دکتر گیتی ایزدی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اهدای خون پس از آزمایش و فرآوری به گلبول های قرمز فشرده شد و پلاسما و پلاکت بر حسب درخواست مراکز درمانی توزیع شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده " از جمله فعالیت بیشتر سامانه خونگیری و استفاده ٢ شیفته از اتوبوس های خونگیری و استقرار آنها در میادین پر تردد " در ۱۱ ماه اول سال گذشته ماهانه حدود هفت هزار واحد خون برای بیماران جمع آوری و فرآوری و توزیع کنیم، اما بحران کرونا سبب شد که در اسفند ماه ۹۸ ، با ریزش شدید مراجعات برای اهدای خون روبرو شویم.
ایزدی پور خاطر نشان کرد: البته افزایش ۰.۵ درصدی اهدای مستمر که عدد آن را به ۵۹.۳۶ درصد “ کل اهدا رسانده است با بالاتر بردن ضریب امنیت خونهای اهدایی باعث افتخار ماست که این افتخار را تقدیم اهداکنندگان مستمر سرافراز استان گیلان می کنیم.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان از همه اهداکنندگان خون به ویژه نیکوکارانی که در اسفند ماه نیز دست اندرکاران انتقال خون استان را در تامین نیاز بیماران نیازمند به دریافت خون تنها نگذاشتند ، قدردانی کرد.
وی از همه اشخاص دارای شرایط اهدای خون دعوت کرد در فصل بهار با شیوع و بستری بیماران فاویسمی همراه است اهدای خون را به عنوان یک امر واجب و حیاتی در نظر داشته باشند.
ایزدی پور با بیان اینکه پروتکل های بهداشتی برای خونگیری رعایت می شود، اضافه کرد: تمامی تمهیدات لازم برای استریلیته مکان های خونگیری اندیشیده شده و داوطلبان اهدا خون با خیال راحت می توانند به اماکن خونگیری در گیلان مراجعه کنند.
سالانه به طور میانگین بیش از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گیلان تولید می شود که این خون ها برای مصدومان حوادث، جراحی ها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند مورد مصرف قرار می گیرند.
استان گیلان به علت گردشگرپذیر بودن و آمار بالای تصادفات، جراحی های قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان های اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
نظر شما