کیهان کلهر پنجشنبه شب (اول خردادماه) با تکنوازی سه تار بصورت زنده از طریق فضای مجازی میهمان خانههای مخاطبان جهانی خود خواهد بود.
این اجرا که احتمال می رود بصورت بداهه نوازی باشد، همزمان از اکانت اینستاگرام کیهان کلهر و دانشگاه استنفورد آمریکا پخش خواهد شد.
پیش از این قرار بود کیهان کلهر در شامگاه دوشنبه - ۲۵ فروردین، اجرایی به صورت زنده با دیگر اعضای گروه جاده ابریشم بصورت مجازی در نقاط مختلف جهان شکل گیرد که کلهر امکان انجام این کار را نداشت. از این رو یکی از اجراهایی که چند روز پیش بصورت پست در این صفحه منتشر شده بود را در اختیار جاده ابریشم قرار داد تا دیگر مخاطبان از آدرس های داده شده آن را ببینند.
این هنرمند در همان شب با انتشار اطلاعیه ای در فضای مجازی وعده داد که به زودی از طریق فضای مجازی برای مخاطبان خود در سراسر جهان که در پی شیوع بیماری کرونا خانه نشینی گزینه خردمندانه آنها شده است سه تار خواهد نواخت.
مبارزه با کرونا روی خط نت
از نخستین روزهای انتشار خبر شیوع ویروس کرونا در ایران و لزوم قطع زنجیره انتقال این ویروس، لغو برنامه های فرهنگی و هنری از جمله کنسرتهای موسیقی از طرفی و از سوی دیگر در خانه ماندن و خانه نشینی، از راههای بسیار مهم برای تسریع قطع این زنجیره انتقال مطرح شد. خانه نشینی طولانی مدت تبعات و الزاماتی دارد و تلطیف اذهان با استفاده از محصولات فرهنگی یکی از الزامات برای کاستن از تبعات منفی تلقی میشود.
در همین راستا هنرمندان موسیقی از نخستین روزهای آغاز خانه نشینی مردم که همزمانی آن با شب های عید نوروز آن را سخت تر کرده بود، با حضور فعال در فضای مجازی موفق شدند تا خود را بعنوان مبارزان خط مقدم جنگ با کرونا از سنگر فرهنگ معرفی کنند.
برگزاری کنسرتهای آنلاین و رایگان نوروزخانه با همت شهرداری تهران و مساعدت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار رایگان قطعات موسیقی در فضای مجازی و برگزاری اجراهای تکنوازی و کنسرت به صورت آنلاین و استفاده هنرمندان موسیقی از صفحات شخصی خود در فضای مجازی برای اطلاع رسانی، تشویق مردم به در خانه ماندن از طریق فضای مجازی از جمله اقدامات هنرمندان موسیقی در این ایام بوده است.
شیوع عالمگیر ویروس کرونا در جهان باعث شده که اقدام به برگزاری کنسرت های آنلاین به ایران محدود نباشد و بسیاری از هنرمندان جهان از طریق فضای مجازی اقدام به برگزاری کنسرت های آنلاین و یا اجرای همزمان گروهی در اینترنت پرداخته اند. از جالب توجه ترین این اقدامات میتوان به کلیپ تاب خواهم آورد (resistire( اثر مشترک هنرمندان موسیقی اسپانیا، اجرای آنلاین ارکستر ملی فرانسه، اجرای آنلاین ارکستر ملی ایران، اجرای آنلاین آندرهآ بوچلی در روز عید پاک در کلیسای جامع میلان، کنسرت پرواز همای و گروه وزیری در تالار وحدت ، انتشار قطعه ارکسترال کرونا ساخته لوریس چکناواریان از طریق فضای مجازی، اهدای قطعه امیدواران توسط علیرضا عصار به کادر درمانی، تکنوازی زنده پیانو توسط یانیس کریسومالیس (مشهور به یانی)، از مهم ترین رویدادهای کرونایی موسیقی در فضای مجازی تا کنون بوده است.
نظر شما