امروز (پنجشنبه) نصب نخستین جکت (چهار پایه) فاز ۱۱ پارس جنوبی با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد تا توسعه آخرین فاز پارس جنوبی در مرز دریایی ایران و قطر وارد فاز اجرایی شود.
رئیس جمهوری در این جلسه با تشکر از تلاش همه دست اندرکاران در منطقه حساس خلیج فارس برای توسعه میادین نفت و گاز گفت: اینکار در شرایط خاص امروز، در ماه مبارک رمضان و در شرایط کرونا انجام میشود و نشان میدهد که دست اندرکاران دست از تلاش برنداشتند.
«حسن روحانی» ادامه داد: ندای جهش تولید که در سال ۹۹ باید مجری آن باشیم، در گوش جانم ما است.
وی با تاکید بر اینکه بسیار خوشحالم که این اقدام در فاز ۱۱ شروع می شود، افزود: به نام خداوند بزرک و با میمنت ماه مبارک رمضان و در آستانه عید فطر اقدامات لازم برای نصب پایه سکوی فار۱۱ را آغاز کنید، علی برکت الله.
به گزارش ایرنا، نصب جکت نخستین سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در موقعیت مخزنی بلوک B این فاز انجام میشود. جکت سکوی ۱۱B پارس جنوبی ۱۱ اردیبهشتماه امسال در یارد شرکت نفت سازه قشم NSQ بارگیری شده بود و اکنون در موقعیت مخزنی بلوک B طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی مستقر و عملیات نصب آن توسط شناور ۳۰۰۰ تنی صدف آغاز شد.
طبق برنامه مراحل آباندازی و استقرار این جکت در موقعیت انجام شده و پس از آن با شمعکوبی و تحکیم لازم، عملیات نصب تا سه هفته آینده تکمیل خواهد شد.
جکت سرچاهی نخستین عرشه دریایی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از دو جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی است که پس از نصب، امکان حفاری ۱۲ حلقه چاه تولیدی را در موقعیت نخستین عرشه گازی این طرح در مرز ایران و قطر در آبهای خلیج فارس فراهم میکند.
وزن این سازه دریایی به همراه متعلقات آن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تن و ارتفاع آن ۷۶ متر است و طبق برنامه پیشبینی میشود بهرهبرداری نخستین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی سال آینده انجام و برداشت از این فاز آغاز شود.
با تکمیل مراحل نصب و تحکیم این جکت در موقعیت، حفاری چاههای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط دکل حفاری بهمنظور تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز از مرحله نخست این طرح در حال توسعه آغاز میشود.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، پس از خروج شرکتهای توتال فرانسه و شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین (سیانپیسیآی) بهطور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شد؛ هدف از اجرای این طرح، تولید ۲ میلیارد فوت مکعب گاز غنی، انتقال به پالایشگاههای موجود پارس جنوبی و استفاده از ظرفیت فرآورشی این پالایشگاهها است.
نظر شما