احسان اصولی روز سهشنبه در نشست نقد و بررسی رویکردهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد با محوریت حوزه اجتماعی، محله محوری و شورای اجتماعی محلات افزود: مصوبه سهم پنج درصدی محلات از بودجه عمرانی مناطق تا سال ۹۸ اجرایی نشده بود اما از سال گذشته این مصوبه در قالب طرح "محله ما" عملیاتی شد.
وی ادامه داد: در طرح محله ما، سال گذشته برای ۱۰۳ محله حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل سهم پنج درصدی بودجه عمرانی اختصاص داده شد که تاکنون ۴۹ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۱۰۰ هزار نفر در پروژه محله ما نقشآفرینی کردهاند که این حجم از مشارکت شهروندان بسیار ارزشمند و قابل توجه است.
وی افزود: در بودجه امسال نیز پنج درصد از سرجمع اعتبارات برنامههای فرهنگی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری با نظر شورای اجتماعی محلات هزینه میشود و این اعتبار پنج درصدی، مازاد بر سهم پنج درصد از بودجه حوزه عمرانی برای افزایش اثرگذاری شوراهای اجتماعی محلات است.
اصولی با تاکید بر لزوم استقلال شوراهای اجتماعی محلات و عدم وابستگی آنها به شهرداری، ادامه داد: این عدم وابستگی باید به یک مطالبه تبدیل شود.
وی گفت: ارتباطات شوراهای اجتماعی محلات با سایر دستگاهها نظیر مخابرات، آب و فاضلاب، شرکت برق و نیروی انتظامی خوب است ولی باز هم باید در جهت تقویت آن گام برداریم.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: شوراهای اجتماعی محلات حلقه واسط بین مدیریت شهری و شهروندان هستند و در شورای پنجم نیز به دنبال ضابطهمند کردن این حلقه بودهایم و برهمین اساس تجربههای مشابه در سطح کشور و خارج از ایران را برای اصلاح آییننامه شوراهای اجتماعی محلات بررسی کردهایم.
وی ادامه داد: به رغم تمام تلاشها، مدعی بینقص بودن این آییننامه اصلاحی نیستیم و در سایه تعامل و همکاری و همافزایی میتوان آن را اصلاح و تکمیل کرد.
نقش تسهیلگری شوراهای اجتماعی محلات
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: تامین اعتبارات لازم برای فعالیتهای عمرانی نظیر آسفالت معابر و کانالکشی از وظیفه ذاتی شهرداری است و نباید از محل سهم پنج درصدی شوراهای اجتماعی محلات از بودجه عمرانی منطقه هزینه شود.
شهناز رمارم افزود: امسال و سال گذشته اعتبار قابل توجهی در این خصوص پیشبینی شده و از همین ردیف اعتباری باید برای فعالیتهای عمرانی مناطق استفاده شود، اعتبارات در اختیار شوراهای اجتماعی محلات باید به حوزههای خدمات شهری، آموزش فرهنگ شهروندی و نظایر آنها اختصاص یابد.
وی ادامه داد: شوراهای اجتماعی محلات باید پیشنهاد دهنده پروژهها برای محله خود باشند، بهترین زمان برای طرح این پیشنهادات آبان ماه است تا اعتبار لازم در این خصوص لحاظ شود و در اولویتهای شهرداری قرار گیرد.
عضو هیات رئیسه شورای شهر مشهد گفت: شوراهای اجتماعی محلات باید نقش تسهیلگری ایفا کنند و در مسیر شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای محله خود گام بردارند.
در ادامه این نشست تعدادی از اعضای شوراهای اجتماعی محلات مشهد به بیان دغدغههای خود پرداختند که عدم تمرکزگرایی مدیریت شهری، تقویت مطالبهگری در شوراهای اجتماعی محلات، احیای هویت محلات شهر، لزوم تعریف جایگاه مشخص و حیطه اختیارات برای شوراهای اجتماعی محلات و افزایش قدرت تصمیمگیری در محلات از مهمترین مطالبات و خواستههای آنها بود.
کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد، ۱۷۱ محله دارد.
نظر شما