محمد علی صدیق عربانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان ۲۸ هزار متر مربع از اراضی ملی منطقه حفاظت شده مربوط به لیسار و اراضی تالاب جوکندان تالش در غرب بوده که توسط اهالی منطقه تصرف و تبدیل به اراضی کشاورزی شده بود و در چند روز اخیر پس از اخذ حکم قضایی رفع تصرف شد.
وی با بیان اینکه گیلانیان نسبت به حفظ محیط زیست حساس تر شده اند، بیان کرد: گزارش های زیست محیطی مردمی شاخص های حفاظت را در گیلان افزایش داده است و اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه یگان حفاظت محیط زیست گیلان در راستای انجام وظایف قانونی و صیانت از عرصه های طبیعی و حیات وحش استان و برخورد با تخلفات محیط زیستی با شتاب بیشتری ادامه دارد.
وی ادامه داد: در زمان قرنطینه کرونایی یگان حفاظت این اداره کل به متخلفان امان نداد و طی دوماهه فروردین و اردیبهشت ماه ۲۰۰متخلف با تشکیل پرونده های قضایی به همراه مدارک و مستندات مربوطه به دستگاه قضایی استان برای برخورد قانونی معرفی شدند.
عربانی اظهار داشت: با توجه به گزارش های مردمی که به این یگان ارسال می شود، یگان حفاظت این اداره کل موفق به افزایش عملکرد در تمامی شاخص های مربوط به حفاظت از مناطق شده است.
وی اضافه کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست گیلان به منظور حفاظت و صیانت از عرصه های طبیعی و حیات وحش استان با حمایت کامل دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با شتاب و جدیت بیشتر تعقیب متخلفان و جلوگیری از تخلفات زیست محیطی را ادامه خواهند داد.
در گیلان ۹ منطقه حفاظت شده وجود دارد که در آن گونه های گیاهی و جانوری کمیاب و در حال انقراض هم کم نیست؛ همچنین گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه دایمی است که تعداد ۱۸ رودخانه بنام های سفیدرود، پلرود، شفارود، شلمان رود، زرجوب، گوهررود، پیربازار، پسیخان، سیاه درویشان، ماسوله رودخان، مرغک، دیناچال، لیسار، لمیر، حویق، لوندویل، آستاراچای و آچی رود از لحاظ بیولوژیکی و اکولوژیکی و زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
طول رودخانه های گیلان حدود دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که ۱۰ رشته رودخانه مهم برای رها سازی تولیدات شیلات گیلان در استان وجود دارد که در آنها امکان مهاجرت انبوه ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید است.
نظر شما