به گزارش ایرنا، آمارها حاکی است که قدرت خرید مردم و به تبع آن مصرف در جامعه کاهش یافته و این یکی از اساسی ترین عواملی است که نرخ رشد اقتصادی را کاهش می دهد دولت از مردم خواسته است تا در خانه های خود بمانند و این یعنی مصرف و خرید پایین می آید و اقتصاد را به سمت رکود سوق می دهد.
همزمان گزارش ها حاکی است که در کنار رکود نسبی اقتصادی، محبوبیت آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به دلیل آنچه مردم «سهل انگاری در روزهای نخست برای شناسایی بیماران» خوانده اند، کاهش یافته است.
مردم ژاپن بر این اعتقاد هستندکه دولت هم در این زمینه کم کاری کرده و هم خیلی کند وارد مبارزه با کرونا شده و آزمایش های لازم برای پیدا کردن بیماران در سطح کشور وسیع نبوده است.
در سه ماه اول سال جاری میلادی اقتصاد ۰.۹ درصد از رشد خود را از دست داده است و این نخستین بار از سال ۲۰۱۵ میلادی است که اقتصاد این کشور به سمت رکود می رود.
موسسه سومی تراست ژاپن پیش بینی کرده است که وضعیت بدتر خواهد شد اقتصاد هنوز وارد رکود جدی نشده است خرید و مصرف پایین است و کرونا همچنان دامن کشور را رها نکرده است.
بر اساس اعلام این موسسه، اقتصادهای دیگر دنیا از جمله کشورهای غربی آسیب شدیدی متحمل شده است و این باعث می شود تا فشار بر اقتصاد ژاپن هم افزایش یابد.
تعلیق زمان برگزاری المپیک و پارالمپیک توکیو و کاهش ۹۰ درصدی گردشگری و نصف شدن ارزش تجارت و صنعت در ژاپن همگی از نتایج شیوع کرونا در این کشور است.
محبوبیت آبه بر اساس گزارش روزنامه آساهی در مقایسه با یک ماه قبل ۸ درصد کاهش یافته و به ۳۳ درصد و محبوبیت کابینه نیز با هفت درصد کاهش به ۳۲.۵ درصد رسیده است.
در ژاپن دستکم ۱۶ هزار نفر به کرونا مبتلا شده و ۷۵۰ نفر جانشان را از دست داده اند.
نظر شما