به دنبال دارد که نباید از آنها غافل شد.
این روزها که صحبت از جهش ویروس کروناست، با خود میاندیشم که این ویروس بیچاره هر چقدر هم که جهش داشته باشد ابدا نمی تواند به پای جهش قیمت های نجومی اجناس ما در ایران برسد، فوقش دو، سه علامت جدید به علائم بیماری زایی خودش اضافه میکند اما به خواب هم نمیبیند که بتواند مثل قیمت نازل ترین و نا امن ترین خودروی داخلی ما یک شبه چندین میلیون جهش قیمت پیدا کند ولی باز، هم وطنان ما برای داشتنش سر و دست بشکنند، تا جایی که سایت ثبت نام خودرو بر اثر ازدحام و درخواست زیاد با مشکل مواجه شود آن هم وقتی که میدانند همان شرکت خودروساز بیش از حد مجاز خود اقدام به پیش فروش فلان محصول تحفه طلایش کرده است.
کارشناسان و مسئولین به حباب دار بودن قیمتها اذعان داشتند و تکلیف قانونی معین کردند و در نهایت امیدواریهایی دادند مبنی بر اینکه قیمتها تا ۴۰ درصد نیز کاهش خواهد یافت اما آیا آن افزایش با این کاهش یعنی رسیدن به قیمت واقعی خودرو؟ در حالی که قیمت تمام شده برای شرکت خودروساز بسیار کمتر از آنچه است که اعلام می شود!در این میانه تدبیر مسوولان در یک کلمه خلاصه می شود که پیش تر شعار کمپینهای مردمی بود «نخرید» به راستی اگر هنگام افزایش قیمت گوشت و مرغ و تخم مرغ و میوه و نان و غیره یکی می آمد و می گفت نخرید چه اتفاقی رخ می داد.
در مطلب دیگری با عنوان « قصهی پر غصهی فرسودگی ماشین آلات صنایع تولیدی استان » با قلم منصور فرزامیراد آمده است: بدیهی است که رونق تولید و جهش آن به چند عامل از جمله مواد اولیهی مطلوب، نیروی کار ماهر و دلسوز و مومن به کار و ماشین آلات مدرن و بیفزایید بر این عوامل یاد شده و عاملهای دیگر، مدیریت کارآمد و مجرب و زبده که هم تولید را در عین مرغوبیت به حد تمام و ظرفیت کامل برساند و هم جاذبهای را جهت تقاضا فراهم سازد.
اما مصایب جامعهی تولید آنجاست که تمام مساعی ما در همین جا و در مشکل شماری درجا میزند. در حالی که لازم است از مسئولان موثر در زمینهی بهسازی و نوسازی دعوت به عمل آید. در این موضوع بسیار مهم که فقط جهش تولید و فراوردههای مطلوب می تواند سنگینی تحریمها را کم کند و به اوضاع اقتصادی و نیز فرهنگی و اجتماعی استان و کشور سر و سامان دهد، اول برگزاری همایش و شناخت راه رسیدن به مقصود در این مورد است و دوم تحرک مسئولان امر در استان، اعم از نمایندگان محترم در خانهی ملت به همراه استاندار و مجموعهی استانداری استان است که وزیران مربوط به این وضع موجود برای رسیدن به مطلوب را دعوت کنند.
حضور وزیر «صمت» و دیگر وزیران مربوط باید آن چنان برنامهریزی شود که موضوع درخواست و موانع رونق و جهش تولید به هیئت دولت برسد و نیز در صحن مجلس، این معضل مطرح و پرونده آن در تشکیل مجلس، بر روی میز نمایندگان و باز باشد.
البته در این زمینه، رسانههای استان با ورود خود به بحث صنایع تولیدی و فرسودگی آنها دو کار بسیار مهم میتوانند انجام بدهند یکی اینکه با ارائهی گزارشهای خود مسئولان استان را به تحرک و اقدام وادار سازند و دوم، مردم را بدین موضوع فرسودگی ماشین آلات صنایع تولیدی، حساس و مطالبهگر سازند، چرا که رونق تولید در استانی که هزار و هشتصد و چهل تولیدی دارد به طور مستقیم و غیرمستقیم در زندگیشان دخیل است هم از نظر اقتصادی و هم از لحاظ فرهنگی و اجتماعی.
نظر شما