دکتر سید حسن عابدی روز شنبه با بیان اینکه تغییر علائم کرونا بسمت علائم گوارشی می باشد؛ افزود: اسهال، دل پیچه، کاهش اشتها ، تب خفیف و کاهش حس بویایی و چشایی از جمله علائم گوارشی بیماران کرونایی می باشد.
وی گفت: در حال حاضر مراجعه بیماران کرونایی با علائم تنفسی کمتر شد ، اما در مقابل علائم گوارشی این بیماری رو به افزایش است .
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: تحقیقات جدید نشان میدهد حدود یک چهارم از بیماران با علائم گوارشی بیماری کرونا مانند اسهال و سایر علائم گوارشی بروز داده می شوند که این علائم در موارد خفیف ویروس کرونا دیده میشد و این بیماران دیرتر از بیمارانی که دارای علائم تنفسی بودند، به دنبال دریافت خدمات درمانی رفتهاند.
وی ادامه داد: عدم تشخیص زود هنگام این بیماران، به طور غالب ممکن است منجر به گسترش ناخواسته این بیماری در بیماران سرپاییِ مبتلا به بیماری خفیف شود که بیماری شان تشخیص داده نشده و از پتانسیل خود برای آلوده کردن دیگران آگاه نیستند.
تاکنون تمام بیماران کرونایی با علائم گوارشی دچار اسهال بودند
دکتر سید حسن عابدی گفت: این مطالعه نشان داد که تمام بیماران مبتلا به علائم گوارشی، اسهال داشته و از این تعداد، تقریباً در یک نفر از هر پنج نفر، اسهال اولین نشانه ابتلای آنها بوده است که اسهال حدود یک تا ۱۴ روز به طول انجامیده و به طور میانگین مدت زمان بیش از پنج روز و حدود چهار بار دفع در روز گزارش شده است.
وی اظهار داشت: اسهال آبکی روزی پنج مرتبه ، دل پیچه ، کاهش اشتها ، تب خفیف و کاهش حس بویایی و چشایی از جمله علائم گوارشی بیماران کرونایی می باشد .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه محققان دریافتند که حدود یک سوم بیماران مبتلا به علائم گوارشی تب ندارند؛ بیان داشت:بیماران مبتلا به علائم گوارشی نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی دیرتر به دنبال مراقبتهای پزشکی میروند که این مدت به طور حدودی ۱۶ روز در مقایسه با ۱۱ روز بوده است.
وی اظهار داشت: مطالعات جدید نشان میدهد که در بیماران مبتلا به علائم گوارشی مدت زمان شروع علائم تا بهبود کامل از ویروس، طولانیتر بوده و احتمال دارد که ویروس در مدفوع این بیماران نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی به میزان بیشتری دیده شود (۷۳ درصد در مقابل ۱۴ درصد) که این بیماران نسبت به بیماران دارای علائم تنفسی مدت زمان طولانیتری بیمار بودند.
علائم گوارشی بیماری کرونا باید مدنظر درمانگران باشد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: پزشکان باید بدانند که این علایم اولیه جدید و حاد گوارشی در بیمار مشکوک به کرونا ویروس حداقل باید باعث سرعت بخشیدن در رسیدگی به این بیماری و بیماران شود، بنابراین علائم گوارشی بیماری کرونا باید مدنظر درمانگران باشد.
وی افزود: این تحقیق بسیار حیاتی است برای اینکه نشان میدهد ۸۰ یا بیش از ۸۰ درصد از بیماران به نوع خفیف این بیماری مبتلا شدهاند، بنابراین تشخیص مشخصههای اساسی این بیماری بسیار ضروری است، چرا که میتواند نیاز به خود قرنطینگی را ایجاد نماید.
این فوق تخصص گوارش افزود : بیماری خفیف کرونا همانند بیماری شدید قابل درمان نیست و میتواند برای افراد کشنده باشد که این امر برای بیماران زمینه ای خطرناک تر است .
وی گفت: متاسفانه در روزهای اخیر مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند و فکر میکنند کرونا به روزهای پایانی خود رسیده است در حالی که احساس کاذب شکست ویروس کرونا میتواند خطرآفرین باشد و زمینه ایجاد موج دوم این ویروس را در جامعه فراهم کند .
دکتر عابدی ادامه داد: تا زمانی که واکسن این ویروس تولید نشود یا درمان قطعی برای شکست این ویروس فراهم نشود مردم باید نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
وی گفت: هر چند تعداد ابستری افراد مشکوک به کرونا در بیمارستان های بابل کاهش یافت اما این امر دلیل بر شکست این ویروس نیست و در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم شاهد موج دوم ویروس کرونا خواهیم بود.
زنگ خطر ورود بیماری کرونا به مازندران ۳۰ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل نواخته شد. بیماران شناسایی شده افرادی بودند که همزمان با شیوع کرونا در قم به آن شهرستان سفر داشتند.
بر اساس آخرین گزارش از دانشگاه علوم پزشکی بابل تعداد افراد بستری مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های بابل هم اکنون به ۷۰ نفر رسیده است.
دانشگاه علوم پزشکی بابل که مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت می کند ، شهرستان ۵۰۰ هزار نفری بابل را با هفت بیمارستان زیر پوشش دارد که از این تعداد پنج بیمارستان آیت الله روحانی و میناگر ، شهید بهشتی ، یحیی نژاد و امیرکلا از ابتدا برای پذیرش بیماران کرونایی اختصاص یافتند و همچنان هم پذیرش این بیماران در تمامی این بیمارستان ها ادامه دارد.
نظر شما