تحلیل تکنیکال در بورس
یکی از تحلیل های بسیار رایج و کاربردی در آموزش بورس ، تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال در بورس توسط بسیاری از معامله گران استفاده می شود و هواداران زیادی دارد.
تحلیل تکنیکال در بورس در واقع، تحلیل فنی تغییرات قیمتی رخ داده در گذشته است که می توان به کمک آنها، تغییرات آینده قیمت ها را پیش بینی کرد. این تحلیل در زمینه سهام و همچنین هر ابزار قابل دادو ستد تحت تاثیر نیروهای عرضه و تقاضا، پرکاربرد است.
تحلیلگران می توانند با تحلیل تکنیکال در بورس، روند تغییرات قیمت ها را مشخص کرده و سرمایه گذاری را تا زمانی نگهداری کنند که روند فعلی معکوس نشده باشد.
تحلیل تکنیکال در بورس: تکنیک های مورداستفاده تحلیلگران
تکنیک های مختلفی برای محاسبه قیمت و حجم معاملات سهام توسط تحلیل گران فنی انجام می شود. مهمترین آنها را می توان نظریه داو، میانگین متحرک، قدرت نسبی، حجم معاملات، حمایت و مقاومت نام برد. در ادامه این قسمت، به بررسی کلی نظریه داو و میانگین متحرک می پردازیم.
نظریه داو
یکی از بهترین نظریه ها در بورس و تحلیل تکنیکال است. این نظریه، نوسانات قیمت در بازار را در سه دسته طبقه بندی می کند.
نوسان های روزانه: بصورت تصادفی و بدون مفهوم بوده و فاقد اهمیت هستند.
نوسان های بلندمدت یا اولیه: اینگونه نوسان ها را بازارهای صعودی و بازارهای نزولی می نامند. در بازارهای صعودی، درطول چند سال، قیمت ها به صورت صعودی در حرکت هستند. از سوی دیگر، قیمت ها در بازارهای نزولی درطول چندین ماه یا سال، روندی نزولی خواهند داشت.
نوسان های ثانویه: قیمت ها در چنین نوسانی درطول چند ماه صعود می کنند. چنین نوساناتی، معمولا برای تصحیح قیمت بازار انجام می شود و مطبوعات به آن علاقه دارند.
مفهوم دیدگاه داو در شکل زیر قابل مشاهده است:
تحلیل تکنیکال در بورس: میانگین متحرک
این یکی از پرطرفدارترین مفاهیم قدیمی ابزار تحلیل تکنیکال است. تعریف کلاسیک آن این است که این ابزاری مناسب برای دیدن و بررسی تغییرات قیمتی است. با بالا رفتن قیمت سهم، بالاتر از میانگین متحرک، سرمایه گذاران آن سهم را خریداری می کنند. زمانی که قیمت پایین تر از میانگین متحرک برسد، قادام به فروش آن سهم می کنند.
میانگین قیمت یک سهم در زمانی مشخص، تعیین کننده میانگین متحرک است. برای محاسبه کردن آن، بهتر است دوره زمانی موردنظر، مثلا دوره 25 روزه را تعیین کنید. مجموع قیمت روزانه سهم در طول n روز و تقسیم آنها بر عدد n، میانگین متحرک ساده را حاصل می کند.
مثلا پس از محاسبات و باتوجه به نمودار زیر، تا هنگام فرا رسیدن روز 25 ام برای معامله شدن یک سهم، میانگین متحرک 25 روزه برای آن سهم قابل محاسبه نیست. میانگین 25 روزه قیمت سهم در شکل زیر، برای شرکت کاترپیلار برای قیمت بسته شدن روزانه قابل مشاهده است.
در این نمودار، میانگین قیمت سهم شرکت در طی 25 روز گذشته نشان داده شده است. این شاخص نشان می دهد که سهامداران شرکت در طول 25 روز اخیر اتفاق نظر داشته اند.
بالاتر بودن قیمت سهم از میانگین متحرک، بیانگر بالاتر بودن انتظارات فعلی سهامداران و بدنبال آن، بالاتر بودن قیمت فعلی سهم نسبت به متوسط انتظارات سهامداران در 25 روز اخیر است. همچنین، این سرسختی سهامداران شرکت را نشان می دهد که از این سهم دست نمی کشند و به بالا بودن قیمت سهم علاقه دارند.
پرایس اکشن در بورس
یکی از روش های محبوب در بازارهای مالی و بورس، آموزش پرایس اکشن است. پرایس اکشن در بورس، تنها چارت قیمت را درنظر داشته و اندیکاتورها را بکار نمی برد. البته، برخی تریدرها مرتکب اشتباه شده و آن را بکار می برند و همین اشتباهات منجر به زیان هایی در معامله می شود. در ادامه، نکاتی را درمورد این روش بررسی می کنیم.
اهمیت محدوده حمایت و مقاومت
مهمترین بحث در پرایس اکشن، حمایت و مقاومت است و درک درست این دو اصطلاح، سبب رسیدن به سودهای زیادی در بازار بورس می شود.
برخلاف اکثر تریدرها که به خط افقی برای یافتن سطوح حمایت و مقاومت دقت می کنند، اما محدوده های حمایت و مقاومت نسبت به سطوح، عملکرد بهتری دارند. این عملکرد به دلیل نوسانات قیمتی است.
این به دلیل نوسانات قیمتی است. زیرا یک سطح ممکن است توسط نوسان قیمت چندین مرتبه رد شود، اما محدوده ها به این سادگی شکسته نشده و سبب فیلتر نویزها نخواهند شد.
تمرکز بیشتر روی سقف و کف های بازار
این یکی از نکات مهمی است که کمتر تریدری به آن توجه دارد. با تحلیل کف ها و سقف های بازار می توانید اطلاعات فراوانی در مورد مسیر بازار، پایان روند، قدرت روند و مکان تغییر جهت بازار بدست آورید. صرف نظر از هر روش ترید، حتی روشی غیر از پرایس اکشن، تحلیل سقف ها و کف های بازار مهم است.
برخی نکات مهم درمورد تحلیل کف و سقف بازار عبارتند از:
باید بدانید در طول روند، درصورت مواجه با تشکیل شدن سقف ها و کف های بازار بصورت سخت و فشرده، به احتمال زیاد به انتهای روند رسیده اید. در این حالت، قدرت بازار رفته رفته محو می شود.
درصورت مشاهده موج های بند و پولبک های کوچک در مسیر بازار، با روندی پرقدرت روبرو هستید. بالا بودن قدرت روند به میزانی است که اصلاحات بازار اندک است.
درصورت صعودی بودن روند بازار، عدم تشکیل سقف جدید توسط قیمت، دقت کنید. این موضوع برای روند نزولی کاملا بالعکس است.
با مشاهده نوسانی شدن قیمت درمواقع ایجاد کف یا سقف جدید و وجود سایه های بلند در پایین و بالای کندل ها، احتمال وجود پایان روند وجود دارد. در این مورد نیز دقت داشته باشید.
نظر شما