«علی ایزدی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۹ هتل و هتل آپارتمان، ۱۷ بومگردی،, ۲۸ مرکز اقامتی، ۴۳ واحد بین راهی، ۵۵ خانه مسافر ، پنج مهمانپذیر،۲۴ مجتمع تفریحی و گردشگری ، ۲۲ سفرهخانه سنتی و پنج محوطه گردشگری استان با مجوز ستاد پدافند زیستی استان و رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی میتوانند خدمات ارایه دهند.
وی اظهار داشت: اوج درآمدزایی حوزه گردشگری و میراث فرهنگیتعزیلات نوروزی است که با شیوع ویروس کرونا دچار خسارت جدی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز و واحدهای گردشگری استان موجب وارد آمدن ۷۵ میلیارد ریال خسارت به این صنعت در استان شد.
ایزدی افزود: این خسارتها در هتلها ۵۰ میلیارد ریال، مراکز اقامتی و بوم گردی پنج میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال، خانه مسافرها ۶ میلیارد ریال، مجتمع های خدماتی ۶ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال، مهمانپذیرها ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و هتل آپارتمانها ۲ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی اظهار داشت: ۵۹ دفتر خدمات مسافر استان نیز سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال خسارت دیدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: میزان خسارت برآورد شده به این بخش به استانداری مرکزی و وزارتخانه میراث فرهنگی منتقل شد تا برای جبران آن تصمیمگیری شود.
ایزدی افزود: ۴۰ رستوران بینراهی استان نیز هفته گذشته با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی بازگشایی شد و این واحدها فعالیت خود را پس از شیوع کرونا از سرگرفتند.
وی اظهار داشت: ۱۳ موزه استان همچنان تعطیل است و بازدید از این مکان ها منوط به مصوبه ستاد ملی است.
نخستین مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی پس از قم در اول اسفندماه سال ۹۸ مشاهده شد و مجموع مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ تا کنون به ۹۵۷ نفر رسیده است.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما