مریم خاکبازان روز دوشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: دانشآموزانی که بیماریهای خودایمنی دارند و یا داروهای "ایمونو ساپرسیو" مصرف میکنند نیز باید تا اطلاع ثانوی از حضور در مدارس خودداری کنند.
وی با بیان اینکه مادران باردار و افراد با شاخص توده بدنی بیشتر از ۴۰ نیز نباید در مدارس حضور یابند، اضافه کرد: حضور بیماران با نقص ایمنی تحت درمان با داروی کورتیکواستروئید که این دارو را بیش از دو هفته مصرف کرده باشند، بیماران تحت درمان با شیمیدرمانی، افراد دچار بدخیمی و افرادی که پیوند عضو شدهاند نیز در مدارس ممنوع است.
وی تاکید کرد: این بیماران بهعنوان افراد درمعرض خطر هستند و نباید تا اعلام رسمی پایان همهگیری بیماری در مدرسه حاضر شوند؛ تهیه لیست این دانش آموزان و کارکنان و اعلام آن به منطقه و ناحیه آموزشوپرورش الزامی میباشد.
خاکبازان با بیان اینکه دانش آموزان باید از علائم بیماری کووید-۱۹ مطلع باشند، گفت: دانش آموزان و معلمان باید در صورت داشتن هر یک از علایم در خود یا اعضای خانواده، از آمدن به مدرسه خودداری کنند.
وی به دانش آموزان توصیه کرد: دستهای خود را با آب و صابون شستشو داده و همیشه دستمال به همراه داشته باشند، در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشانند، لیوان کاغذی یکبار مصرف و دستمال به همراه داشته باشند و در صورت امکان، گچ و ماژیک وایت برد شخصی به همراه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان باید از لوازمتحریر شخصی استفاده نمایند، ترجیحا وسایل دانش آموزان در مدرسه بماند و باید تا حد امکان کمترین وسایل را بین خانه و مدرسه جابجا کنند.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم گفت: دانش آموزان بهتر است در صورت استفاده از سرویسهای ایاب و ذهاب عمومی از ماسک و دستکش استفاده نمایند، در خصوص شستشوی حتیالامکان روزانه لباس مدرسه دانش آموزان و وارد نکردن آن به فضای عمومی خانه به والدین تاکید شود و تجمع در محیطهای خاص مدرسه از قبیل دفتر، آبدارخانه، اتاق کپی، اتاقهای کار عملی و آزمایشگاهی انجام نشود.
وی با اشاره به اینکه تماس دانش آموزان با یکدیگر مانند دست دادن و روبوسی اکیدا ممنوع میباشد، بیان کرد: از دستبهدست کردن مواد غذایی و ساندویچهای خانگی و یا تهیهشده در مدرسه توسط دانش آموزان و یا فروشنده جدا خودداری شود.
وی به والدین توصیه کرد: برای ایاب و ذهاب فرزند خود حتیالامکان از وسایل نقلیه عمومی و یا سرویس استفاده نکرده و ترجیحا خود نسبت به جابهجایی دانشآموز در فواصل دور با وسیله نقلیه شخصی و در فواصل نزدیک با رعایت اصول ایمنی بهصورت پیاده، اقدام نمایید.
به گفته خاکبازان، در صورت عدم امکان حذف سرویسهای ایاب و ذهاب، رعایت فاصله ایمن در سرویس، حداکثر سه نفر جز راننده در یک خودرو سواری، الزامی بوده و راننده موظف به رعایت اصول گندزدایی سرویسها بر اساس دستورالعملهای ابلاغی است و باید ملاحظات مربوط به فاصله حداقل یک متر سرنشینان رعایت شود.
وی ادامه داد: دانش آموزان از بطری آب همکلاسیهای خود استفاده نکند و مداد، خودکار و سایر وسایل تحریر خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
وی بیان کرد: هر یک از معلمان بهتر است محلول ضدعفونیکننده شخصی داشته باشند، گچ و یا ماژیک وایت برد مورداستفاده معلمان و دانش آموزان جدا باشد و بهتر است معلمان لیوان کاغذی یکبار مصرف و دستمال کاغذی به همراه داشته باشند.
خاکبازان افزود: در مدتزمان حضور در مدرسه همه معلمان و کارکنان باید از ماسک معمولی و دستکش استفاده نمایند، مواجهه چهره به چهره کارکنان کاهش یابد و سعی شود از تماس تلفنی و استفاده از شبکههای اجتماعی برای برگزاری جلسات حتی برای کارکنانی که در داخل یک ساختمان هستند، استفاده شود.
به گفته وی، درصورتیکه مواجهه چهره به چهره کادر اداری و معلمان مدرسه با یکدیگر ناگزیر باشد، در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل یک تا دو متر، برگزار شود.
جمعیت دانشآموزی قم در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ حدود ۲۶۵ هزار نفر است که در ۶۶۵ مدرسه با ۶ هزار و ۷۸۳ کلاس درس ساماندهی شدهاند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما