به گزارش ایرنا؛ حضور و موفقیت بانوان در پستهای مدیریتی از معاون استاندار تا فرماندار، مدیرکل، بخشدار و غیره در استان دور افتاده و محروم اما سرشار از ظرفیت سیستان و بلوچستان نشان از توانمندی این قشر فرهیخته دارد.
حضور گسترده بانوان در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سند دیگری بر توانمندی این قشر است، البته فراهم کردن زمینه حضور بانوان در صحنه مدیریتی در دولت یازدهم و دوازدهم نقش مهمی در این زمینه داشت و موجب شد تا این قشر توانایی هایشان را باور کنند و با بهره گیری از اعتماد دولت بیش از پیش وارد عرصه خدمتی به مردم شوند.
به عنوان مثال برای نخستین بار در تاریخ شهرستان خاش، استان سیستان و بلوچستان و کشور از مجموع ۷۹ زن عضو منتخب شوراهای اسلامی دوره پنجم بخش مرکزی خاش ۲۲ نفر آنان بعنوان رییس شورا انتخاب شدند.
اعضای شوراهای اسلامی روستاهای هامون، نادرآباد پشت کمال، چکل، چاهوک، اسکندرآباد، گزدانان، خان بی بی، پشت گیابان، میرزآباد حومه، حاجی خان محمد کرد، شهید قلنبر، حاجی آباد، غریب آباد، نراپ پدگی، تیاب، گرز، محمدآباد، محمدآباد پشت کمال، طایف، میرزآباد روتک، گورچان و افضل آباد با برگزاری انتخابات درون شورایی ۲۲ نفر از بانوان را به عنوان رییس شوراها انتخاب کردند.
نقش آفرینی بانوان در عرصه های مدیریتی شاخص های عملکردی دولت تدیبر و امید و توجه به قشر بانوان را به نمایش گذاشت.
اعتقاد دولت به توانمندی بانوان
بخشدار مرکزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: دولت بویژه رییس جمهوری، استاندار و تمام ارکان دولت در سطح کلان کشوری و استانی به توان بانوان اعتقاد دارند و بانوان توانمند بعنوان نیمی از جمعیت کشور نیز در عرصه خدمت رسانی به مردم حضوری فعال و تاثیرگذاری داشته و این توانمندی را به اثبات رساندهاند.
عیدمحمد قلندرزهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بخش مرکزی خاش یکهزار و ۲۳۵ نفر برای عضویت در ۱۹۱ شورا (۳ شورای ۵ نفره و ۱۸۸ شورای ۳ نفره) و تصاحب ۵۷۹ کرسی شورایی ثبت نام کردند که رتبه نخست در تعداد ثبت نام کنندگان در بین بخشهای سراسر استان را بدست آورده است.
وی بیان کرد: از این تعداد ۳۴۷ نفر بانو و بقیه مرد بودند که بخش مرکزی خاش از نظر شمار بانوان ثبت نام کننده رتبه نخست کشور را در بین تمامی بخشهای کشور به خود اختصاص داد.
قلندرزهی ادامه داد: با رای مستقیم مردم در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی، برای نخستین بار ۷۹ نفر از بانوان بخش مرکزی به ۴۰ شورای اسلامی راه یافتند که از این تعداد در ۱۷ شورا از سه منتخب، ۲ نفر خانم بودند و در روستای افضل آباد تمامی اعضای شورا را بانوان تشکیل دادند.
بخشدار مرکزی خاش گفت: در بین بانوان منتخب شوراها استاد دانشگاه، فرهنگی، دانشجو، کشاورز و خانه دار حضور دارند.
واگذاری ۵۰ درصد پست های مدیریتی دلگان به بانوان و جوانان
فرماندار دلگان سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ۵۰ درصد پست های مدیریتی در این شهرستان به جوانان و بانوان واگذار شده که ۲۰ درصد بالاتر از شاخص برنامه ششم توسعه است.
مجتبی شجاعی اظهارداشت: برنامه ششم توسعه تاکید کرده که ۳۰ درصد از مناصب مدیریتی به جوانان و بانوان واگذار تا دولت هشت سال جوان تر شود، بنابراین در این زمینه با حمایتهای استاندار سیستان و بلوچستان بالاترین شاخص استانی به دلگان اختصاص یافته است.
وی افزود: هم اینک از ۳۴ مدیر و مسوول در دستگاههای دولتی دلگان از جمله فرماندار، بخشداران، مدیران و نمایندگیهای ادارات تعداد ۱۷ مدیر (۵۰ درصد مدیران) از جوانان و بانوان هستند.
