لاله مظفری با اشاره به اینکه سندروم دیسترس تنفسی حاد (ARDS) علت اصلی مرگ و میر در مبتلایان به ویروس کرونا است، به خبرنگار ایرنا گفت: براساس یک تحقیق جدید ورزش می تواند منجر به تحریک آنتی اکسیدان ها شود.
کارشناس نظارت بر موادغذایی معاونت غذا و دارو اظهارداشت: ورزش نه بخاطر فوائدش برای ریه ها، سیستم ایمنی و خلق و خو، بلکه به این دلیل که آنتی اکسیدانی به نام «دیسموتاز سوپراکسید اکستراسلولار» (EcSOD) تولید می کند که از ابتلا به بیماری حاد ریوی و بیماری های دیگر محافظت می کند.
مظفری افزود: سوپراکسیددیسموتاز (SOD) مهمترین و اولین آنزیم آنتیاکسیدان در تمام ارگانیسمهای هوازی میباشد که در کاهش مستقیم متابولیتهای اکسیژن فعال نقش دارند.
به گفته وی، این آنزیم به عنوان آنتی کارسینوژن (ضد سرطان) عمل کرده و مانع شروع و تبدیل مراحل کارسینوژنز میشود. سوپراکسید یکی از اصلیترین گونههای اکسیژن فعال در سلول هاست، این آنزیم میتواند باعث تبدیل رادیکال سوپراکسید (-O۲) به هیدروژن پراکسید (H۲O۲) و اکسیژن (O۲) شود.
مظفری عنوان کرد: داشتن فعالیت بدنی (حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته و باشدت متوسط) باعث افزایش آنزیم دیسموتاز سوپراکسید اکستراسلولار (EcSOD) و همچنین افزایش حجم اکسیژن در خون و در نتیجه تقویت دیواره های سیستم عروقی بدن، تقویت سیستم ریوی بدن و افزایش گردش خون می شود و مجموع این عملکرد ها باعث تقویت کل سیستم ایمنی بدن فرد و محافظت در مقابل بیماری ها بخصوص بیماری هایی مانند کرونا می شود.
رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۲۰ هزار و ۱۹۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۵۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز یکشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ اردیبهشت) براساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی هزار و ۸۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که از بین مبتلایان جدید، ۳۴۰ مورد بستری (۱۸ درصد) و هزار و ۴۶۶ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۲۰ هزار و ۱۹۸ نفر رسید.