حمایت معین اقتصادی مشهد از کارگروه گیاهان دارویی

مشهد- ایرنا- نخستین کارگروه مدیران و فعالان گیاهان دارویی خراسان رضوی روز دوشنبه با حمایت اداره معین اقتصادی شهر مشهد تشکیل شد تا با شناسایی ظرفیت دستگاه‌های مختلف استان در این زمینه بتواند گامی موثر در اشتغال‌زایی بردارد.

در این نشست اراضی کمربند شهر مشهد به عنوان یکی از نقاطی که می‌تواند زیر کشت این محصولات قرار گیرد مورد برسی واقع شد تا در کنار ایجاد فضای سبز مناسب برای این کلانشهر، امکان ایجاد اشتغال برای مردم را نیز در بر داشته باشد.

ایجاد اشتغال 

معاون مدیرکل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد در حاشیه این کارگروه به خبرنگاران گفت: یکی از معضلات کلان‌شهرها عدم مدیریت واحد شهری است و با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهر مشهد می‌توان در قالب تفاهمنامه‌هایی به ایجاد اشتغال در این شهر کمک کرد.  
محسن داودی افزود: بر همین اساس طرحی در این جلسه مطرح شد تا با استفاده از ظرفیت آموزش به کارگران ساختمانی که در کنار خیابان‌ها منتظر کارفرما هستند، بتوان برای این افراد شغل پایدار در زمینه جمع‌آوری گیاهان دارویی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: همچنین با دعوت از افراد صاحب تخصص در موضوعات مختلف مرتبط با گیاهان دارویی در زمینه‌های بهداشت و درمان، غذا و دارو و استاندارد می‌توان گام موثری در استفاده از ظرفیت‌های پنهان این محصول استراتژیک برداشت.
داودی، مهمترین مانع موجود در ارتباط با گیاهان دارویی را نبود بازاریابی، خام فروشی و عدم فراوری آنها دانست و گفت: اگر بتوانیم با همکاری سازمان‌ها، حلقه‌های مفقوده موجود در این صنعت را شناسایی کنیم، می‌توانیم گام بزرگی در ایجاد اشتغال پایدار برداریم.  

استاندارد متغییر کشورها 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز به خبرنگاران گفت: ۶۰ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی کشور متعلق به استان خراسان رضوی است.
سید هاشم نقیبی افزود: ۹۳ هزار هکتار از اراضی استان خراسان رضوی به کشت زعفران اختصاص دارد که سالانه ۳۲۰ تن محصول در آن به دست می‌آید، همچنین حدود ۲۸ هزار هکتار از زمین های استان به گیاهان دارویی همچون کتیرا و باریجه اختصاص دارد که ۲۰ هزار تن محصول گیاهی در آن تولید می‌شود.
وی ادامه داد: پایه اصلی کاشت گیاهان دارویی، صادرات این محصول است که کشورهای متقاضی این محصولات دارای استانداردهای متفاوت از نظر بررسی درصد اسانس یا بار میکروبی موجود در این گیاهان هستند و صادرکنندگان و تجّار می‌توانند به این اطلاعات به راحتی دست یابند تا به جای خام فروشی آن، بتوان در بسته‌بندی مناسب طیف وسیعی از گیاهان دارویی را صادر کرد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به غیر از دمنوش‌های گیاهی مابقی محصولات گیاهان دارویی به صورت فّله صادر می‌شود.  
وی افزود: در تولید محصولات گیاهان دارویی مشکل خاصی نداریم ولی حلقه مفقوده آن را باید در بازاریابی و صادرات بر اساس استانداردهای هر کشور متقاضی جستجو کرد تا ارزش افزوده مناسب در اختیار کشور قرار گیرد.
نقیبی با اشاره به ورود برخی گیاهان دارویی به کشور ادامه داد: تا زمانی که واردات محصول ارزان‌تر از تولید داخل باشد نمی‌توان انتظار داشت که تولید کنندگان به سوی کاشت و بهره‌برداری آن محصول بروند.

۲۵۰ گونه مرتعی در کمربند سبز مشهد

مدیر اداره کمربند فضای سبز شهرداری مشهد نیز به خبرنگاران گفت: ۱۹ هزار هکتار از اراضی شهر مشهد در اختیار کمربند سبز قرار دارد که حدود ۲۵۰ گونه مرتعی ارزشمند از گونه‌هایی مانند آویشن، بابونه، رزماری و کتیرا در آن  وجود دارد.
سید مرتضی مرجانی بجستانی افزود: همچنین درخت های کاشته شده مثمر و دارویی این اراضی به ۴۵ گونه می‌رسد.

استفاده از محصولات پایه گیاهی به جای شیمیایی

یک کارشناس حوزه تجاری سازی نیز گفت: برخی کشورهای اروپایی در صدد هستند پایه محصولات دارویی خود را از شیمیایی به گیاهان دارویی تغییر دهند.
مریم نعمتی افزود: این کشورها با وارد کردن گیاهان دارویی به صورت فله و با نرخ کمتر سود اقتصادی بسیار به دست می‌آورند که می‌توان با جلوگیری از خام و فله فروشی، درآمد اقتصادی مناسبی را برای استان و کشور فراهم نمود.  
وی ادامه داد: بر همین اساس لازم است انسجامی بین دستگاه‌های اجرایی شکل گیرد تا در یک فرایند مناسب مراحل فناوری، بسته‌بندی و صادرات به راحتی انجام شود تا افراد سرمایه‌گذار به حضور در این صنعت جذب شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha