عباس صوفی روز چهارشنبه در نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی استان همدان بیان کرد: برای نصب این المان ۲ مکان از جمله ابتدای خیابان پرستار و مقابل دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا شهر همدان پیش بینی شده است.
وی درباره نامگذاری خیابانی در همدان به نام مدافعان سلامت نیز گفت: با توجه به نقش کادر سلامت و پرستاران در سلامت در حال حاضر یکی از خیابان های این شهر به نام پرستار مزین شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز در این نشست به بیان آخرین وضعیت تشکیل مرکز تخصصی تربیت دینی کودک و نوجوان و گزارش سفر چهار روزه تیم تخصصی شورای انقلاب فرهنگی به همدان با موضوع تبیین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور و موضوع های مرتبط پرداخت.
احمدرضا احسانی افزود: تشکیل مرکز تخصصی تربیت دینی کودک و نوجوان در دستور جلسه مهر ماه سال گذشته شورای فرهنگ عمومی استان با عنوان تبیین ضرورت ایجاد مراکز تخصصی اسلامی مطرح شد.
وی ادامه داد: امام جمعه همدان در این نشست با تاکید بر استفاده از ظرفیت های موجود کشور برای تربیت مربیان، استفاده از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی برای تشکیل مرکز تخصصی تربیت کودک و نوجوان را خواستار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان گفت: استاندار همدان نیز به عنوان نایب رییس شورای فرهنگی عمومی بر اهمیت و ضرورت برخورد حرفه ای و تخصصی با مباحث اسلامی و دینی تاکید کرده و رشد، تربیت و تعالی جامعه را در گرو فراهم کردن برنامه های لازم برای تربیت دینی دانست.
احسانی بیان کرد: با توجه به تاکید این ۲ مسوول بر اهمیت مساله بنابراین در اولین فرصت کمیته ای تخصصی تربیت دینی کودکان و نوجوانان با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط و با دبیری فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان همدان تشکیل شد.
وی افزود: یکی از مصوبات این کمیته این بود که بعد از جلسات تخصصی و در صحن شورا، اساسنامه مرکز تخصصی تربیت دینی تنظیم و آماده و در شورا ارائه شود که پیش نویس آن برای دریافت نظر شورای فرهنگ عمومی به دبیرخانه این شورا ارائه شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه در ۱۷ اسفند سال گذشته در جلسه شورای فرهنک عمومی جزئیات اسانامه مطرح و مقرر شد مرکز تخصصی تربیت دینی به عنوان سازمان مردم نهاد یا کمیته تخصصی شورای فرهنگ عمومی تصویب شد.
احسانی ادامه داد: مقدمات این مرکز تخصصی تربیت دینی کودکان و نوجوانان مهیا شده و به ۲ شکل یعنی مرکز تخصصی تربیت کودک و نوجوان فعالیت خود را آغاز کرده و هم به خاطر حمایت مالی به عنوان سمن به ثبت می رسد.
وی درباره نتایج سفر تیم تخصصی شورای انقلاب فرهنگی به همدان نیز گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی سه سند شامل نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه مهندسی فرهنگی کشور مصوب شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان بیان کرد: نقشه مهندسی فرهنگی کشور یکی از تاکیدهای رهبر فرزانه انقلاب در سال ۸۳ بود که ۱۰ سال مغفول ماند سپس از ۹۳ شروع شد و عملیات اجرایی آن پس از تشکیل ستاد هماهنگی و راهبری نقشه فرهنگی کشور ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی شروع شد.
احسانی اضافه کرد: هدف از تشکیل این ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور، بررسی و مطالعه وضعیت شاخص های فرهنگی کشور ، احصا نیازهای و مسائل جامعه، احصای ظرفیت ها و توانمندی ها فرهنگی و هنری مناطق مختلف کشور، شناسایی مشکلات و موانع فرهنگی، جلوگیری از جزیره ای عمل کردن، اقدام های موازی و سلیقه ای در حوزه فرهنگ است.
وی ایجاد زمینه مناسب برای طراحی مجموعه ای واحد ، توانمند و قوی و دارای اختیارات قانونی به منظور برنامه ریزی و سیاست گذاری فرهنگی، ایجاد هماهنگی و هم افزایی و هم گیری در برنامه ریزی و اجرای فعالیت فرهنگی و در نهایت تدوین سند جامع مهندسی فرهنگی به عنوان نقشه راه توسعه فرهنگی شورای فرهنگ عمومی کشور و استان را از دیگر اهداف برشمرد.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان همدان به عنوان نماینده ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور انتخاب شده اظهار داشت: طبق آسیب شناسی صورت گرفته، شورای فرهنگ عمومی استان ها در بخش اختیارات قانونی، اجرا و ضمانت اجرایی مصوبات دارای اشکال هستند.
نظر شما