مصرف اینترنت در خراسان جنوبی ۴.۵ برابر افزایش یافت

بیرجند - ایرنا - سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: پیک مصرف اینترنت در استان با شیوع کرونا ۴.۵ برابر افزایش یافت و ظرفیت شبکه به ۲ برابر ارتقا داده شد.

حسن آذری نصرآباد روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: قبل از شرایط کرونا به طور میانگین در پیک مصرف ۴۰ درصد ظرفیت استان مورد استفاده قرار می‌گرفت و ۶۰ درصد ظرفیت خالی بود.

وی بیان کرد: با شیوع کرونا و راهبرد «در خانه بمانیم» در مدت زمان بسیار کوتاه در رفتارهای مردم تغییر ایجاد و خدمات به خانه‌ها منتقل شد.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی اظهار داشت: رفتار مصرف مردم به شدت تغییر کرد که اولین موضوع خدمات آموزشی مدارس و دانشگاه‌ها بود و پیک مصرف نسبت به قبل از کرونا افزایش زیادی یافت.

وی تصریح کرد: مخابرات و ارتباطات خراسان جنوبی در این زمینه نقش سازنده‌ای داشت چون زیرساخت‌ها و ظرفیت سازی خوبی در استان فراهم شده بود.

آذری نصرآباد گفت: همکاران مخابرات در ۲۴ ساعت ظرفیت شبکه را به ۲ برابر ارتقا دادند و ظرفیت ۱۰ گیگ در خروجی‌های استان به ۲۰ گیگ افزایش یافت.

وی ادامه داد: پیک ترافیک مصرفی استان قبل از شیوع کرونا ۳.۵ گیگ بود که به مرور زمان به ۹ گیگ و در روزهای کرونایی به ۱۵ گیگ رسید لذا با مشکل مواجه نشدیم.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی عنوان کرد: در همین مدت رفتار مردم حتی در نقاط روستایی تغییر کرد که ۵۰ روستا بدون مکاتبه با شورا یا دهیار به شبکه اینترنت متصل شدند.

وی گفت: بعد از کادر پزشکی که در زمان شیوع کرونا مدافعان سلامت بودند همکاران ما و ارتباطات نیز در خط مقدم مدافع ارتباطات بودند در غیر این صورت تلاش مسوولان و کادر پزشکی بی نتیجه بود.

آذری نصرآباد با بیان اینکه تقاضای تلفن ثابت نیز در این مدت افزایش زیادی داشته است گفت: ۳۰ مرکز دیتایی که حجم مصرف آنها از پیک گذشته بود، شبکه انتقال انجام شد همچنین از اسفند سال گذشته تا فروردین امسال ۱۵ سایت جدید تلفن همراه در استان راه‌اندازی شد.

وی تاکید کرد: برای سایر اپراتورهای شرکت‌ها تمامی محدودیت پهنای باندها را برداشتیم و با دستور شرکت مخابرات ایران بدون نامه نگاری و مکاتبه همه پورت‌ها باز شد.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: به این نتیجه رسیدیم اگر کاغذبازی و نامه نگاری نباشد اقدامات و کیفیت کار خیلی بیشتر و بهتر می‌شود.

وی اظهار داشت: در این مدت ۳۷۰ مدرسه روستایی استان به صورت رایگان به شبکه اینترنت متصل شدند.

آذری نصرآباد همچنین گفت: سال گذشته فعالیت‌های بسیار خوبی در زمینه توسعه و بهینه‌سازی شبکه‌های مخابراتی اعم از تلفن ثابت، دیتا و تلفن همراه و ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی مرتبط با مخابرات انجام شد.

وی با بیان اینکه شبکه مخابراتی پویا است و با توجه به نیاز جامعه دچار تغییر و تحول می‌شود گفت: با شیوع کرونا در تمام دنیا میل ترافیکی مصرف مردم از تلفن همراه کاسته شد و به ارتباطات ثابت تغییر یافت.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی افزود: سال گذشته طرح مطالعاتی و اجرایی شبکه پایدار مخابراتی در نقاطی از استان که شبکه مخابراتی دچار مشکل بود و نیاز به بهینه‌سازی داشت، اجرایی شد.

وی تصریح کرد: فیبرنوری سمت شرق استان با کوچکترین بارندگی قطع می‌شد و خطراتی در پی داشت که موضوع رفع شد و امسال علرغم بارندگی‌ها و مشکلات زیاد فیبررسانی انجام شد و با مشکلی مواجه نشدیم.

آذری نصرآباد با اشاره به جمع‌آوری سوئیچ‌های قدیمی در برخی نقاط استان گفت: سوئیچ قدیمی شهرهای خوسف، مود، شوسف، دیهوک و اسدیه جمع‌آوری و به به روزترین تجهیزات سوئیچ مجهز شد.

وی افزود: اکنون در شهرهای استان مشکل خاصی در زمینه سوئیچ مخابراتی وجود ندارد همچنین جمع‌آوری سوئیچ قدیمی روستاهای استان در برنامه قرار دارد.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی تصریح کرد: با حمایت شرکت مخابرات ایران در حال حاضر مشکلی در تامین تجهیزات استان وجود ندارد و به زودی سرویس‌های جدید در نقاط قابل توسعه به بهره‌برداری می‌رسد و مردم از فواید آن بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه امکان تجهیز اینترنت خانگی به VDSL در سراسر استان وجود دارد اظهار داشت: فرآیند تکمیل زیرساخت‌ها در مراکز مخابراتی برای ارایه VDSL به مشتریان به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: با حمایت‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و کوشش همکاران شرکت مخابرات، فرآیند نصب تجهیزات در مناطق دارای امکانات با سرعت مطلوبی در حال انجام است و تلاش می‌کنیم به زودی گستره پوشش VDSL را به سطح استانی تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد: در سرویس VDSL از نزدیک‌ترین کافو نوری به مشترک سرویس‌دهی لازم انجام می‌شود.

آذری نصرآباد با بیان اینکه ظرفیت‌سازی اینترنت VDSL در شهرستان‌های سربیشه، طبس، قاینات و زیرکوه در دست اقدام است گفت: تعویض رایگان مودم ADSL به مودم VDSL از دیگر خدمات شرکت مخابرات برای مشتریان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: ارتقای مودم ADSL  به VDSL برای افزایش سرعت به ۵۰ مگ بدون هیچ هزینه‌ای برای مشترکان مخابرات انجام می‌شود.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی اجرای فیبرنوری را از دیگر اقدامات در استان ذکر کرد و گفت: در گذشته آرزوی دولت این بود که شهرها متصل به فیبرنوری شوند این در حالی است که امروزه این پروژه در منازل انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته علاوه بر بیرجند، شهرهای قاین و فردوس نیز از فیبرنوری برخوردار شدند و اکنون امکان ارایه سرویس در برخی مناطق شهر بیرجند برای منازل فراهم است.

آذری با بیان اینکه تقاضا برای سرویس فیبرنوری در استان افزایش یافته است عنوان کرد: پنج هزار و ۳۷۶ خط تلفن مشترکان تلفن در استان به منظور ارتقای خدمات‌رسانی ارتباطات نوین به شهروندان به شبکه فیبرنوری پیوست.

وی اظهار داشت: ارتقای این سیستم نوین، سبب کاهش تداخلات ارتباطی، افزایش سرعت اینترنت و کاهش قطعی اینترنت و همچنین افزایش پهنای باند اینترنت شده است.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی با بیان اینکه ۴۵ کافو نوری پارسال در استان به بهره‌برداری رسید گفت: نصب و راه‌اندازی کافو نوری در کیفیت سرویس‌هایی که به مشترکان ارائه می‌شود، بسیار تاثیرگذار است و ۱۰ کافو در مرحله بهره‌برداری قرار دارد.

وی گفت: امروز روستاهای استان از سرویس‌های نسل سوم و چهارم برخوردار می‌شوند و پروژه فیبررسانی به روستاها نیز در دستور کار قرار گرفته است.

آذری نصرآباد افزود: فاز اول فیبررسانی به روستاهای استان در روزهای آینده به اتمام می‌رسد و امید است برای فاز دوم امسال سهمیه خوبی را با توجه به وسعت استان اخذ کنیم.

وی در ارتباط با توسعه تلفن ثابت در شهرک‌های اقماری بیرجند بیان کرد: توسعه مخابراتی بعد از سال ۸۸ از تعهد شرکت مخابرات ایران خارج و برعهده دولت گذاشته شد لذا دولت باید نسبت به توسعه تلفن در این مناطق اقدام کند.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی ادامه داد: برای توسعه ارتباطات در این مناطق اعلام آمادگی کردیم چراکه تنها برای سه شهرک امیرآباد، حاجی آباد و چهکند بیش از ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی گفت: این مناطق در سرشماری‌ها روستا هستند لذا موضوع در سفر وزیر ارتباطات (بهمن ۹۸) مطرح شد و جزو مصوبات سفر قرار گرفت که اسفند پارسال ۲۵ میلیارد تومان جذب و تجهیزات مورد نیاز وارد استان شد.

سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی اضافه کرد: شعار روز جهانی ارتباطات امسال ۲۷ اردیبهشت «فناوری اطلاعات و ارتباطات در خدمت توسعه پایدار» انتخاب شده است چراکه حداقل در برهه زمانی کنونی که دنیا و کشور با شرایط خاصی روبه رو است ارتباطات و فناوری اهمیت بسیار بیشتری نسبت به گذشته دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha