یک استاد اقتصاد: کرونا باعث کسادی و بحران نقطه‌ای شده‌است

آستارا - ایرنا - استاد اقتصاد دانشگاه‌های تالش گفت : کرونا در ایران باعث کاهش تولید، اشتغال و درآمد سرانه و افزایش بیکاری و کسادی کار شده‌است اما این به معنای بحران سراسری نیست، بلکه بحران نقطه به نقطه را شاهدیم.

نورعلی یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در بیان بحران باید از منظر علمی نگاه شود، شیوع بیماری کرونا در ایران، تولید ناخالص ملی و داخلی را نسبت به سال قبل کاهش داده است و این را باید به عنوان کسادی تعریف کنیم نه بحران سراسری.

وی افزود: همه گیری کرونا در جهان به اقتصاد کشورها لطمات زیادی وارد کرده و ایران نیز از این قضیه مستثنی نیست و از لحاظ اقتصادی بسیاری از مشاغل نظیر رستوران ها، آرایشگری ها و مکان هایی که نیاز به اجتماع مردم داشت، بیش از سه ماه تعطیل بودند و مردم و صاحبان مشاغل ضرر و زیان دیده اند و بیکاری نقطه ای افزایش یافته و اشتغال و درآمد کم شده است.

یوسفی بیان کرد: وقتی اشتغال کم می شود، تولید ملی کاهش می یابد و بیکاری باعث خانه نشینی مردم می شود و بسیاری از صاحبان مشاغل، برای جبران ضرر، کالاهای خود را گران تر از قبل عرضه می کنند و مردم نیز چاره ای جز خرید ندارند، بنابراین فشار مضاعفی را تحمل می کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه های تالش در خصوص تاثیرات کرونا بر اقتصاد ایران گفت: اقتصاد ما دچار رکود تورمی است؛  یعنی هم درآمد کشور و مردم کم شده و هم تورم داریم و کمتر کشوری از این شرایط اقتصادی برخوردار است؛ تا حدودی شرایط سخت کرونا را پشت سر گذاشته ایم اما باید به قشرهای ضربه دیده از کرونا بیشتر توجه شود.

یوسفی، ایران قبل و بعد از کرونا را از نظر ضربه های وارده بر اقتصاد متفاوت دانست و گفت: به این دلایل، بخش اقتصاد دولتی و مردمی زیان دیده است و با فرض طولانی تر شدن کرونا باید خوداشتغالی رواج یابد، تسهیلاتی به مردم بدهند که موجب ایجاد تورم نشود و چاره آن، نظارت و مدیریت نقدینگی در جامعه است و باید تسهیلات قرض الحسنه به مردم داده شود و دولت نقش اصلی و اساسی را در این شرایط دارد.

او ادامه داد: ما از کشورهایی هستیم که مردم بیشترین بهره را به تسهیلات بانکی می پردازند و همچنین کارمزد وام ها نیز بالاست و باید در سطح کلان به مردم آموزش ایجاد اشتغال خرد و خانگی داده شود و کسب و کارهای گروهی و شرکتی ترویج شود و باید متخصصان امر، سر کار باشند و به مقوله ضربه کرونا بر اقتصاد جهان یا کشور، از منظر علمی و کارشناسانه نگریسته شود.

استاد اقتصاد دانشگاه اظهار کرد: جهان بعد از کرونا از منظر اقتصادی ضعیف تر از قبل خواهد بود و باید به نوعی بازسازی شود و در همه کشورها به خانواده های متوفیان کرونا رسیدگی کنند و زیرساخت های اقتصادی آسیب دیده ترمیم و بازسازی شود و این کارها و برنامه ها زمانبر خواهد بود و شاید بیش از پنج سال طول بکشد.

یوسفی گفت: کشوری مثل سوئیس هرگز به اندازه سایر کشورها دچار بحران اقتصادی نخواهد شد برای اینکه برنامه ها و کارها را به طور علمی پیگیری می کنند و پیش می برند و ایران ما نیز در خاورمیانه از نظر علمی رتبه بالایی دارد و می تواند با میدان دادن به استادان اقتصاد و سپردن امور مدیریت اقتصاد به متخصصان امر، از این بحران نقطه به نقطه با سربلندی و ضرر و زیان کمتر خارج شود.

بیماری کرونا که بیش از ۲۰۰ کشور جهان را درگیر خود کرده، به بخش های مختلف اقتصادی ایران و مشاغل مختلف نیز زیان هایی وارد کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha