فرماندار قم دراین نشست، اظهار داشت: طبق توافق های صورت گرفته با شهرداری مقرر شده طی ۲۰ روز آینده به منظور استقرار کارگران فوق و تعیین تکلیف آنها، سازههای موقتی در سه مکان شهر قم اعم از میدان های شیخ مفید (ره)، نبوت و شهید محلاتی ایجاد شود.
مرتضی حیدری اظهار داشت: شهرداری قم همچنین موظف شده تا برای استقرار دائم این کارگران زمینی را در اختیار انجمن صنفی کارگران ساختمانی قراردهد که این موضوع در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه بعد از ساختن محلهای مذکور، انجمن صنفی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان باید تجهیرات و استقرار نیرو را تثبیت کند، بیان داشت: فلسفه وجودی این کار در راستای راه اندازی سامانه اطلاع رسانی درخصوص کارگران ساختمانی است، چرا که با این اقدام، علاوه بر شناسایی کارگران و توزیع عادلانه کار بین آنها، بر اوضاع نیز مسلط میشویم.
فرماندار قم ادامه داد: ظلمی نیز درحق کارگران استان صورت نمیگیرد و تکلیف نیروهای غیر بومی و اتباع نیز مشخص میشود.
وی با بیان اینکه نظرهای متفاوتی پیرامون این موضوع وجود دارد، ولی اصل کار راه اندازی سامانه بر عهده انجمن صنفی است، گفت: طبق گفته انجمن یاد شده راه اندازی سامانه باید در داخل ساختمانی که شهرداری در اختیار قرار می دهد، صورت گیرد ، ولی این کار در سازههای موقت نیز امکان پذیراست.
فرماندار قم همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت هشت مسیر اتوبوسرانی قم پس از ماه مبارک رمضان در واکنش به سخن معاون حمل و نقل شهرداری قم مبنی برتوانایی نداشتن شهرداری برای تامین ماسک و اقلام بهداشتی لازم، افزود:به اندازه کافی ماسک وجود دارد و به داروخانه ها نیز مجوز صادرات مازاد آن به خارج از استان داده شدهاست.
حیدری تصریح کرد: اقلام بهداشتی دیگر نیز از قبل تامین شده و اتوبوس رانی هیچ مشکلی نخواهد داشت.
ایجاد سازههای موقت در قم بدعت ایجاد میکند
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز دراین جلسه اظهار داشت: در موضوع ساماندهی کارگران فصلی باید هدف خود را بر پیشگیری از ایستادن کارگران در سر چهارراه ها متمرکز کنیم.
سید امیر سامع با اشاره به اهمیت و ضرورت راه اندازی سامانهای برای ثبت درخواست و تقاضا شهروندان جهت استفاده از کارگران ساختمانی، گفت: طبق درخواستهای صورت گرفته درخصوص ایجاد کانکس و سازههای موقت برای استقرار کارگران ساختمانی، ما از روی اضطرار این کار را پذیرفتیم ولی اگر این کار صورت بگیرد باعث ایجاد بدعت درشهر میشود.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از سرگردانی و همچنین اتلاف وقت کارگران مذکور بهترین راه برای فعالیت آنها راه اندازی سامانه تلفنی میباشد که باید با همکاری شرکت مخابرات استان صورت گیرد.
سیاست ما در بازارهای روز و موقت انقباظی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیاست ما دربازارهای روز و موقت انقباظی است، گفت: در بازار ماهی بندر عباس وجود یک شخص مبتلا به کرونا ۱۵۰ تَن را مبتلا کرد.
محمد رضا قدیر با تاکید بر سخت و دشوار بودن کنترل و مدیریت بازارهای روز، گفت: با توجه به همه این سختیها، پروتکلهای بهداشتی مربوطه توسط دانشگاه علوم پزشکی قم نوشته شده و حاضریم تا برای اجرایی کردن آن جلسه مشترکی را بگذاریم.
۸۰ درصد پروتکلهای بهداشتی قم با ستاد ملی کرونا یکسان است
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه، افزود: مطابق پیگیریهایی که از ستاد ملی داشتیم مقرر شده دستور العمل فعالیت بازارهای روز پس از ماه رمضان در قالب کیوسکهای سیار ابلاغ شود.
سیامک محبی اذعان داشت: ۸۰ درصد مطالبی که توسط کارشناسان سلامت و محیط کار مرکز بهداشت قم پیشنهاد شده در ابلاغیه ستاد ملی نیز آمدهاست.
وی گفت: کلیه افرادی که دربازارهای روز و موقت کار میکنند باید در سامانه سلامت ثبت نام، و پروتکلهایی که برای کیوسک های سیار است را نیز اجرایی کنند.
مردم در اماکن مذهبی از وسایل شخصی استفاده کنند
قائم مقام تولیت مسجد جمکران نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: مردم باید به هنگام ورود به اماکن مذکور در مورد اهمیت به همراه داشتن وسایلی مانند مهر، تسبیح، جانماز، ماسک و دستکش توجیه شوند.
محمد کاظم پور امینی همچنین با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا در خصوص بازگشایی صحن های اماکن مذهبی و زیارتی پس از ماه رمضان بیان کرد: جمکران جز اماکن مذهبی است که مردم بیشتر، شبها در آن حضور پیدا می کنند، به همین علت اگر ساعت باز بودن این مکان از نماز مغرب و عشا تا پاسی از شب باشد، بهتر است.
وی همچنین حضور زائران درجمکران برای مدت ۶ ساعت در روز را غیرممکن دانست، و گفت: به دلیل ازدحام و پراکندگی جمعیت در ورودیها و همچنین صحنهای این مکان، کنترل جمعیت امکان پذیر نیست.
قائم مقام تولیت جمکران همچنین با اشاره به اینکه در اسفندماه و قبل از بسته شدن جمکران برخی از نیروها که در ورودی های مسجد اقدام به بازرسی بدنی میکردند، به کرونا مبتلا شدند، افزود: باید گیت های امنیتی در اختیار جمکران قرار بگیرد و یا لااقل شورای تامین استان مصوب کند در این شرایط، بازرسی بدنی را نداشته باشیم تا از این طریق انتقالی صورت نگیرد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما