این ۵۰۰ نفر در شیراز به دل کرونا زدند

شیراز - ایرنا- هستند افرادی که به بیماران کرونا کمک کردند، برای التیام دردهایش تلاش نمودند و راه بهتر نفس کشیدن آنها را فراهم ساختند ، شک و تردید نداشتند و سلامت خود را بر سلامت بیماران ترجیح ندادند؛ آنها ۵۰۰ نفر از پزشکان ، پرستاران و کارکنان بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز هستند که هرگز ذره‌ای تردید به دل راه ندادند و برای نجات بیماران بی محابا به دل کرونا زدند.

با آغاز اپیدمی کرونا در فارس، ستاد مدیریتی این بیماری در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر(ع) را به عنوان نخستین مرکز درمانی مبتلایان به کرونا برگزید و با تلاش تیم مدیریت و کارکنان این مرکز درمانی، به سرعت کار پذیرش بیماران آغاز شد، در ماه های اخیر شاهد صحنه های زیبای بسیاری از ایثارگری های کارکنان این مرکز در خط مقدم مبارزه با کرونا بودیم که بدون شک تا همیشه در تاریخ سلامت فارس، ماندگار است.

سید ابوالفضل درانی‌نژاد رییس بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) شیراز روز سه شنبه با معرفی بیشتر این مرکز درمانی، گفت: با توجه به شیوع کرونا در کشور و استان فارس ، پس از تصمیم دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبنی بر تبدیل بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) به مرکز ویژه ارایه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا ، در کوتاه ترین زمان ممکن بیماران بخش های مختلف این بیمارستان به دیگر مراکز درمانی شیراز ارجاع داده شدند و تمام بخش های بیمارستان برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده شد.

خدمات شبانه روزی به بیماران مبتلا به کرونا در ۱۰ بخش درمانی

رییس بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) اضافه کرد: در حال حاضر این بیمارستان با ۱۰ بخش و ظرفیت ۱۵۰ تخت به بیماران مبتلا به کرونا خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارایه می دهد. با شیوع کرونا در استان و با توجه به اختصاص این بیمارستان به عنوان مرکز ارایه خدمات به بیماران کرونا و نگرانی مردم از ابتلا به این بیماری، بار مراجعه به این بیمارستان بالا رفت، به همین دلیل ورودی به اتاق معایانات اولیه  افزایش یافت که با راه اندازی دو بخش معاینات و پذیرش و جداسازی بیماران مبتلا و مشکوک به بیماری کرونا  بار ورودی به بیمارستان کاهش یافت.

درانی نژاد بیان کرد: در پذیرش  بیمارستان، شرح حال بیمار با حضور پزشک و پرستار تهیه و معایناتی مانند وضعیت تنگی نفس، عفونت گلو و دستگاه تنفسی فوقانی انجام می شود، سپس بر اساس تشخیص پزشکی، در صورت لزوم بیمار بستری شده و یا در صورت عدم نیاز به بستری شدن، بیمار برای مراقبت های بهداشتی درمانی به منزل هدایت می شود.

رییس بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) با اشاره به اختصاص بخش های جراحی، نورولوژی، CCU و ICU به بخش خاکستری و ویژه بیماران مثبت کرونا، ادامه داد: بخش های داخلی، زنان، مردان، اتفاقات سطح یک، دو و سه نیز به عنوان بخش سفید و ویژه بیماران مشکوک به کرونا تعریف شده است.

 درانی نژاد افزود: بخش ICU  منفی بیمارستان نیز مجهز به فیلتر هوا با سه تخت راه اندازی شد که بیماران مثبت بدحال و نیازمند به دستگاه تنفسی با ترشحات بسیار بالا و درگیری ریه شدید، در این بخش بستری می شوند.

خدمت ایثارگرانه ۵۰۰ نیروی بیمارستان حضرت علی اصغر(ع)

وی اظهار کرد: تمامی ۵۰۰ نفر کارکنان بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) در بخش های مختلف مانند پزشک، پرستار، خدمات، تاسیسات و اداری، به نحوی در حوزه های خود درگیر بیماری کرونا هستند که البته با توجه به اهمیت حفظ سلامت ارایه دهندگان خدمت، وسایل حفاظتی برای آنان مهیا شده است.

رییس بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) شیراز  با بیان اینکه ۱۰۰ نفر از نیروهای بیمارستان که مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا ارتباط دارند، برای مصون ماندن خانواده های خود، وقت استراحت را در مهمانسراهای پیش بینی شده سپری می کنند، افزود: در این میان با وجود همه تدابیر محافظتی، تعدادی از مدافعان سلامت بیمارستان به این بیماری مبتلا شدند که همگی به صورت سرپایی بوده و در قرنطینه خانگی به سر می برند.

وی با اشاره به ورود نخستین بیمار مبتلا به کرونا در شانزدهم اسفند به این بیمارستان افزود: از ابتدا تاکنون ۶۴۰۰ بیمار در این مرکز به صورت سرپایی پذیرش شده،۱۳۷۰ بیمار بستری و ۷۳ بیمار نیز فوت کرده اند.

درانی نژاد اضافه کرد: در این مدت به همت مردم و نیکوکاران، کمک های نقدی و غیرنقدی بسیاری مانند تامین وسایل حفاظتی نظیر گان، ماسک و لباس، تجهیزات پزشکی مثل دستگاه های دیالیز ، دی سی شوک، ونتیلایتور و مانیتور، به بیمارستان اهدا شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز بیمارستانی آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که با ظرفیت ۲۰۰ تخت ثابت در سال ۱۳۶۶ شمسی تاسیس شد. این بیمارستان  با دارا بودن بخش های پاراکلینیک شامل آزمایشگاه طبی، رادیولوژی، سونوگرافی، اکوکاردیوگرافی، سی تی اسکن، بخش بستری ، جراحی عمومی، مسمومیت، اورژانس، داخلی زنان، داخلی مردان، icu داخلی، ایزوله فشار منفی، بخش های کلینیکی شامل درمانگاه گوش حلق بینی، روماتولوژی، اورولوژی، نفرولوژی، روانپزشکی، جراحی عمومی، مغز و اعصاب، چشم پزشکی، داخلی، ریه به بیماران و مراجعان استان فارس و حتی استان های همجوار نیز خدمات ارایه می دهد.

تاکنون علاوه بر شیراز در شهرستان‌های ، فسا ، جهرم ، لارستان ، گراش ، آباده ؛ مرودشت ؛ اقلید ، استهبان ؛ خرم بید؛ رستم ؛ کازرون ،  فیروزآباد ؛ کوه چنار ؛ کوار ، سپیدان ؛ داراب ؛ پاسارگاد ؛ ممسنی ؛ زرقان ، لامرد ؛ ارسنجان ،  سروستان ، بوانات ؛ نی ریز ، مُهر ؛ زرین دشت ؛ قیروکارزین ؛ بیضا ؛ سرچهان ؛ فراشبند ؛ خرامه و بختگان  بیماری کرونا شایع شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان ، شهید فقیهی ، نمازی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می‌دهند، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تا ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹  بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی دو هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده است. از بین مبتلایان جدید، ۵۳۴ مورد بستری و یک هزار و ۷۶۰ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. مجموع بیماران کرونا در کشور به ۱۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر رسید ، متاسفانه در  روز  گذشته، ۶۹ بیمار کرونا  جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۵۷ نفر رسید.

اخبار مرتبط