فرماندار دلگان گفت: انتخاب ۶ مدیر زن و ۱۱ مدیر با سن جوانی از متولدان سال ۶۱ تا ۶۹ در ۲ سال اخیر سبب شده یک مجموعه مدیریتی پویا و جوان را در این شهرستان داشته باشیم.
وی بیان کرد: به فضل پروردگار و با نگاه بلند دولت، اعتماد به جوانان و بهره گرفتن از توان و ظرفیت بانوان شاهد اقدامات ارزشمندی در حوزه خدمت رسانی، محرومیت زدایی، ارتقای شاخصهای توسعهای و آبادانی منطقه هستیم.
شجاعی اظهارداشت: سپردن مسوولیتها به جوانان و بانوان توانمند و نخبه قطعا به پویایی و کارآمدی دولت کمک میکند و ما نیز در حد توان خود در دولت به ظرفیت و شایستگی های این قشر توجه میکنیم.
تصویب سند ارتقای وضعیت بانوان
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در این استان برای نخستین بار به صورت هدفمند و مدون تهیه، تصویب و اجرایی شده است.
فریبا برناییبجد در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در نشست روز شنبه شورای توسعه و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان که به ریاست استاندار و با حضور معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه برای ارتقای وضعیت زنان سرپرست خانوار در سیستان و بلوچستان از اسناد بالادستی، هم اندیشی نخبگان، فعالان اجتماعی و گروههای مختلف مرجع بهره گرفتیم، گفت: بیشاز ۲۵۰ساعت، زمان برای تهیه این سند صرف شده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این سند در قالب اسناد تدوین شده است، افزود: گروههای تاثیرگذار در حوزه بانوان و خانواده با برگزاری نشستهای تخصصی نسبت به نهایی شدن سند اقدام کردهاند.
وی بیان کرد: مطالعات تکمیلی و تلفیق نهایی سند نیز انجام شده و در فرآیند تدوین سند با حضور اساتید، سازمانهای مردم نهاد، کاهش و کنترل طلاق، حاشیه نشینی، اعتیاد و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مورد توجه قرار گرفته است.
برنایی بجد ادامه داد: در بررسی تیم کاری برای تهیه سند، دفتر امور بانوان و خانواده، اعضای هیئت علمی دانشگاه و دیگر دستگاه ها نقش آفرینی کرده اند.
وی همچنین از دستگاه های اجرایی خواست از این پس بر اساس سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در این حوزه برنامه ریزی کنند و به صورت عملیاتی این سند مورد توجه وزارتخانه ها و معیاری برای ارزشیابی مدیران تلقی شود.
۳۰ درصد حوزه مدیریت عالی استان بر عهده بانوان است
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۳۰ درصد حوزه مسوولیت عالی استان بر عهده بانوان است زیرا در حوزه مدیریت اقتصادی مسوولیت و حساسیت بانوان بیشتر از آقایان بوده که این امر میتواند در ارتقای شاخصهای اقتصادی اثرگذار باشد.
احمدعلی موهبتی اظهار داشت: یکی از شاخصهایی که در سیستان و بلوچستان قابل اندازهگیری است نقش مدیریتی زنان بوده که در این زمینه رتبه دهم را داریم.
وی بیان کرد: در شرایطی که این استان در بسیاری از زیرساختها عقب است اما حضور تاثیرگذار زنان در انتخابات، شوراها و در بسیاری از مسوولیتهایی همچون شهرداری، بخشداری، معاون فرماندار، معاون مدیرکل، مدیرکل و معاونت استاندار شاهدی بر توانمندی این قشر است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: یکی از سندهای معطل مانده تاکنون سند ارتقا وضعیت زنان استان بود که امروز در نشست با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس این سند به تصویب رسید که میتواند در رشد و ارتقای جامعه تاثیر گذار باشد.
وی بیان کرد: نیروی انسانی یکی از مهمترین آیتمهای تاثیرگذار در توسعه محسوب میشود اما نیروی انسانی متأثر از آموزش خانواده و آموزش و پرورش و دانشگاه است.
موهبتی ادامه داد: مهمترین بخش آموزش، آموزش خانواده بوده و این آموزش متاثر از تربیت و حضور زنان در خانواده است.
وی تصریح کرد: محدودیتهایی در اکثر جوامع اعمال میشود که این محدودیتها جنسی و قومیتی بوده و یکی از مهمترین آن عدالت جنسیتی است که سبب شده بسیاری از کشورهای عقب مانده به جهت نوع تفکری که دارند از جامعه زنان که ۵۰ درصد ظرفیت شان را تشکیل میدهد نتوانند استفاده کنند.
نظر شما