مرضیه جلیل پور روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده، ستاد کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی استان افزود: این سند در راستای ارتقا وضعیت زنان و خانواده و با هدف شناسایی و ارزیابی وضع موجود زنان و ارائه راهکارهای کارشناسی، برای رفع کاستیها و تقویت ظرفیتهای زنان با چشمانداز پنج ساله تدوین شده است.
به گفته وی، بر اساس این سند و براساس ماده ۱۰۱ برنامه ششم توسعه همه دستگاههای اجرای موظف هستند، براساس این سند در راستای ارتقا جایگاه زنان برنامهریزی کنند.
وی اظهار داشت: مهمترین مساله در راستای ارتقا وضعیت زنان بررسی آسیبهای اجتماعی حوزه زنان از جمله طلاق، فقر، مشکلات آموزشی، سلامت و بهداشت و همسرآزاری و خشونت علیه زنان است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری، نیز در این جلسه با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: تامین مشکلات معیشتی و اشتغال از مهمترین دغدغههای کشورهای جهان در زمان شیوع ویروس کروناست و از مشکلات روانی و اجتماعی بوجود آمده در این زمان غافل ماندهاند.
شهرام مقدس افزود: یکی از مشکلات و آسیبهایی که این ویروس بوجود آورده، گسترش استفاده از فضای مجازی در بین اقشار مختلف به خصوص دانشآموزان و دانشجویان است که رسیدگی به این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت فضای مجازی برای جوانان و نوجوانان الزامی است، گفت: افزایش توجه و کنترل بیشتر به این قشر در زمان استفاده از فضای مجازی یک اولویت است.
وی در ادامه به تفاهمنامههای منعقد شده بین وزارت کشور و دستگاههای اجرایی از جمله نیروی انتظامی، آموزش و پرورش ، اداره کل زندان، شورای مبارزه با مواد مخدر ، بهداشت و درمان، بهزیستی و دادگستری اشاره کرد.
مقدس افزود: این تفاهمنامهها در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و در راستای کنترل و کاهش مفاسد اجتماعی، کنترل و کاهش اعتیاد، طرح نماد، کنترل و کاهش اعتیاد ، کاهش مفاسد اخلاقی و ارتقا مهارت برنامهریزی و توانمندسازی خانواده، آموزش همسران و فرزندان زندانیان، اعزام مبلغ به مناطق حاشیهنشین، کاهش و کنترل مفاسد اخلاقی و پیشگیری از خودکشی، طلاق و کنترل اعتیاد است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به بحث پیشگیری و مقابله با مواد مخدر افزود: در راستای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باید برنامهریزی بهتری انجام شود.
سید قدیر مرتضوی با اشاره به شیوع ویروس کرونا افزود:به دلیل برخی شایعات و اظهار نظرهای نادرست و غیر عملی و باورهای نادرست در خصوص مصرف مواد مخدر و جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، گرایش به سمت مصرف مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: اعتیاد یک پدیده چند وجهی و چند معلولیتی است که زمینه بروز آسیبهای اجتماعی را افزایش میدهد.
مرتضوی، اجرای طرحهای پیشگیری از اعتیاد و مقابله با موادمخدر از سنین کودکی و نوجوانی را یکی از اولویتهای توانمندسازی جامعه دانشآموزی عنوان کرد و گفت: طرح یاری گران سال گذشته در ۲۰ درصد مدارس استان اجرا شد.
وی اظهار داشت: هماکنون استقبال از درمان در سطح استان بالاست و این امر میطلبد با تقویت حمایت اجتماعی زمینه مانایی و ماندگاری بر ترک اعتیاد را افزایش داد.
به گزارش ایرنا، نیمی از جمعیت حدود یک میلیون نفری استان چهارمحال و بختیاری را زنان تشکیل میدهند.
نظر شما