محمدرضا کشاورزیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲ بند خاکی دهملا که پیش از ساخته شده با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد و ۳۹۰ میلیون ریال در بهمن ۹۸ افتتاح شد.
وی تصریح کرد: سالانه حجم فراوانی از روان آبها و سیلاب پس از بارش باران وارد دشت های حوزه دهملا می شد که با اجرای این سه بند خاکی از هدر رفت بخش زیادی جلوگیری می شود.
کشاورزیان ادامه داد: اجرای طرحهای آبخوانداری و آبخیزداری از راهکارهای موثر مقابله با کمآبی در این منطقه و کمک به کنترل و مهار سیلاب ها، جلوگیری از خرابی در پایین دست و تقویت سفره های آب زیر زمینی است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با بیان اینکه حجم عملیات خاکی بند سوم ۲۵ هزار متر مکعب است، اظهار داشت: با تکمیل این بند خاکی ۷۰ هزار متر مکعب آب ذخیره می شود.
به گفته وی ۲ بند خاکی و سرریز ملاتی دیگر حوزه دهملا حدود ۴۰ هزار و ۶۴۰ متر مکعب گنجایش داشته و حجم مخزن آنها بیش از ۱۰۰ هزار متر مکعب است.
ایجاد بندهای خاکی در مناطق روستایی علاوه بر جلوگیری از سیلاب و خسارت به باغات و مزارع، تاثیر زیادی بر رشد اقتصادی روستا خواهد داشت که این امر لزوم همکاری همه بهره برداران در نگهداری و بهره برداری اصولی از این سازههای آبخیزداری را میطلبد.
بندهای خاکی می تواند حجم وسیعی از رسوبات ناشی از شستن خاک با باران را در خود نگه دارد و منبع خوبی برای تامین خاک مناسب کشاورزی در باغ ها، گلخانه ها و اراضی کشاورزی است.
شهرستان شاهرود دارای یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار بیابان است.
استان سمنان ۹.۷ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۵۵ درصد را نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد آن را جنگل تشکیل می دهد.
نظر شما