۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۲۸
کد خبر: 83791727
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ثبت فعالیت مغزی با خالکوبی الکترود روی پوست

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۲۸
کد خبر: 83791727
ثبت فعالیت مغزی با خالکوبی الکترود روی پوست

تهران- ایرنا- مهندسان دانشگاه گراز واقع در اتریش، فناوری جدیدی را توسعه دادند که امکان ثبت فعالیت مغزی را با استفاده‌ از خالکوبی موقت الکترودها روی پوست فراهم می‌کند.

 به گزارش روز سه‌شنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، این فناوری ارزان قیمت که می‌توان آن را با استفاده از چاپگرهای جوهرافشان تولید کرد، امکان ثبت فعالیت‌های مغز را با دقتی مشابه روش‌های متداول ثبت نوارمغزی، در اختیار می‌گذارد.
نسل قبلی این فناوری که در سال ۲۰۱۵ میلادی توسعه یافته است، به طور موثر برای تهیه نوارقلب و نوار عضله مورد استفاده قرار گرفته و اکنون با بهبود فناوری و ایجاد تغییرات مقتضی، محققان توانستند آن را برای ثبت دقیق فعالیت مغزی مورد استفاده قرار دهند.
الکترودهای خالکوبی شده با استفاده از پلیمرهای رسانا تولید می‌شوند ومی‌توان آن‌ها را با استفاده از یک چاپگر جوهرافشان عادی تولید کرد. در آزمایشات بالینی مشخص شده است که کارآیی این الکترودها مشابه الکترودهای مورد استفاده در روش‌های متداول تهیه نوارمغزی است. با این تفاوت‌ها که در روش‌های فعلی، الکتروها باید توسط یک شخص متخصص در فرآیند زمانگیر و با استفاده از ژل‌های رسانا روی پوست شخص نصب شوند و پس از چند ساعت به دلیل خشک شدن ژل رسانا، امکان استفاده از الکترودها برای مدت زمان طولانی از بین می‌رود. اما الکترودهای جدید با پوست شخص اتصال دقیق و پایداری را برقرار می‌کنند که می‌توان در طول یک بازه زمانی بسیار طولانی از آن بهره گرفت.
به دلیل استفاده از مواد اولیه موجود در بازار و فناوری چاپ جوهری، این الکترودها بسیار ارزان‌تر از الکترودهای متداول بوده و دارای دو مزیت مهم نصب ساده و پایداری طولانی هستند.
به اعتقاد متخصصان، این الکترودها در مگنتوانسفالوگرافی نیز، کاربرد دارند. مگنتوانسفالوگرافی یک تکنیک تصویربرداری عصبی برای نقشه‌برداری از فعالیت‌های مغز از طریق ثبت میدان مغناطیسی تولید شده توسط جریان‌های الکتریکی طبیعی مغز است و اطلاعات حاصل از آن مکمل اطلاعات نوار مغزی محسوب می‌شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه npj Flexible Electronics منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha