۳۱۵ گونه جانوری در همدان شناسایی شدند

همدان- ایرنا- معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: ۳۱۵ گونه مهره‌دار جانوری در این استان شناسایی شدند که ۲۶ درصد گونه‌های موجود در کشور را شامل می‌شود.

مهدی صفی خانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ۱۹۳ گونه پرنده، ۴۵ گونه خزنده، ۳۹ گونه انواع ماهی ها، ۳۴ گونه پستاندار، چهار گونه دوزیست تاکنون در این استان شناسایی شدند.

وی اضافه کرد: بیشتر این گونه ها از جمله کل و بز، قوچ و میش در ۶ منطقه حفاظت شده و تحت مدیریت محیط زیست همدان زندگی می‌کنند و شماری هم علاوه بر مناطق تحت مدیریت در دیگر مناطق عمومی هم مشاهده شدند.

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: شماری از گونه های جانوری نظیر سیاه گوش محدود به یکسری مناطق بوده و به صورت بسیار محدود در مناطق حفاظت شده از جمله آلمابلاغ اسدآباد و رزن دیده شده است.

صفی خانی ادامه داد: گونه میش مرغ نیز در دشت اسدآباد زندگی می کرد اما به علت تعدی به زیستگاه این جانور و تغییر کاربری و تخریب زیستگاه، شرایط زندگی برای او در این منطقه دشوار شد و هم اینک فراهم کردن زمینه احیای این پرنده نیز بسیار سخت است.

وی افزود: بزرگترین تهدید محیط زست و تنوع زیستی همدان برای حفظ گونه های جانوری و گیاهی، تخریب زیستگاه آنان است که موجب قرار گرفتن برخی گونه‌ها در شرایط انقراض نیز شده است.

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: یک هزار و ۵۴۰ گونه گیاهی در همدان شناسایی شده اما به علت تغییر کاربری، تخریب بی رویه زمینه رویش برخی از آنها سلب شده است.

صفی خانی از تدوین برنامه برای احیای گونه های جانوری در همدان خبر داد و گفت: شرایط و زمینه زندگی برای پرندگانی همچون غاز پیشانی سفید، بالابان همچنین قوچ و میش و دیگر تنوع زیستی مهیا می شود.

 وی اظهار داشت: شناسایی گونه های در معرض خطر و زیستگاه های این گونه ها، فرهنگسازی و اطلاع رسانی در زیستگاه و حاشیه زیستگاه جانوران، آموزش جوامع محلی و آگاه سازی، اخذ تدابیر سختگیرانه برای حفاظت فیزیکی و وارد کردن گونه های که در استان با کمبود مواجه هستند در دستور کار است.

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان مثال زد: با توجه به کمبود جمعیت بالابان، اداره کل محیط زیست این استان اقدام به انتقال گونه های مصدوم از سایر استان ها به همدان و در ادامه تیمار و رها کردن این گونه در زیستگاهش در این استان کرده است.

صفی خانی بیان کرد: تیمار و رها سازی گونه های آسیب دیده در زیستگاه اصلی از جمله اولویت های این اداره کل است و سال گذشته ۱۲۰ گونه پرنده خشک زی و ۶۰ گونه آبزی مجروح پس از تیمار و کسب بهبودی کامل به دامن طبیعت بازگشتند.

وی خاطر نشان کرد: محیط زیست همدان سال گذشته اقدام به جذب یک نیروی دامپزشک و مجهز کردن بخش درمان این اداره کل کرد تا بتواند چرخه مدوای گونه های زخمی را تکمیل کند.

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: مرکزی خصوصی تحت عنوان «شیر دره» در همدان اقدام به تیمار و نگهداری پرندگان و گونه های مجروح و مصدوم می‌کند که این مجموعه در غرب کشور کم نظیر است.

 ۲۲ ماه «می» مصادف با دوم خردادماه از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی تنوع زیستی نام گرفته است و شعار روز جهانی تنوع زیستی امسال با عنوان «راه حل‌های ما در طبیعت نهفته است» انتخاب شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha