اسحاق خسروپناه روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طول این نقاط برای لایروبی و بازگشایی نقاط حادثه خیر رودخانه های شناسایی شده، ۳۷.۵ کیلومتر است.
وی گفت: در سال آبی ۹۹-۹۸، لایروبی و بازگشایی بخشی از رودخانه های روستای قلهک، ینگه قلعه، دده خان، اوغاز، قلجق و گلیان از توابع بخش مرکزی و قوشخانن به طول ۱۰ کیلومتر و با ۲۵ میلیارد ریال انجام شده است.
خسروپناه افزود: تا پیش از سال آبی ۹۹-۹۸، فقط پنج کیلومتر از مسیر رودخانه های حادثه خیز لایروبی انجام شده بود که اینک با ۱۰ کیلومتر لایروبی و بازگشایی این میزان به ۲ برابر افزایش یافته است.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: کمبود اعتبارات از جمله علل اصلی لایروبی نشدن رودخانه ها بوده که رسیدن به اهداف برنامه ها منوط به جذب اعتبارات است، با اجرای عملیات آزادسازی حریم و لایروبی رودخانه ها از وقوع سیلاب در مناطق مختلف روستاها جلوگیری خواهد شد.
خسروپناه افزود: با اقدامات انجام شده و لایروبی رودخانه ها برای شرایط تغییرات جوی و بارش ها آمادگی کامل داریم تا غافلگیر نشویم.
هم اینک در شهرستان شیروان یکهزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر در مسیل های مهم و حساس قرار گرفته است که یا آب دارند و یا در حوره مسکونی قرار دارند.
از ۳۳۹ کیلومتر از مسیل های مهم و حساس رودخانههای این شهرستان، تاکنون برای ۱۸۲ کیلومتر مطالعات تعیین حد بستر و حریم انجام شده و از این میزان ۱۳۸ کیلومتر نشانه گذاری شده است.
مساحت کل حوضه آبریز دشت شیروان – فاروج، پنج هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع است که هزار و ۳۶۰ کیلومتر آن دشت و مابقی را ارتفاعات منطقه تشکیل می دهد.
مرکز شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما